No SSO cookie

Americanii incep sa cumpere masini diesel

voteaza
(0/ 0)
Americanii incep sa cumpere masini diesel
Noutati-auto · · 0 Comentarii
Nota utilizator
0.0

Producatorii auto germani din SUA au inceput sa vanda din ce in ce mai multe masini diesel, lucru care marcheaza o schimbare de opinie a clientilor americani vizavi de motorizarile pe motorina.

 
 

Piata auto americana este recunoscuta pentru lipsa de interes in ceea ce priveste modelele echipate cu motoare diesel. Insa, in ultima perioada se observa o ameliorare a acestei situatii si tot mai multi clienti americani opteaza pentru un motor diesel.


Cifrele din ultimul an arata o imbunatire clara pe segmentul diesel-urilor. In urma unei cercetari s-a constatat ca jumatate dintre masinile VW Jetta cumparate in 2010 au fost diesel-uri. Acest trend nu tine doar de Volkswagen. Spre exemplu, 30% dintre clientii modelului Audi Q7 au optat pentru diesel, la fel cum au facut si 18% dintre clientii modelului Mercedes GL sau 17% dintre cei ai modelului BMW X5.


Pentru moment, producatorii germani par sa fie atractia principala la echiparile diesel, insa conform studiilor trendul se va extinde in urmatorii ani. Se estimeaza ca in 2015 circa 10% din piata americana va fi compusa din masini diesel.
Acest lucru demonstreaza ca americanii incep sa se distanteze de imaginea negativa avuta de masinile diesel inca din anii '70 si sa inteleaga ca tehnologiile actuale ale motoarelor diesel sunt mai mult decat eficiente si ecologice.


Robert Gherghe

 

Cuvinte cheie:
Urmareste masini.ro pe:

Comentarii (0)

Pentru a putea comenta la acest articol, te rugam sa te autentifici!

Drive Test

  • Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Cu un exterior conservator dar elegant și cu o configurare interesantă a elementelor de styling, modelul testat a captat suficiente priviri pe stradă pentru a ne confirma că modelele producătorului german sunt apreciate în țara noastră și acest lucru cu siguranță se va observa în cifrele de vânzări

  • TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    Modelul Clasa E All-Terrain nu este unul revoluționar, însă cu siguranță este cel mai convingător model Clasa E Estate din toate timpurile, în primul rând raportându-ne la design-ul exterior special și la funcționalitatea sa pe drumuri nu tocmai bune.

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?
Inregistrare
0.1702 :: 17.78MB