No SSO cookie

Audi A8 Hybrid se prezinta

voteaza
(0/ 0)
Audi A8 Hybrid se prezinta
Noutati-auto · · 0 Comentarii
Nota utilizator
0.0

Audi a dat publicitatii datele tehnice si fotografiile oficiale ale modelului A8 Hybrid, versiunea finala, ce va fi prezentat la Frankfurt 2011.

 
 

Putin peste un an de la prezentarea oficiala a conceptului A8 Hybrid, la editia din 2010 a Salonului de la Geneva, Audi este pregatit sa scoata la lumina versiunea pentru productie a limuzinei in patru cilindri, care promite o mare economie de carburant. Vanzarea modelului A8 Hybrid va incepe in 2012.


Audi a operat doar cateva mici schimbari fata de concept, inlocuind jantele de 21 inci cu unele de 18, pastrand insa desenul original si a inlocuit capota motorului cu una mult mai conventionala decat a conceptului.

Insa sub capota totul este neschimbat: un motor termic in paralel cu unul electric. Unitatea 2.0 TFSI ofera 211 CP si un cuplu de 350 Nm, la care se adauga motorul electric care are 40 kW (54 CP) si 210 Nm. Impreuna, cele doua motoare ofera, conform celor afirmate de firma producatoare, 245 CP si 480 Nm, insa numai pentru perioade scurte de timp.


Motorul electric este montat in spatiul reductorului de cuplu, inaintea cutiei de viteze modificate, cu opt rapoarte, evident automata, care transmite puterea catre trenul fata. Energia electrica este inmagazinata intr-o baterie lithium-ion care cantareste numai 36,7 kg si este adapostita intr-o zona special protejata contra accidentelor, in portbagaj.


Perfoamantele modelului A8 Hybrid sunt de 7,7 secunde de la 0 la 100 km/h si o viteza maxima de 235 km/h. Consumul in ciclu combinat este sub 6,4 l/100 km, iar emisiile de CO2 sunt de 148 g/km.

Motorul electric poate asigura singur functionarea masinii accelerand pana la 100 km/h, sau poate parcurge pana la 3 kilometri cu o viteza constanta de 60 km/h.

Soferul poate selecta unul dintre cele trei moduri distincte: "EV", unde rolul principal este jucat de motorul electric, "D" unde sistemul controleaza ambele motoare si "S" pentru stilul sportiv de condus.

Din punct de vedere optic, Audi A8 Hybrid are cateva diferente subtile fata de modelul conventional, cum ar fi jantele cu design care imita o turbina, oferite in versiunea de 18" standard si 19" optional, embleme speciale pe exterior, o vopsea speciala Arctic Silver si un sistem decontrol personalizat.


Preturile si disponibilitatea modelului vor fi anuntate la Frankfurt Motor Show 2011, iar noi vom fi acolo pentru a vi le transmite live.

 

Cuvinte cheie:
Urmareste masini.ro pe:

Stiri asemanatoare

Comentarii (0)

Pentru a putea comenta la acest articol, te rugam sa te autentifici!

Drive Test

  • Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Cu un exterior conservator dar elegant și cu o configurare interesantă a elementelor de styling, modelul testat a captat suficiente priviri pe stradă pentru a ne confirma că modelele producătorului german sunt apreciate în țara noastră și acest lucru cu siguranță se va observa în cifrele de vânzări

  • TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    Modelul Clasa E All-Terrain nu este unul revoluționar, însă cu siguranță este cel mai convingător model Clasa E Estate din toate timpurile, în primul rând raportându-ne la design-ul exterior special și la funcționalitatea sa pe drumuri nu tocmai bune.

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?
Inregistrare
1.1262 :: 22.13MB