No SSO cookie

Red Bull X-Fighters World Tour 2012/ Potter este incoronat in SUA

voteaza
(0/ 0)
Red Bull X-Fighters World Tour 2012/ Potter este incoronat in SUA
MotoGP · · 0 Comentarii
Nota utilizator
0.0

Americanul Todd Potter a fost regele dealului in cadrul celei de a doua opriri a competitiei de 1 milion de dolari, Red Bull X-Fighters. Acesta a reusit cea mai buna cursa din istoria acestui sport in fata a mii de spectatori in California de Sud, in Glen Helen.

 
 

Todd Potter s-a impus prin cele mai bune trick-uri de FMX in fata francezului Thomas Pagès in cadrul celei de a doua editii Red Bull X-Fighters, Campionatul Mondial de FMX. Americanul Wes Agee a ridicat si el multimea in picioare prin evolutia sa, care i-a adus locul trei in competitie, primul sau rezultat notabil dupa castigarea Swatch Best Move.

Potter, Pagès si Agee au fost vedetele aplaudate la foc deschis de cei peste 15,000 de spectatori, antrenandu-i cu sarituri care iti taiau pur si simplu respiratia, back flip-uri, dar si alte trick-uri care au lasat nu numai spectatorii, dar si juriul cu gura cascata. Multi dintre favoriti, inclusiv campionul en-titre Danny Torres (Spania), precum si liderul intermediar Levi Sherwood (Noua Zeelanda) nu au avut sorti de izbanda cu castigatorii editiei din SUA. Acestia au optat pentru o cursa sigura, neriscand aproape nimic.

“Este un vis devenit realitate,” a spus Potter, care a avut fara doar si poate spectatorii de partea lui, nu numai datorita unei bune evolutii, cat si datorita personalitatii sale carismatice, precum si a comunicarii continue cu publicul. „Curajul a fost definitoriu pentru a castiga la Glen Helen si mi-am provocat rivalii la cele mai ambitioase si periculoase trick-uri. Daca nu risti, nu castigi. Nu poti sa treci peste circuit, sa sari de pe o rampa pe alta si sa castigi. Tocmai de aceea suntem aici, la cea mai inalta competitie de FMX din lume.”

Pagès a fost aplaudat de multime, uimind cu miscarile sale variate in sferturi si semifinale, insa o greseala l-a costat titlul. „Eram destul de obosit si pur si simplu am ratat ultimul obstacol”, a spus acesta.

Torres a terminat competitia pe locul 8, iar Sherwood pe 7, dupa ce acesti doi favoriti au fost eliminati in primele runde. Potter conduce acum clasamentul la general cu 135 de puncte, urmat de Sherwood (130), care a castigat prima oprire, din Dubai.

Chilianul Javier Villegas, concurand cu umarul dislocat, a ratat podiumul, clasandu-se pe pozitia a patra, acumuland 120 de puncte in clasamentul general, un punctaj bun cu care poate merge mai departe catre o clasare mai buna in urmatoarea etapa care va acea loc la Istanbul, Turcia, pe 16 iunie. Campionatul continua la Madrid, pe 20 iulie, la Munchen, pe 11 august si Sydney, pe 6 octombrie.

Clasamentul Red Bull X-Fighters, Glen Helen:

1. Todd Potter (USA), 2. Thomas Pagès (FRA), 3. Wes Agee (USA), 4. Javier Villegas (CHL), 5. Eigo Sato (JAP), 6. Rob Adelberg (AUS), 7. Levi Sherwood (NZL), 8. Dany Torres (ESP), 9. Maikel Melero (ESP), 10. Nick Dunne (USA), 11. Martin Koren (CZE).

Clasamentul general: 1. Potter 135, 2. Sherwood 130, 3. Villegas 120, 4. Adelberg 115, 5. Pages 80, 6. Sato 65, 7. Agee 65, 8. Sheehan, 9. Torres, 10. Andre Villa (NOR) 45.

 

Cuvinte cheie:
Urmareste masini.ro pe:

Stiri asemanatoare

Comentarii (0)

Pentru a putea comenta la acest articol, te rugam sa te autentifici!

Drive Test

  • Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Cu un exterior conservator dar elegant și cu o configurare interesantă a elementelor de styling, modelul testat a captat suficiente priviri pe stradă pentru a ne confirma că modelele producătorului german sunt apreciate în țara noastră și acest lucru cu siguranță se va observa în cifrele de vânzări

  • TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    Modelul Clasa E All-Terrain nu este unul revoluționar, însă cu siguranță este cel mai convingător model Clasa E Estate din toate timpurile, în primul rând raportându-ne la design-ul exterior special și la funcționalitatea sa pe drumuri nu tocmai bune.

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?
Inregistrare
0.1108 :: 17.79MB