No SSO cookie

BMW a prezentat noul X3

voteaza
(0/ 0)
BMW a prezentat noul X3
Noutati-auto · · 0 Comentarii
Nota utilizator
0.0

BMW a oferit un comunicat de presa in care prezinta informatiile complete cu privire noul model BMW X3 si o serie de imagini oficiale.

 
 
BMW va lansa cea de-a doua generatie BMW X3 la Salonul Auto de la Paris din aceasta toamna. Prima generatie a fost lansata in 2003, iar de atunci BMW a comercializat peste 600.000 de unitati in intreaga lume. Noul model a fost complet schimbat, atat din punct de vedere estetic, cat si din punct de vedere mecanic.
 
Noul model urmeaza liniile vechiului X3, dar cu un design mai elegant si mai cursiv. BMW a dorit ca oamenii sa-si dea seama imediat ca este vorba de un X3 atunci cand il vad pe strada. Acesta a primit noul sistem de tractiune integrala adaptiva, sistem imprumutat de la noul BMW Seria 3. Noul X3 este cu 83 mm mai lung, cu 29 mm mai lat, cu 40 mm mai inalt si are un ampatament marit cu 15 mm.

Aceasta crestere in dimensiune plaseaza noul BMW X3 intre modelul X1 si X5. Noul model este cu 25 de kg mai usor decat predecesorul sau. Interiorul a suferit modifcari radicale, BMW declarand ca a trebuit sa ofere un interior de o calitate superioara datorita rivalilor din segment. Noul interior este asemanator cu cel al noului Seria 5, iar calitatea va fi pe masura unui model premium. Bordul este completat de un ecran de 8.8" controlat de sistemul iDrive.

Spatiul de depozitare al portbagajului a crescut cu 80 de litri, capacitatea totala fiind de 550 litri. Datorita micilor modificari in dimensiune, spatiul pasagerilor a crescut cu 20 de mm, acestia avand mai mult loc pentru picioare. BMW ofera pentru inceput patru motorizari.

Modelul X3 xDrive28i
va fi dotat cu un propulsor cu sase cilindri in linie de 3.0 litri capabil sa dezvolte 240 CP. Accelerarea de la 0-100 km/h are loc in 6.7 secunde, cu jumatate de secunda mai rapid decat modelul anterior.

Modelul X3 xDrive35i va fi dotat cu un propulsor bi-turbo cu sase cilindri in linie de 3.0 litri de 306 CP si 400 Nm. Accelerarea de la 0-100 km/h are loc in 5.5 secunde, iar viteza maxima este de 240 km/h. Transmisia folosita este una automata cu opt rapoarte. Acesta poate fi setata in modul Normal, Sport si Sport Plus.

BMW
ofera si doua propulsoare diesel: X3 xDrive20d va fi dotat cu un propulsor diesel cu patru cilindri de 2.0 litri capabil sa dezvolte 184 CP si 380 Nm. Accelerarea de la 0-100 km/h are loc in 8.5 secunde iar viteza maxima este de 210 km/h.Consumul declarat este de 5.6 litri/100 km.

Modelul X3 xDrive30d va fi dotat cu un propulsor diesel cu sase cilindri in linie de 3.0 litri capabil sa dezvolte 241 CP. Transmisia manuala cu 6 rapoarte este folosita doar pe modelul xDrive20d , celelalte modele vor primi o transmisie automata cu opt rapoarte. Acestea vor primi de asemenea si sistemul start and stop automat.

Andrei Monenciu

 

Cuvinte cheie:
Urmareste masini.ro pe:

Comentarii (0)

Pentru a putea comenta la acest articol, te rugam sa te autentifici!

Drive Test

  • Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Cu un exterior conservator dar elegant și cu o configurare interesantă a elementelor de styling, modelul testat a captat suficiente priviri pe stradă pentru a ne confirma că modelele producătorului german sunt apreciate în țara noastră și acest lucru cu siguranță se va observa în cifrele de vânzări

  • TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    Modelul Clasa E All-Terrain nu este unul revoluționar, însă cu siguranță este cel mai convingător model Clasa E Estate din toate timpurile, în primul rând raportându-ne la design-ul exterior special și la funcționalitatea sa pe drumuri nu tocmai bune.

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?
Inregistrare
6.6286 :: 17.84MB