No SSO cookie

100.000 de Dacii X90 vor fi fabricate anual în Iran

voteaza
(0/ 0)
100.000 de Dacii X90 vor fi fabricate anual în Iran
Noutati-auto · · 0 Comentarii
Nota utilizator
0.0

În urma semnării acordului între Renault şi organismul public de dezvoltare iranian IDRO, se prevede ca în această ţară se vor produce anual circa 100.000 de vehicule X90, începând din anul 2006, informează AFP, preluat de autoactu.com.

 
 
Investiţia Renault pentru implementarea producţiei modelului X90 în Iran se va ridica, într-o primă fază la aproximativ 300 de milioane de euro, pentru ridicarea unei linii de asamblare cu o capacitate de 200.000 de maşini anual. X90 va fi asamblată din colecţii de piese de tip CKD, precum şi din componente locale furnizate de o societate comună, care se va înfiinţa la începutul anului viitor, 51% deţinută de Renault iar restul aparţinând AID Co, entitate controlată de IDRO şi principalii constructori auto iranieni, Iran Khodro şi SAIPA. Potrivit vicepreşedintelul consiliului de administraţie al Automobile Dacia, Constantin Stroe, aceste colecţii CKD vor fi produse în România, abia apoi urmând a fi exportate în Iran, În acest fel, circa 60% din maşina fabricată în Iran este de de producţie Dacia Piteşti. Preşedintele director general al grupului Renault, Louis Schweitzer, şi cel al IDRO, Rezah Veyseh, au semnat, luni, la Boulogne, localitate situată în estul Parisului, un contract cadru care prevede crearea societăţii comune care va administra activitatea de implementare a producţiei X90 în Iran. Renault prevede o producţie mondială de peste 500.000 de exemplare X90 în orizontul anului 2010.

 

Cuvinte cheie:
Dacia | X90 |
Urmareste masini.ro pe:
Comentarii (0)

Pentru a putea comenta la acest articol, te rugam sa te autentifici!

Drive Test

  • Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Cu un exterior conservator dar elegant și cu o configurare interesantă a elementelor de styling, modelul testat a captat suficiente priviri pe stradă pentru a ne confirma că modelele producătorului german sunt apreciate în țara noastră și acest lucru cu siguranță se va observa în cifrele de vânzări

  • TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    Modelul Clasa E All-Terrain nu este unul revoluționar, însă cu siguranță este cel mai convingător model Clasa E Estate din toate timpurile, în primul rând raportându-ne la design-ul exterior special și la funcționalitatea sa pe drumuri nu tocmai bune.

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?
Inregistrare
0.1709 :: 17.76MB