No SSO cookie

Anul 2002 se anunta favorabil pentru piata auto din Romania

voteaza
(0/ 0)
Anul 2002 se anunta favorabil pentru piata auto din Romania
Noutati-auto · · 0 Comentarii
Nota utilizator
0.0

 
 
Asociatia Producatorilor si Importatorilor de automobile prognozeaza o crestere a pietii auto de 5-8%, la care se vor adauga probabil aproximativ 20.000 de clienti intorsi din zona second-hand. Aceasta va insemna un total de peste 85.000 bucati, deci o crestere totala de peste 40%. APIA se asteapta ca vinzarile de automobile din import sa creasca cu inca circa 10.000 bucati, pina la un total de 40-41.000 bucati. Aceasta va reprezenta o crestere de 30%, mai mica decit cea din 2001 si sub ritmul de crestere al vinzarilor de automobile nationale. Drept urmare, automobilele din import isi vor reduce ponderea pe piata. "Pe ansamblu, ne asteptam ca piata romineasca sa creasca cu circa 37% pina la cel putin 125.000 automobile noi", prognozeaza APIA.

Factorii care vor influenta vinzarile pe piata auto, in acest an, vor fi: stabilitatea cresterii economiei nationale, introducerea normelor Euro 3, modificarea taxelor vamale cu Comunitatea Europeana, scaderea inflatiei, evolutia situatiei Daewoo. Daca piata auto ar inregista cresterea prevazuta, ar putea depasi nivelul de 119.000 masini vindute, din 1999, dar ar fi destul de departe de nivelul record de 143.000 din 1998.

 

Cuvinte cheie:
Urmareste masini.ro pe:
Comentarii (0)

Pentru a putea comenta la acest articol, te rugam sa te autentifici!

Drive Test

  • Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Cu un exterior conservator dar elegant și cu o configurare interesantă a elementelor de styling, modelul testat a captat suficiente priviri pe stradă pentru a ne confirma că modelele producătorului german sunt apreciate în țara noastră și acest lucru cu siguranță se va observa în cifrele de vânzări

  • TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    Modelul Clasa E All-Terrain nu este unul revoluționar, însă cu siguranță este cel mai convingător model Clasa E Estate din toate timpurile, în primul rând raportându-ne la design-ul exterior special și la funcționalitatea sa pe drumuri nu tocmai bune.

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?
Inregistrare
0.1712 :: 22.09MB