No SSO cookie

ATENTIE! Iata cum va puteti recupera banii pe taxa auto

voteaza
(5/ 1)
ATENTIE! Iata cum va puteti recupera banii pe taxa auto
Noutati-auto · · 0 Comentarii
Nota utilizator
5.0

Sunteti curiosi sa aflati cum va puteti recupera banii pe celebra taxa auto? Atunci va invitam sa cititi mai departe.

 
 

Legea care prevede restituirea taxei auto soferilor a fost publicata la sfarsitul saptamanii trecute in Monitorul Oficial. Astfel, cei ce au de recuperat diferenta dintre suma platita conform legislatiei din 2008 si suma calculata conform legislatiei intrate in vigoare la inceputul acestui an pot face o cerere catre ANAF.

Legea este menita sa scape statul de procesele intentate si sa faca mai usoara recuperarea banilor, cel putin asta ar fi ideea. Chiar si cu aceasta lege, expertii sustin ca multi soferi vor apela la solutia instantei. De ce? Ei bine, datorita birocratiei. Dupa inaintarea dosarului la Fisc soferii primesc un raspuns abia dupa 45 de zile, asta in cazul in care dosarul este complet si stim cum sta treaba in Romania cand vine vorba de birocratie.

Cine isi poate recupera banii?

Cei ce au achitat taxa auto pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule rulate ca urmare a primei transcrieri a dreptului de proprietate in Romania si pentru care nu a fost achitata taxa speciala pentru autoturisme si autovehicule.

Cei ce au achitat taxa de poluare incepand cu 1 iulie 2008 si pana la data intrarii in vigoare a Legii nr.9/2012 iar aceasta este mai mare decat taxa rezultata din aplicarea formulei de calcul din aceasta lege.

Cei ce au platit aceasta taxa si a caror autovehicul a fost scos ulterior din parcul auto national.

Cei ce in baza unei hotarari definitive si irevocabile a instantei judecatoresti au dreptul la restituirea sumelor.

De unde puteti descarca cererea pentru restituirea diferentelor de taxa?

Formularul poate fi descarcat de pe www.anaf.ro sectiunea Asistenta contribuabili > Despre impozite si taxe > Taxa pe poluare 2012. Cererile trebuie depuse la centrul fiscal teritorial.

 

Cuvinte cheie:
Urmareste masini.ro pe:

Stiri asemanatoare

Comentarii (0)

Pentru a putea comenta la acest articol, te rugam sa te autentifici!

Drive Test

  • Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Cu un exterior conservator dar elegant și cu o configurare interesantă a elementelor de styling, modelul testat a captat suficiente priviri pe stradă pentru a ne confirma că modelele producătorului german sunt apreciate în țara noastră și acest lucru cu siguranță se va observa în cifrele de vânzări

  • TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    Modelul Clasa E All-Terrain nu este unul revoluționar, însă cu siguranță este cel mai convingător model Clasa E Estate din toate timpurile, în primul rând raportându-ne la design-ul exterior special și la funcționalitatea sa pe drumuri nu tocmai bune.

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?
Inregistrare
0.1826 :: 17.78MB