No SSO cookie

Autovehiculul electric Spark: vedeta marcii Chevrolet la Salonul Auto de la Geneva

voteaza
(5/ 1)
Autovehiculul electric Spark: vedeta marcii Chevrolet la Salonul Auto de la Geneva
Noutati-auto · · 0 Comentarii
Nota utilizator
5.0

Motorul electric dezvolta o putere de 130 CP si genereaza un cuplu de 542 Nm. Bateria cu tehnologie de ultima ora poate fi incarcata in 20 de minute.

 
 

Dupa dezvaluirea autovehiculului electric Spark in cadrul Salonului Auto International de la Los Angeles de anul trecut, modelul nou-nout de mici dimensiuni al marcii Chevrolet, propulsat de baterie, va fi prezentat publicului european in premiera in cadrul editiei din acest an a Salonului Auto de la Geneva. Pietele europene in care versiunea electrica a modelului Spark va fi comercializata incepand cu 2014, vor fi anuntate ulterior.

Se preconizeaza ca autovehiculul electric Chevrolet Spark va stabili noi standarde de performanta pentru autovehiculele electrice de oras, fiind propulsat de cel mai avansat sistem electric proiectat pana acum de General Motors.  

„Modelul electric Spark este un autovehicul de oras cu conectivitate inteligenta, o masina fara emisii de CO2 si credem ca va atrage in special clientii cu flote auto din cateva dintre cele mai avansate piete europene din punct de vedere tehnologic,” a declarat Susan Docherty, presedinte si director general al Chevrolet si Cadillac Europe. „Ca si modelul Volt, acest autovehicul electric agil demonstreza abilitatea marcii Chevrolet de a dezvolta solutii inteligente de mobilitate.”

Sistemul de propulsie avansat reprezinta cheia demararii rapide si autonomiei competitive

Timpul de accelerare comparabil cu cel al autovehiculelor sport si cuplul instantaneu de 542 Nm transforma autovehiculul electric Spark intr-un model de mici dimensiuni cu dinamica de conducere placuta. in centrul sistemului de propulsie al autovehiculului electric Spark se afla motorul electric cu magneti permanenti, proiectat de GM. Acesta dezvolta o putere de peste 130 cp (100 kW), asigurand accelerarea de la 0 la 100 km/h in mai putin de 8,5 secunde.

Autovehiculul electric Spark va fi echipat cu o baterie litiu-ion de peste 20 kWh, ce functioneaza cu ajutorul unui sistem activ de racire si incalzire pe baza de lichid. Datorita tehnologiei sofisticate a bateriei, se estimeaza ca autovehiculul electric Spark va asigura una dintre cele mai bune autonomii electrice din clasa sa. Bateria a fost proiectata astfel incat sa permita atat incarcarea obisnuita la o sursa de curent alternativ (c.a.), cat si incarcarea rapida la o sursa de curent continuu (c.c.).  

Incarcarea rapida la o sursa de curent continuu va permite incarcarea a 80% din capacitatea bateriei in aproximativ 20 de minute. in plus, bateria suporta mai multe incarcari rapide la curent continuu pe zi. incarcarea la o sursa de c.a. dureaza intre 6 si 8 ore, la o priza de 230 V. Este disponibil standard un set de cabluri de alimentare.

Sistemul de conectivitate de ultima generatie transforma condusul intr-o experienta mai simpla si mai distractiva

Autovehiculul electric Spark are un design expresiv si modern. Printre cele mai importante aspecte ale interiorului sau elegant se numara un grup de instrumente pe coloana de directie, ce include unul dintre cele doua ecrane color LCD de sapte inch. Celalalt ecran este amplasat in consola centrala si asigura interfata cu sistemul infotainment, comenzile pentru sistemul de climatizare si datele referitoare la eficienta energetica.

Autovehiculul electric Spark va fi echipat standard cu sistemul „Chevrolet MyLink connected radio technology”, ce le permite utilizatorilor sa conecteze smartphone-urile compatibile la sistemul audio, prin intermediul ecranului tactil de inalta rezolutie. Chevrolet MyLink va fi compatibil cu mai multe aplicatii ce le vor permite utilizatorilor sa navigheze cu ajutorul smartphone-urilor personale si sa asculte online posturi radio din intreaga lume. Camera video pentru marsarier va oferi asistenta la cuplarea treptei de marsarier.

In plus, utilizatorii MyLink care detin un iPhone* compatibil (incepand cu versiunea 4S) ce ruleaza iOS6 vor putea utiliza Siri, un sistem avansat de asistenta, pentru a efectua mai multe sarcini in timp ce conduc in siguranta, avand privirea la drum si mainile pe volan.

* Pentru utilizarea Siri aveti nevoie de acces la Internet. Este posibil ca Siri sa nu fie disponibil in toate limbile, nici in toate zonele, iar caracteristicile aplicatiei sa varieze in functie de zona. Este posibil sa existe tarife pentru transmiterea de date prin intermediul telefonului mobil.

 

Cuvinte cheie:
Urmareste masini.ro pe:

Stiri asemanatoare

Comentarii (0)

Pentru a putea comenta la acest articol, te rugam sa te autentifici!

Drive Test

  • Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Cu un exterior conservator dar elegant și cu o configurare interesantă a elementelor de styling, modelul testat a captat suficiente priviri pe stradă pentru a ne confirma că modelele producătorului german sunt apreciate în țara noastră și acest lucru cu siguranță se va observa în cifrele de vânzări

  • TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    Modelul Clasa E All-Terrain nu este unul revoluționar, însă cu siguranță este cel mai convingător model Clasa E Estate din toate timpurile, în primul rând raportându-ne la design-ul exterior special și la funcționalitatea sa pe drumuri nu tocmai bune.

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?
Inregistrare
0.2003 :: 22.12MB