No SSO cookie

Accesorii auto pe care le poti monta singur, fara sa mergi la service

voteaza
(0/ 0)
Accesorii auto pe care le poti monta singur, fara sa mergi la service
Noutati-auto · · 0 Comentarii
Nota utilizator
0.0

Exista anumite accesorii auto care pot fi montate si de catre proprietar acasa, singur sau cu ajutorul prietenilor. O astfel de abordare ajuta la economisirea sumei de bani care, in situatia in care se apeleaza la un specialist, ar trebui sa fie platita pentru manopera. In plus, se economiseste si timpul care s-ar consuma prin deplasarea pana la service si inapoi.

 
 

Montarea paravanturilor auto

Conform specialistilor de la MaxyTuning.ro, montarea paravanturilor auto se va dovedi o actiune usor de realizat, in conditiile in care se vor urma sfaturile urmatoare:

geamurile laterale trebuie deschise;
garniturile usilor se curata utilizand materiale textile sau prosoape de hartie si solutie de curatat;
in cazul in care in urma intemperiilor, garniturile sunt foarte umede, trebuie uscate cu atentie. Util de stiut, cu ajutorul unui uscator de par se pot usca mai repede suprafetele;
foliile de protectie de pe benzile adezive se dezlipesc;
se introduce paravantul in spatiul special destinat dinspre oglinda. Ulterior se introduce si in partea din spate, pentru ca paravantul sa fie incordat usor spre exterior;
paravantul se apasa usor si treptat, de la oglinda spre capatul din spate;
dupa ce a fost introdus in garnitura usii, va fi verificat, astfel incat sa fie asezat bine la locul sau. Se apasa pentru a face contact cu banda dublu adeziva.

Este, de asemenea, important sa se achizitioneze paravanturi auto de buna calitate, special proiectate pentru tipul de masina detinut de catre proprietarul care se incumeta sa le monteze singur.

 

 

Montarea stergatoarelor

Daca montarea capacelor de roti solicita o anume abilitate, pentru montarea stergatoarelor este suficient sa fie luate in calcul cateva criterii si sa se urmeze pasi foarte simpli:

setul de stergatoare noi va trebui sa aiba o lungime identica cu cel original si sa dispuna de conectorul potrivit;
in unele cazuri, pentru ca bratul stergatorului sa se ridice, este necesar sa fie selectata pozitia de service - aceasta informatie este de gasit in cartea masinii;
ulterior se vor scoate stergatoarele vechi si se pun cele noi, iar utilizatorul trebuie sa se asigure ca sunt bine fixate pentru a nu le pierde;
daca se monteaza un stergator aero este nevoie de un adaptor specific;

Asadar, schimbarea stergatoarelor se face usor, mai ales la modelele noi. Tot ce ar trebui sa faca utilizatorul este sa acorde atentie la detalii si sa nu forteze nimic. Totul va trebui sa iasa si sa se prinda usor.

 

 

Montarea portbagajului superior

Barele transversale sunt foarte importante in prezent. Acestea sunt cele care vor permite atasarea portbagajului, a suportului pentru schiuri sau a bicicletei. Atentie, insa! Sunt diferite si tin de modelul de masina sau de kitul de prindere.

Acoperisul masinii este de foarte multe ori un loc care ramane neexplorat si care este perfect pentru a monta sisteme foarte folositoare. Sistemul de bare este o solutie recomandata pentru toate masinile care au un acoperis standard. In plus, nu modifica designul masinii.

Kiturile de prindere sunt concepute astfel incat sa se monteze fara a fi necesare modificari in caroserie. Fiecare kit difera conform instructiunilor producatorilor, insa chiar si asa orice persoana poate sa isi instaleze singura portbagajul.

 

 

Montajul aparatorilor de noroi

Aparatorile auto sunt, de asemenea, usor de montat acasa. Se prind in cleme si fiecare producator ofera instructiuni cu pasii de montare. Acestea difera in functie de modelul de aparatori si de brand, insa clemele sunt nelipsite si asigura buna fixare a aparatorilor.

Concluzia este ca toate aceste operatiuni sunt simplu si usor de implementat acasa, fara costuri suplimentare si fara foarte mult efort. Stergatoarele, de exemplu, se schimba in maxim 5 minute, de catre o persoana neavizata, fiind accesorii autocare nu impun probleme la montaj, nici celui mai neexperimentat proprietar auto.

 

 

Montarea capacelor de roti

In aceeasi idee in care proprietarul auto isi doreste sa procedeze fara ajutor la accesorizarea autoturismului sau, subiectul experientei pot fi capacele de roti. Acestea sunt accesorii auto de exterior foarte populare, care pot fi montate acasa fara nicio problema. Tot ceea ce utilizatorul trebuie sa faca este sa tina cont de tipul de capac pe care il detine:

capacele cu surub se fixeaza prin infiletarea celor cinci elemente. Acestea sunt produse pentru anumite tipuri de roti;
capacele cu cleme se pot fixa cu ajutorul arcurilor sau al sistemului cu sarma. Prinderea clemei se face intuitiv.

 

Cuvinte cheie:
Urmareste masini.ro pe:
Comentarii (0)

Pentru a putea comenta la acest articol, te rugam sa te autentifici!

Drive Test

  • Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Cu un exterior conservator dar elegant și cu o configurare interesantă a elementelor de styling, modelul testat a captat suficiente priviri pe stradă pentru a ne confirma că modelele producătorului german sunt apreciate în țara noastră și acest lucru cu siguranță se va observa în cifrele de vânzări

  • TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    Modelul Clasa E All-Terrain nu este unul revoluționar, însă cu siguranță este cel mai convingător model Clasa E Estate din toate timpurile, în primul rând raportându-ne la design-ul exterior special și la funcționalitatea sa pe drumuri nu tocmai bune.

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?
Inregistrare
0.2777 :: 22.18MB