No SSO cookie

Audi R8 LMX

voteaza
(0/ 0)
Audi R8 LMX
Noutati-auto · · 0 Comentarii
Nota utilizator
0.0

Primul vehicul de serie echipat cu faza lungă cu tehnologie laser din lume

 
 

570 CP și 3,4 secunde de la 0 la 100 km/h: Modelul Audi R8 LMX oferă performanță uimitoare și tehnologie inovatoare. Acesta este primul vehicul de serie echipat cu fază lungă cu tehnologie laser din Lume. Modelul R8 LMX poate fi acum comandat, debutând pe șosele în această vară.

Audi joacă rolul principal în dezvoltarea tehnologiilor de iluminare auto. În 2008, Audi R8 devenea primul vehicul de serie echipat cu faruri cu tehnologie LED din Lume, urmând ca în 2012 să fie echipat cu semnalizare dinamică. Audi a lansat un nou capitol al iluminării auto cu farurile Matrix LED, debutând odată cu revizuirea modelului A8 în 2013. Acum, marca face următorul pas cu R8 LMX: lumini de drum cu tehnologie laser. Acestea sporesc substanțial vizibilitatea, lucru ideal pentru un supercar precum R8 LMX.

Inginerii Audi lucrează îndeaproape cu colegii de la divizia de curse pentru dezvoltarea tehnologiilor de iluminare. Combinarea luminilor de drum cu LED și laser, spre exemplu, va fi folosită pentru prima dată în noul Audi R18 e-tron quattro în cadrul celor 24 de ore de Le Mans, competiție ce va avea loc între 14 și 15 iunie. Marca premium își continuă astfel tradiția de a testa noi tehnologii destinate pentru producția de serie în cadrul competițiilor de curse.

Prezent la noile lumini de drum cu tehnologie laser, un modul laser din fiecare far generează un con de lumină, oferind vizibilitate dublă în comparație cu farurile cu tehnologie LED. Fiecare modul este alcătuit din patru diode laser de înaltă putere. Cu un diametru de doar 300 micrometri, acestea generează un fascicul de lumină albăstruie cu o lungime de undă de 450 nanometri. Un convertor cu fosfor o transformă în lumină albă, cu o temperatură a culorii de 5.500 Kelvin – condiții ideale pentru ochiul uman, permițând șoferului să perceapă contrastul mult mai ușor și prevenind oboseala. Spotul laser, activ începând cu viteza de 60 km/h, suplimentează luminile de drum cu tehnologie LED ale modelului R8 LMX și sporesc vizibilitatea și siguranța. Un sistem inteligent cu senzor ce are la bază o cameră detectează alți participanți la trafic, ajustând automat lumina pentru a nu-i deranja.

Audi R8 LMX este disponibil în variantă coupe, iar producția sa este limitată la 99 de vehicule. Cu 570 CP și un cuplu de 540 Nm, motorul 5.2 V10 accelerează modelul de la 0 la 100 km/h în doar 3,4 secunde. Viteza maximă măsoară 320 km/h, iar consumul mediu 12,9 l/100 km (299 grame CO2/km). O transmisie compactă cu 7 trepte S tronic transferă puterea tracțiunii integrale permanente quattro.

Modelul Audi R8 LMX va debuta pe șosea în această vară.

 

Cuvinte cheie:
Urmareste masini.ro pe:

Stiri asemanatoare

Comentarii (0)

Pentru a putea comenta la acest articol, te rugam sa te autentifici!

Drive Test

  • Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Cu un exterior conservator dar elegant și cu o configurare interesantă a elementelor de styling, modelul testat a captat suficiente priviri pe stradă pentru a ne confirma că modelele producătorului german sunt apreciate în țara noastră și acest lucru cu siguranță se va observa în cifrele de vânzări

  • TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    Modelul Clasa E All-Terrain nu este unul revoluționar, însă cu siguranță este cel mai convingător model Clasa E Estate din toate timpurile, în primul rând raportându-ne la design-ul exterior special și la funcționalitatea sa pe drumuri nu tocmai bune.

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?
Inregistrare
0.2765 :: 17.8MB