No SSO cookie

Procesul Lotus va incepe pe 21 martie

voteaza
(0/ 0)
Procesul Lotus va incepe pe 21 martie
Formula 1 · · 0 Comentarii
Nota utilizator
0.0

Disputa in legatura cu utilizarea numelui de Lotus in Formula 1 va ajunge in instanta in luna martie, urmand ca doua echipe sa poarte nume asemanatoare in debutul sezonului din Marele Circ.

 
 
Curtea Suprema de la Londra a decis ca data de 21 martie sa fie data primei infatisari in procesul legat de utilizarea numelui Lotus in Formula 1. In aceste conditii, sezonul 2011 va incepe in F1 cu doua echipe diferite care vor folosi numele de Lotus, Team Lotus si Lotus-Renault.

Grupul Lotus a pledat pentru o judecata rapida luni, sperand ca argumentele aduse de noii investitori de la Renault vor fi atat de concludente, incat li se va acorda castig de cauza fara a se mai recurge la un proces de lunga durata. Cu toate acestea, judecatorul Peter Smith a hotarat ca o decizie nu poate fi luata atat de rapid si a stabilit ca prima infatisare dintre cele doua parti sa aiba loc in opt saptamani, aceasta data fiind singura agreata de ambele parti.

Disputa a pornit de la decizia lui Dany Bahar, presedintele Grupului Lotus, de a incheia intelegerea cu Tony Fernandes de utilizare a numelui in Formula 1 si de a sponsoriza o echipa mai cunoscuta, in speta Renault. De partea cealalta insa, Fernandes nu a dorit sa renunte atat de usor la numele ale carui drepturi le-a achizitionat in 2009 si a incheiat o intelegere cu David Hunt, cel care detinea se pare drepturile de utilizare ale originalei echipe Team Lotus.

Astfel, pe de o parte, Dany Bahar cere ca Renault sa fie singura echipa din Formula 1 cu drept de utilizare a numelui, in timp ce Tony Fernandes este de acord sa imparta acest nume cu echipa anglo-franceza, in conditiile in care Team Lotus este un brand separat de al lor.

Adrian Diaconescu

 

Cuvinte cheie:
Urmareste masini.ro pe:

Comentarii (0)

Pentru a putea comenta la acest articol, te rugam sa te autentifici!

Drive Test

  • Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Cu un exterior conservator dar elegant și cu o configurare interesantă a elementelor de styling, modelul testat a captat suficiente priviri pe stradă pentru a ne confirma că modelele producătorului german sunt apreciate în țara noastră și acest lucru cu siguranță se va observa în cifrele de vânzări

  • TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    Modelul Clasa E All-Terrain nu este unul revoluționar, însă cu siguranță este cel mai convingător model Clasa E Estate din toate timpurile, în primul rând raportându-ne la design-ul exterior special și la funcționalitatea sa pe drumuri nu tocmai bune.

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?
Inregistrare
0.0850 :: 17.78MB