No SSO cookie

Bateriile Chevrolet Volt ar putea duce la dezvoltarea unor solutii de energie regenerabila

voteaza
(0/ 0)
Bateriile Chevrolet Volt ar putea duce la dezvoltarea unor solutii de energie regenerabila
Noutati-auto · · 0 Comentarii
Nota utilizator
0.0

GM si Grupul ABB au incheiat un parteneriat de colaborare in domeniul reutilizarii bateriilor pe litium-ion ale modelului Chevrolet Volt.

 
 

General Motors si Grupul ABB au incheiat un parteneriat pentru dezvoltarea unor proiecte pilot care vizeaza reutilizarea bateriilor din dotarea autovehiculului cu propulsie electrica Chevrolet Volt, analizand daca acestea pot constitui o sursa de energie regenerabila care ar putea imbunatati eficienta procesului de generare a energiei eoliene si solare.

 
Cele doua companii colaboreaza strans pentru a identifica modul in care bateriile litiu-ion de 16 kWh din dotarea noului Volt pot fi utilizate pentru sistemele stationare de producere si stocare a energiei electrice la finalul ciclului acestora de viata la bordul autovehiculelor clientilor.
Obiectivul suprem este acela de a furniza solutii rentabile, inovatoare, care sa sporeasca eficienta retelei de alimentare cu energie electrica a tarii.


Bateria din dotarea autovehiculului Volt va avea o capacitate mare de stocare a energiei electrice chiar si dupa ce nu mai poate fi utilizata pentru propulsia autovehiculului”, a declarat Micky Bly, Director Executiv al departamentului Sisteme electrice, Hibride, Autovehicule electrice si Baterii din cadrul GM. „De aceea, ne-am unit fortele cu cei de la ABB pentru a gasi noi modalitati prin care bateriile incluse in dotarea modelului Volt sa contribuie la protectia mediului inconjurator chiar si dupa ce nu mai asigura propulsia autovehiculelor”.  

Bly a anuntat incheierea acestui parteneriat marti, in cadrul conferintei EV Battery Tech desfasurate in Michigan. „Colaborarea cu Grupul ABB ne va permite sa gasim solutii pentru optimizarea ciclului de viata al bateriei utilizate pentru modelul Volt”, a afirmat Bly. Proprietarii autovehiculul electric Chevrolet Volt cu autonomie extinsa beneficiaza de o garantie standard de opt ani/100.000 mile pentru bateria litiu-ion de ultima generatie. Este cea mai extinsa si mai cuprinzatoare garantie acordata in industria auto pentru un autovehicul electric si poate fi transferata gratuit urmatorilor proprietari ai acestuia.

Garantia extinsa oferita pentru bateria modelului Volt acopera toate cele 161 de componente ale acesteia, 95% dintre acestea fiind proiectate si fabricate de GM, pe langa sistemul de gestionare termica, sistemul de alimentare cu energie electrica si componentele motorului electric.

ABB este cel mai mare furnizor de echipamente pentru retelele electrice la nivel mondial si un lider in domeniul sistemelor electrice si de automatizare. Tehnologiile dezvoltate de ABB imbunatatesc performantele companiilor de utilitati si ale celor care activeaza in sectorul industrial, reducand in acelasi timp impactul asupra mediului inconjurator.

Robert Gherghe

 

 

Cuvinte cheie:
Urmareste masini.ro pe:

Comentarii (0)

Pentru a putea comenta la acest articol, te rugam sa te autentifici!

Drive Test

  • Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Cu un exterior conservator dar elegant și cu o configurare interesantă a elementelor de styling, modelul testat a captat suficiente priviri pe stradă pentru a ne confirma că modelele producătorului german sunt apreciate în țara noastră și acest lucru cu siguranță se va observa în cifrele de vânzări

  • TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    Modelul Clasa E All-Terrain nu este unul revoluționar, însă cu siguranță este cel mai convingător model Clasa E Estate din toate timpurile, în primul rând raportându-ne la design-ul exterior special și la funcționalitatea sa pe drumuri nu tocmai bune.

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?
Inregistrare
0.1774 :: 21.34MB