No SSO cookie

BMW 328, 75 de ani de la lansare

voteaza
(0/ 0)
BMW 328, 75 de ani de la lansare
Noutati-auto · · 0 Comentarii
Nota utilizator
0.0

BMW 328 a fost un model sport fabricat de constructorul german intre anii 1936 si 1940, masina fiind la acel moment una dintre cele mai de succes in lumea sporturilor cu motor.

 
 

O parte din acest succes s-a datorat multelor inovatii si dotari prezente pe masina, cateva dintre acestea fiind spaceframe-ul tubular si un motor cu o camera de combustie hemisferica.

O parte dintre pasionati isi vor aduce desigur aminte ca anul trecut, un 328 Kamm Coupe reconstruit a marcat a 70-a aniversare a victoriei obtinute de un 328 in cursa Mille Miglia din 1940. Ei bine, in acest an BMW marcheaza cea de-a 75-a aniversare a lansarii pe piata a modelului 328.

Dupa ce modelul a pornit cu dreptul in curse la jumatatea anului 1936, BMW 328 a intrat in productia de serie in primavara lui 1937. Masina nu a ramas insa apanajul pilotilor de curse, ea fiind impresionant de usor de utilizat si in viata de zi cu zi.

Agilitate, acceleratie, fiabilitate si o greutate extrem de scazuta au fost atu-urile modelului. Intr-o perioada in care modelele supraalimentate “Kompressor” faceau legea in motorsport, BMW 328, cu o greutate de doar 780 kilograme si 80 CP a fost o senzatie.

Dintre cele 464 unitati construite, doar circa 200 au supravietuit razboiului si trecerii timpului, dintre care aproximativ 120 sunt in Germania. Foarte multe dintre acestea continua sa alerge in curse, inclusiv multe dintre cele aflate in colectia privata BMW de masini clasice.

 

Cuvinte cheie:
BMW | 328 |
Urmareste masini.ro pe:
Comentarii (0)

Pentru a putea comenta la acest articol, te rugam sa te autentifici!

Drive Test

  • Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Cu un exterior conservator dar elegant și cu o configurare interesantă a elementelor de styling, modelul testat a captat suficiente priviri pe stradă pentru a ne confirma că modelele producătorului german sunt apreciate în țara noastră și acest lucru cu siguranță se va observa în cifrele de vânzări

  • TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    Modelul Clasa E All-Terrain nu este unul revoluționar, însă cu siguranță este cel mai convingător model Clasa E Estate din toate timpurile, în primul rând raportându-ne la design-ul exterior special și la funcționalitatea sa pe drumuri nu tocmai bune.

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?
Inregistrare
0.2453 :: 22.1MB