No SSO cookie

BAIC a clonat Mercedesul B-Klasse

voteaza
(0/ 0)
BAIC a clonat Mercedesul B-Klasse
Noutati-auto · · 0 Comentarii
Nota utilizator
0.0

Beijing Automotive Industry Holding Corp. (BAIC) a copiat Mercedesul B-Klasse, in ciuda faptului ca intre cele doua firme exista un parteneriat.

 
 
Chinezii nu se opresc in fata niciunui obstacol, cand vine vorba despre viitoarea dominatie mondiala care le-a fost prezisa. Chiar daca incearca sa intre -acum- pe usa istoriei, folosind o intrare dosnica.
Recent, compania chineza BAIC (Beijing Automotive Industry Holding Corp.) a clonat modelul B-Klasse al fratilor, cu mult mai mari, Mercedes-Benz. Faptul ca intre cele doua companii exista un parteneriat, BAIC fiind reprezentantii Mercedes in China, nu i-a impiedicat si nici nu a constituit vreun motiv de scrupule.


BAIC a "lansat" modelul BC301Z, un hatchback cu cinci usi, care a copiat intreaga linie aspectul modelului german,  Mercedes B-Klasse. Mai mult, BAIC  extinde "oferta" si cu un sedan, derivat din aceleasi model, BC302Z.


Similitudinile stilistice nu se opresc insa la exterior. Aici, se regasesc pe modelul chinez, intreg profilul, grila in forma de V, forma lampilor fata-spate, si evident designul barelor de protectie, toate copiate de la Mercedes-Benz B-Klasse. In interior, pana si panoul de control este identic cu al masinii germane.


Din fericire pentru Mercedes-Benz, clonarea nu s-a extins si la motorizari. BC301Z, hatchback-ul, va fi oferit clientilor din China cu o varietate de motorizari oferite de Mitsubishi. Exista, momentan, o unitate de 1,3 litri, benzina, cuplata la o transmisie manual cu cinci trepte, si una de 1,5 litri, tot benzina, care are o transmisie diferita, de generatie mai recenta, CVT.


Asa cum am scris si mai sus, modelul hatchback va fi urmat, pe piata, anul viitor, de o berlina cu patru usi, BC302Z, si de un break (BC303Z).


Corvin (Cristian Szilvassy)

 

Cuvinte cheie:
Urmareste masini.ro pe:

Comentarii (0)

Pentru a putea comenta la acest articol, te rugam sa te autentifici!

Drive Test

  • Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Cu un exterior conservator dar elegant și cu o configurare interesantă a elementelor de styling, modelul testat a captat suficiente priviri pe stradă pentru a ne confirma că modelele producătorului german sunt apreciate în țara noastră și acest lucru cu siguranță se va observa în cifrele de vânzări

  • TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    Modelul Clasa E All-Terrain nu este unul revoluționar, însă cu siguranță este cel mai convingător model Clasa E Estate din toate timpurile, în primul rând raportându-ne la design-ul exterior special și la funcționalitatea sa pe drumuri nu tocmai bune.

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?
Inregistrare
0.9226 :: 22.13MB