No SSO cookie

Aro Câmpulung a fost scutita de datoriile la bugetul de stat

voteaza
(0/ 0)
Aro Câmpulung a fost scutita de datoriile la bugetul de stat
Noutati-auto · · 0 Comentarii
Nota utilizator
0.0

Guvernul a decis anularea datoriile bugetare înregistrate de societatea Aro Câmpulung la data vânzarii pachetului de actiuni deţinut de stat, precum şi dobânzile şi penalitatile aferente acestora.

 
 
[poza1s]Pierderile acumulate până la vânzarea societăţii, precum şi cele înregistrate până la data transferului dreptului de proprietate asupra acţiunilor vor fi recuperate din profitul obţinut prin scutirea totala de la plata a obligaţiilor restante şi care va fi utilizat, conform actului normativ, ca sursa proprie de finanţare. De asemenea, datoriile societatii faţă societăţile de Electrica şi Distrigaz vor fi stinse prin transformarea lor în acţiuni, la o valoare de 25.000 lei/acţiune, cu excepţia taxei pe valoarea adaugata, aferenta acestor obligaţii, a taxei de dezvoltare pentru sistemul energetic şi a majorarilor de intirziere şi penalităţilor, care se anulează. [poza2s]Acţiunile rezultate în urma conversiei vor fi transferate la Autoritatea pentru Privatizare, în vederea vînzarii acestora, într-un pachet comun şi la acelaşi preţ pe acţiune cu cel prevazut pentru vînzarea pachetului de acţiuni deţinut de stat. La 31 iulie 2003, Aro înregistra pierderi totale de 1.131 miliarde lei şi datorii de 1.663 miliarde lei. O măsura similara celei care se va aplica societatii Aro a fost decisa de Guvern, la ultima sa sedinta, şi în cazul uzinei Roman Braşov. Compania americana Cross Lander a preluat, în luna septembrie, pachetul de 68,7% deţinut de stat la Aro Cimpulung. Cumpărătorul urmează să plătească 15,8 milioane dolari pentru pachetul de acţiuni şi pentru investitii, valoare la care se adaugă alte 11, 4 milioane dolari în contul datoriilor şi creditelor comerciale ale uzinei.

 

Cuvinte cheie:
Urmareste masini.ro pe:
Comentarii (0)

Pentru a putea comenta la acest articol, te rugam sa te autentifici!

Drive Test

  • Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Cu un exterior conservator dar elegant și cu o configurare interesantă a elementelor de styling, modelul testat a captat suficiente priviri pe stradă pentru a ne confirma că modelele producătorului german sunt apreciate în țara noastră și acest lucru cu siguranță se va observa în cifrele de vânzări

  • TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    Modelul Clasa E All-Terrain nu este unul revoluționar, însă cu siguranță este cel mai convingător model Clasa E Estate din toate timpurile, în primul rând raportându-ne la design-ul exterior special și la funcționalitatea sa pe drumuri nu tocmai bune.

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?
Inregistrare
0.1351 :: 17.76MB