No SSO cookie

Alfa Romeo are un viitor incert

voteaza
(0/ 0)
Alfa Romeo are un viitor incert
Noutati-auto · · 0 Comentarii
Nota utilizator
0.0

Alfa Romeo se alfa la rascruce de decizii: intre cea care ar putea dicta dizolvarea, si cea a unei investitii majore de 2 miliarde $.

 
 
CEO Fiat, Sergio Marchionne a pus zvonul preluarii Alfa Romeo de catre VW, inapoi la categoria zvonuri ce s-ar putea intampla, candva. Cel putin pentru acum. Alfa Romeo va ramane, cel putin oficial, sub tutela parintilor sai italieni ce putin atat timp cat Marchionne va mai fi dispus sa incerce, pe orice cai, revitalizarea marcii de lux, vesnic aflata in dificultate.


Dupa cum stiti, Alfa Romeo nu trage din greu in aceasta perioada. Cu niste pierderi estimate la peste 400 milioane $, din cauza trecerii la dimensiuni mai mari ale brandului, fapt pentru care Marchionne a declarat ca Fiat trebuie sa vanda 300.000 de unitati anual, ca sa iasa pe profit, divizia de lux, Alfa Romeo se afla intr-un ritm propriu, cu 105.000 unitati, in anul in curs. Marchionne doreste ca Alfa sa atinga cifra de vanzari de 500.000 unitati in 2014, cu ajutorul noilor modele, si bineinteles, a pietei americane.


Pentru acestia, adica pentru clientii americani, Alfa va trebui sa prezinte niste modele care sa concureze cu BMW.
Entry-level va fi modelul Giulietta, apoi gama va fi completata de modelul de lux Giulia, ca adversar direct al Seriei 3, care este de fapt un 169 cu alte dmensiuni, construit pe platforma Chrysler. Oferta ar putea fi completata de un cross-over care sa concureze cu X1 si X3.


Dar inainte de toate aceste frumoase vise americane, cei care tin fraiele companiei americane, impreuna cu cei care detin pachetele majoritare de actiuni, vor trebui sa ia o deczie importanta: sa investeasca, sau nu, 2 miliarde $ ca sa readuca Alfa Romeo pe linia de plutire, sau sa o dizolve si sa se regrupeze pe ce a mai ramas functional din companie?


Corvin (Cristian Szilvassy)

 

Cuvinte cheie:
Urmareste masini.ro pe:

Comentarii (0)

Pentru a putea comenta la acest articol, te rugam sa te autentifici!

Drive Test

  • Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Cu un exterior conservator dar elegant și cu o configurare interesantă a elementelor de styling, modelul testat a captat suficiente priviri pe stradă pentru a ne confirma că modelele producătorului german sunt apreciate în țara noastră și acest lucru cu siguranță se va observa în cifrele de vânzări

  • TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    Modelul Clasa E All-Terrain nu este unul revoluționar, însă cu siguranță este cel mai convingător model Clasa E Estate din toate timpurile, în primul rând raportându-ne la design-ul exterior special și la funcționalitatea sa pe drumuri nu tocmai bune.

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?
Inregistrare
0.3063 :: 17.79MB