No SSO cookie

Buzăul devine terenul de joacă al așilor din enduro

voteaza
(0/ 0)
Buzăul devine terenul de joacă al așilor din enduro
Moto · · 0 Comentarii
Nota utilizator
0.0

Informaţii complete despre Grand Prix-ul Romaniei de la Buzău, etapă din Campionatul Mondial de Enduro.

 
 

Multipli campioni mondiali de enduro și medaliați la International Six Days Enduro vin în România pentru etapa de campionat mondial ce se va desfășura la Buzău în weekendul 9-10 iulie.

Juha Salminen (Husqvarna) de șapte ori campion mondial la enduro și actualul lider în clasamentul general al categoriei E1 (între 100 și 125 cmc motoare în 2 timpi sau între 175 și 250 cmc motoare în 4 timpi) este doar unul dintre așii care vor evolua în prima ediție a Grand Prix-ului României. Pe lângă Salminen fanii enduro-ului vor mai avea prilejul să vadă la Buzău un alt multiplu campion mondial originar din Finlanda. Este vorba despre Mika Ahola (Husqvarna) care are în palmares patru titluri mondiale și nu mai puțin de șapte victorii cu echipa Finlandei la International Six Days Enduro.  Ivan Cervantes, (Gas Gas) în prezent ocupantul locului trei în clasamentul general al categoriei E2 (între 175 și 250 cmc motoare în 2 timpi sau între 290 și 450 cmc motoare în 4 timpi), are patru titluri mondiale în palmares și vine în România hotarăt să câștige. Joakim Ljunggren (Husaberg) este multiplu vicecampion mondial de enduro indor și experiența acumulată în acest campionat îl va avantaja pe speciala Extreme Test de la Buzău.Unul dintre medaliații la International Six Days Enduro (cea mai veche competiție de enduro din lume - în 2011 se organizează ediția cu numărul 86) care va concura la Grand Prix-ul României din Maxxis FIM World Enduro Championship este Emanuel Gyenes. Mani va concura la clasa E3 dorindu-și să participe la eveniment tocmai pentru că etapa este organizată în România.

 

Traseu GP Romania

Pe un traseu în care lungimea unui tur ajunge la 74 de km, riderii vor trebui să parcurgă trei tururi trecând de fiecare dată prin Piața Daciei situată în centrul Buzăului. Pe traseu sunt incluse și cele trei speciale: Enduro Test, Extreme Test, Cross Test. Enduro Testul este situat în Sărata Monteoru, startul și finișul pe această specială urmând să fie consemnate în zona numită La Păducel. Tot în Sărata Monteoru, dar de această dată în centrul stațiunii (chiar vizavi de camping) va fi amenajat și punctul de realimentare. Specialele Extreme Test și Cross Test vor fi situate la ieșirea din Buzău către Râmnicu Sărat, mai precis la Mărăcineni. Pentru cei familiarizați cu evenimentele off-road este zona în care se desfășoară trialul de la Romanian Extreme Adventure.

 

Program Maxxis FIM WEC GP Romania

Joi 7 iulie 2011

Sosirea concurenților, a echipelor de asistență tehnică și a primilor jurnaliști

 

Vineri 8 iulie 2011

Antrenamente

 

Sâmbătă 9 iulie 2011

Ora 09:00 startul primului concurent (Piața Daciei – Buzău)

09:50 – ora de sosire în zona Enduro Test (primul tur)

10:45 – ora de sosire în zona Cross Test (primul tur)

11:00 – ora de sosire în zona Extrem Test (primul tur)

17:00 – ora de finiș a primei zile

18.30 – festivitate de premiere după prima zi a G.P. României (Piața Daciei – Buzău)

Duminică 10 iulie 2011

Ora 09:00 startul primului concurent (Piața Daciei – Buzău)

09:50 – ora de sosire în zona Enduro Test (primul tur)

10:45 – ora de sosire în zona Cross Test (primul tur)

11:00 – ora de sosire în zona Extrem Test (primul tur)

17:00 – ora de finiș a zilei a doua

18.30 – festivitate de premiere după a doua zi a G.P. României (Piața Daciei – Buzău)

 

Cuvinte cheie:
Urmareste masini.ro pe:
Comentarii (0)

Pentru a putea comenta la acest articol, te rugam sa te autentifici!

Drive Test

  • Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Cu un exterior conservator dar elegant și cu o configurare interesantă a elementelor de styling, modelul testat a captat suficiente priviri pe stradă pentru a ne confirma că modelele producătorului german sunt apreciate în țara noastră și acest lucru cu siguranță se va observa în cifrele de vânzări

  • TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    Modelul Clasa E All-Terrain nu este unul revoluționar, însă cu siguranță este cel mai convingător model Clasa E Estate din toate timpurile, în primul rând raportându-ne la design-ul exterior special și la funcționalitatea sa pe drumuri nu tocmai bune.

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?
Inregistrare
0.0930 :: 22.11MB