No SSO cookie

OFICIAL: Audi Q2

voteaza
(0/ 0)
OFICIAL: Audi Q2
Noutati-auto · · 0 Comentarii
Nota utilizator
0.0

Audi dezvăluie noul Audi Q2 la Salonul Auto Internațional de la Geneva. SUV-ul compact este un vehicul urban pentru deplasări zilnice, unind un design progresiv cu un înalt nivel de funcționalitate. Sistemele de conectivitate, infotainment și asistență păstrează nivelul consacrat din clasele superioare.

 
 

În partea frontală, imaginea puternică este creată atât de grila Singleframe cu design octogonal amplasată în partea superioară, cât și de prizele mari de aer. Plafonul este deosebit de captivant, coborând și îmbinându-se cu stâlpii C ale căror ornamente sunt vopsite în culoare contrastantă. Acest contrast accentuează sportivitatea modelului Audi Q2. În partea din spate, eleronul alungit și difuzorul cu optica offroad exprimă dinamism. Din lateral, linia înaltă a umerilor și flancurile concave din zona portierelor sunt deosebit de atrăgătoare. Cele din urmă accentuează pasajele roților și implicit, caracterul quattro al SUV-ului compact. Vehiculul măsoară 1,51 metri în înlălțime, 1,79 metri în lățime, 4,19 metri în lungime, iar ampatamentul: 2,60 metri.

Împreună cu dotarile opționale Audi virtual cockpit și head-up display, sistemele de asistență pentru Audi Q2 sunt preluate de la clasele superioare – inclusiv Audi pre sense front, sistem integrat în echiparea standard. Acesta recunoaște situații critice referitoare atât la alte vehicule, cât și la pietoni ce traversează prin fața vehiculului, iar după caz poate frâna vehiculul până la repaus, dacă acesta se află la viteze scăzute. Printre sisteme se mai numără: adaptive cruise control cu funcție Stop & Go, traffic jam assist, Audi side assist, Audi active lane assist, sistemul pentru recunoașterea indicatoarelor rutiere, park assistant și cross-traffic assist.

a160998_large



Audi Q2 este echipat standard cu un ecran MMI amplasat în partea superioară a planșei de bord. Sistemul infotainment poate fi operat cu ajutorul butonului rotativ și cu două butoane amplasate în consola centrală. Opțional, modelul poate fi echipat cu sistemul de navigație MMI cu MMI touch. Astfel, clienții primesc un touchpad situat pe elementul de control central. În plus, sistemul poate fi controlat prin comandă vocală sau prin funcția de căutare MMI. Un punct de acces Wi-Fi permite navigarea și streaming-ul online cu gadget-uri mobile conectate la acesta. Clienții pot utiliza MMI touch pentru a accesa serviciile online Audi connect. Abonamentul de date fără limită impusă este inclus grație cardului SIM (embedded SIM) instalat permanent în vehicul. Acesta permite și conexiune roaming în majoritatea țărilor europene. Smartphone-urile cu sisteme de operare iOS și Android sunt integrate în vehicul via Audi smartphone interface. Aplicația gratuită Audi MMI connect permite streaming media online și transferul calendarului din smartphone în MMI. Aplicația pentru iOS prezintă și o funcție pentru destinații myAudi, cu ajutorul căreia desinațiile de navigație din orice aplicație pot fi transferate către sistemul de navigație MMI plus. Sistemul va folosi aceste date pentru navigație.

a161021_large

 

Audi Q2 respectă aspectele fundamentale ale unui SUV cu gardă la sol ridicată, vizibilitate bună și un portbagaj spațios (cu capacitate între 405 și 1.050 litri). Impresionant este faptul că scaunul șoferului oferă o poziție sportivă, joasă față de volan, precum cea dintr-o limuzină Audi. Printre soluțiile practice opționale se numără hayonul acționat electric și bancheta spate rabatabilă cu clapetă pentru încărcarea obiectelor lungi.
Numeroasele pachete de dotări, culorile exterioare și interioare pline de expresivitate, oferă multiple variante creative de configurare . Una dintre aceste opțiuni este pachetul de lumini LED, ce evidențiază formele atractive ale interiorului.

La lansare, Audi Q2 va fi echipat cu o gamă de șase motoare diferite. Motoarele pe benzină sunt 1.0 TFSI cu 3 cilindri, 1.4 TFSI și 2.0 TFSI cu patru cilindri. Suita de motorizări este completată de trei motoare Diesel cu 4 cilindri: 1.6 TDI și 2.0 TDI. Puterile acestora variază între 85 kW (116 CP) și 140 kW (190 CP). Transmisia automată cu dublu ambreiaj și 7 trepte de viteză reprezintă alternativa la transmisia manuală cu 6 trepte pentru toate cele șase motorizări. În cazul motoarelor de inalta performanta - 2.0 TDI și 2.0 TFSI - este utilizată o nouă variantă a transmisiei cu dublu ambreiaj, cu un nou tip de ulei cu coeficient redus de frecare . Ambele motoare pot fi echipate cu tracțiune integrală permanentă quattro. Direcția progresivă este standard pentru toate versiunile. Aceasta variază raportul de transmisie a sistemului de direcție în funcție de mișcările volanului: cu cât mișcarea este mai amplă, cu atât aceasta este transmisă mai direct. Opțional ,sunt disponibile și amortizoare reglabile, sistemul Audi drive select permitand șoferului sa ajusteze caracteristicile.

 

Cuvinte cheie:
Urmareste masini.ro pe:

Stiri asemanatoare

Comentarii (0)

Pentru a putea comenta la acest articol, te rugam sa te autentifici!

Drive Test

  • Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Cu un exterior conservator dar elegant și cu o configurare interesantă a elementelor de styling, modelul testat a captat suficiente priviri pe stradă pentru a ne confirma că modelele producătorului german sunt apreciate în țara noastră și acest lucru cu siguranță se va observa în cifrele de vânzări

  • TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    Modelul Clasa E All-Terrain nu este unul revoluționar, însă cu siguranță este cel mai convingător model Clasa E Estate din toate timpurile, în primul rând raportându-ne la design-ul exterior special și la funcționalitatea sa pe drumuri nu tocmai bune.

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?
Inregistrare
0.6186 :: 17.87MB