No SSO cookie

Afacerea dintre Saab si Hawtai a cazut

voteaza
(0/ 0)
Afacerea dintre Saab si Hawtai a cazut
Noutati-auto · · 0 Comentarii
Nota utilizator
0.0

Parteneriatul dintre Saab si chinezii de la Hawtai a intrat pe linie moarta.

 
 

Parteneriatul pe care intreaga presa il anuntase ca si realizat, parafat si incheiat, dintre Saab si compania chineza Hawtai, tocmai a intrat pe linie moarta. Potrivit unui comunicat remis catre The Detroit News, afacerea, care presupunea cedarea a 29,9 procente din actiunile Saab, contrasumei de 172 milioane dolari americani, a cazut astazi dimineata.


Problema, care a zadarnicit parteneriatul, este ca partea chineza, Hawtai, nu a reusit sa obtina intreg pachetul de actiuni pe care si-l dorea, fortand astfel compania chineza sa incheie prematur afacerea. Chiar daca Saab si Hawtai se afla inca la masa negocierilor, incercand sa salveze parteneriatul, producatorul suedez a dat o declaratie oficiala in care anunta ca discutiile pe aceasta tema nu mai sunt exclusive.


Intre timp, Saab a deschis o runda de discutii cu European Investment Bank in vederea obtinerii unui imprumut de 41 miliaone dolari. De asemenea, Saab asteapta unda verde pentru a putea vinde cateva proprietati in terenuri, pe care le detine, insa asupra carora nu este unic proprietar, fiind nevoie de acordul Swedish National Debt Office. Saab a reusit sa obtina un imprumut guvernamental in valoare de 48 milioane dolari, pentru a putea tine pravalia deschisa, insa numai pe termen scurt, intre timp cautand sa ajunga la o intelegere cu investitorul rus Vladimir Antonov.


La aceasa ora, intreaga presa se intreaba daca nu cumva, dupa ce afacerea cu Hawtai a cazut, asistam la ultimele zile ale producatorului suedez? Desi exista voci care afirma ca in ultimele 18 luni, Saab a fost un adevarat Houdini financiar, reusind sa iasa la liman de fiecare data, si fiind implicat in afaceri, in plina derulare, pe intreg cuprinsul Europei. Oricum, o parere ramane unanima: Saab va continua sa caute un parteneriat in China, pentru a asigura vitorul companiei.

 

Cuvinte cheie:
Urmareste masini.ro pe:
Comentarii (0)

Pentru a putea comenta la acest articol, te rugam sa te autentifici!

Drive Test

  • Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Cu un exterior conservator dar elegant și cu o configurare interesantă a elementelor de styling, modelul testat a captat suficiente priviri pe stradă pentru a ne confirma că modelele producătorului german sunt apreciate în țara noastră și acest lucru cu siguranță se va observa în cifrele de vânzări

  • TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    Modelul Clasa E All-Terrain nu este unul revoluționar, însă cu siguranță este cel mai convingător model Clasa E Estate din toate timpurile, în primul rând raportându-ne la design-ul exterior special și la funcționalitatea sa pe drumuri nu tocmai bune.

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?
Inregistrare
0.2197 :: 22.14MB