No SSO cookie

Aquada, masina care merge pe apa

voteaza
(0/ 0)
Aquada, masina care merge pe apa
Noutati-auto · · 0 Comentarii
Nota utilizator
0.0

Aquada, cea mai nouă creaţie auto pe piaţa britanică, este maşina pe care, probabil orice pescar şi-ar dori-o, şi asta fiindcă această maşină merge la fel de bine pe apă ca şi pe şosea, potrivit The Car Connection.

 
 
[poza1s]Aquada promite să rescrie manualul vehiculelor amfibii, acesată curiozitate fiind un coupe care atinge 160 de km/h pe uscat şi o ambarcaţiune capabilă să se deplaseze cu circa 50 km/h. Vehiculul a fost proiectat astfel încât să fie capabil de performanţe, iar un demonstraţie recentă, pe râul Tamisa ce traversează Londra, a dovedit din plin acest lucru. Maşina-barcă este rezultatul eforturile unui nativ neo-zeelandez, Alan Gibbs, un antreprenor care a făcut avere în ţara de origine din finanţe, media şi afaceri cu motoare. În 1995, el a construit un vehicul amfibiu, destinat utilizării maritime, însă ambiţia sa era de a crea un vehicul care să potă fi utilizat atât pe drum cât şi în apă, fără nici un fel de compromis în privinţa performanţelor. Gibbs a antrenat o întreagă echipă pentru a construi Aquada, şeful acesteia fiind un specialist de la Jaguar. Rezultatul combină diferite elemente de la bărcile cu cele ale maşinilor sport, astfel încât performanţele obţinute să fie cele mai bune ale amândorura. Maşina nu are uşi, însă accesul înauntru este destul de facil, sărind pur şi simplu înăuntru. Postul de conducere este în centru, ca la maşinile de Formula 1, scaunul şoferului fiind încadrat de alte două locuri ale pasagerilor. Motorizarea vehiculului este asigurată de cei 175 CP ai propulsorului V6 de 2,5 litri. În apă, propulsia se face prin intermediul unui jet de apă sub presiune. În prezent, fabrica lui Gibbs este gata să preia comenzi pentru acest vehicul, la un preţ aproximativ de 230.000 de dolari.

 

Cuvinte cheie:
Urmareste masini.ro pe:
Comentarii (0)

Pentru a putea comenta la acest articol, te rugam sa te autentifici!

Drive Test

  • Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Cu un exterior conservator dar elegant și cu o configurare interesantă a elementelor de styling, modelul testat a captat suficiente priviri pe stradă pentru a ne confirma că modelele producătorului german sunt apreciate în țara noastră și acest lucru cu siguranță se va observa în cifrele de vânzări

  • TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    Modelul Clasa E All-Terrain nu este unul revoluționar, însă cu siguranță este cel mai convingător model Clasa E Estate din toate timpurile, în primul rând raportându-ne la design-ul exterior special și la funcționalitatea sa pe drumuri nu tocmai bune.

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?
Inregistrare
0.1629 :: 17.76MB