No SSO cookie

Vettel castiga din nou, iar Red Bull este campioana la constructori

voteaza
(0/ 0)
Vettel castiga din nou, iar Red Bull este campioana la constructori
Formula 1 · · 0 Comentarii
Nota utilizator
0.0

Germanul Sebastian Vettel a bifat a zecea victorie a sezonului 2011 in Coreea de Sud, aducand totodata si un nou titlu de campion mondial la constructori echipei Red Bull.

 
 

Cu toate ca ultimele zile ne faceau sa credem ca vom avea o cursa echilibrata in Coreea de Sud, Sebastian Vettel a rasturnat inca o data pronosticurile si a invins fara probleme. Germanul, care a avut la final un avans de 12 secunde in fata ocupantului locului doi, a ajuns la nu mai putin de zece victorii de etapa in sezonul 2011.

Vettel a fost urmat in cursa de la Yeongnam de britanicul Lewis Hamilton, cel care a plecat din pole-position, si de australianul Mark Webber. Victoria germanului, coroborata si cu pozitia pe podium a coechipierului sau, au adus si un nou titlu mondial la constructori pentru Red Bull.

Locul patru in Coreea de Sud a fost ocupat de Jenson Button, in vreme ce Fernando Alonso a terminat pe cinci, in ciuda unei parti a doua a cursei in care a recuperat extraordinar timpul care-l despartea de plutonul fruntas si in care spaniolul parea capabil sa atace un nou podium.

Coechipierul lui Alonso de la Ferrari, Felipe Massa a terminat pe sase, brazilianul facand o prima jumatate de cursa foarte buna. Pe sapte s-a clasat tanarul iberic Jaime Alguersuari, acesta reusind o depasire de senzatie in chiar ultimul tur in fata germanului Nico Rosberg, in vreme ce ultimele puncte au fost ''prinse'' de Sebastien Buemi si Paul di Resta.

In ierarhia generala a pilotilor, Vettel a ajuns la nu mai putin de 349 de puncte si este urmat in continuare de Jenson Button. Acesta, cu 222 de puncte la activ, are doar zece lungimi peste Fernando Alonso, cel care are la randul sau un avantaj fragil, de doar trei puncte, in fata lui Mark Webber. Lewis Hamilton a revenit si el in carti pentru locul doi, avand acum 196 de puncte.

Clasamentul constructorilor a fost transat, asa cum am mentionat deja, de Red Bull, cei care totalizeaza in acest moment 558 de puncte. Campionii sunt urmati de McLaren, cu 418 puncte si de Ferrari, cu 310.

 

Cuvinte cheie:
Urmareste masini.ro pe:
Comentarii (0)

Pentru a putea comenta la acest articol, te rugam sa te autentifici!

Drive Test

  • Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Cu un exterior conservator dar elegant și cu o configurare interesantă a elementelor de styling, modelul testat a captat suficiente priviri pe stradă pentru a ne confirma că modelele producătorului german sunt apreciate în țara noastră și acest lucru cu siguranță se va observa în cifrele de vânzări

  • TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    Modelul Clasa E All-Terrain nu este unul revoluționar, însă cu siguranță este cel mai convingător model Clasa E Estate din toate timpurile, în primul rând raportându-ne la design-ul exterior special și la funcționalitatea sa pe drumuri nu tocmai bune.

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?
Inregistrare
0.1240 :: 22.15MB