No SSO cookie

Live, duminica, ora 9:00: MP de Formula 1 al Japoniei

voteaza
(0/ 0)
Live, duminica, ora 9:00: MP de Formula 1 al Japoniei
Formula 1 · · 0 Comentarii
Nota utilizator
0.0

Masini.ro transmite in direct, in format live text, Marele Premiu de Formula 1 al Japoniei, de pe circuitul de la Suzuka.

 
 

Cu toate ca sezonul de Formula 1 se apropie de sfarsit, iar ecuatia noului campion mondial este ca si rezolvata, site-ul masini.ro isi continua seria de transmisiuni directe a curselor in aceasta duminica, 9 octombrie. Incepand cu ora 9 dimineata, va vom oferi comentariul live al cursei japoneze de la Suzuka, a 15-a etapa a sezonului 2011.

Sebastian Vettel va pleca din nou din pole-position si, cu toate ca nu are nevoie decat de un punct pentru a deveni campion mondial si din punct de vedere matematic, isi doreste o noua victorie pentru a-si confirma suprematia. Misiunea lui nu va fi insa una usoara, britanicul Jenson Button urmand sa ia startul de pe doi.

Pilotul McLaren Mercedes, ocupant al locului secund in ierarhia generala a pilotilor, a ratat pole-positionul in Japonia la mai putin de o sutime de secunda, dar doreste sa-si ia revansa in cursa de duminica dimineata. Si Lewis Hamilton este in calculele victoriei, acesta fiind extrem de rapid atat in antrenamente, cat si in calificari. Felipe Massa, Fernando Alonso si Mark Webber vor lua startul de pe patru, cinci si sase, dar cei trei par mai degraba candidati la podium decat la o eventuala victorie.

Va asteptam asadar duminica dis-de-dimineata pe masini.ro pentru a urmari impreuna cursa care ii va aduce cel mai probabil al doilea titlu mondial consecutiv lui Sebastian Vettel. Fiti alaturi de noi incepand cu turul de incalzire dinaintea startului si pana la finele unei curse care se anunta extrem de spectaculoasa si nu uitati sa apasati tasta F5 sau butonul de refresh al browser-ului dumneavoastra pentru ultimele actualizari de la Suzuka!

8:59 Ne pregatim pentru startul cursei care va incheia cel mai probabil ostilitatile pentru titlul mondial in acest sezon. Vettel, Button, Hamilton, Massa, Alonso, Webber, Kobayashi, Schumacher, Senna si Petrov este top ten-ul de pe grila.

9:00 Se pleaca in turul de incalzire. Primii sapte piloti au masinile echipate cu pneuri soft.

9:03 S-a dat startul in cursa nipona. Vettel ramane primul, Hamilton urca pe doi, iar Button coboara pe trei.

9:05 Ordinea dupa un tur: 1. Vettel 2. Hamilton 3. Button 4. Massa 5. Alonso 6. Webber 7. Schumacher 8. Di Resta 9. Sutil 10. Petrov

9:06 Button acuza startul agresiv al lui Vettel si spune ca germanul ar trebui sa fie penalizat.

9:08 Vettel, care este investigat pentru start, conduce cu o secunda si jumatate avantaj in fata lui Hamilton. Button este la doua secunde de coechipierul sau.

9:12 Massa, Alonso si Webber sunt despartiti de o singura secunda in lupta pentru locul patru.

9:13 Fernando Alonso il depaseste lejer pe Massa si urca pe patru.

9:14 Vettel conduce acum cu peste trei secunde avantaj in fata lui Hamilton. Button se mentine la doua secunde in spatele coechipierului sau de la McLaren.

9:15 Sebastian Vettel nu va fi penalizat pentru start.

9:16 Jenson Button il depaseste fara mari probleme pe Hamilton si urca pe doi. Hamilton are insa mari probleme si intra la boxe imediat.

9:18 Lewis Hamilton are sanse mari sa se indrepte spre patru opriri la boxe astazi. Intre timp, Vettel face si el primul pit-stop dupa opt tururi, ca si Michael Schumacher.

9:20 Jenson Button conduce in acest moment, urmat destul de aproape de Fernando Alonso. Ambii opresc in acelasi timp la boxe, ca si australianul Webber.

9:22 Felipe Massa este singurul pilot important care nu a facut inca un pit-stop si conduce cursa. Vettel si Button, pe doi si trei. Brazilianul opreste insa si el la boxe si Vettel revine pe primul loc.

9:23 Sebastien Buemi este primul pilot care abandoneaza astazi.

9:25 Ordinea dupa 13 tururi: 1. Vettel 2. Button 3. Alonso 4. Hamilton 5. Massa 6. Webber 7. Petrov 8. Schumacher 9. Barrichello 10. Perez

9:26 Doar noua secunde ii despart pe primii sase piloti si cursa se anunta inca una foarte echilibrata.

9:27 Pilotii de top se indreapta spre strategii cu trei sau patru opriri la boxe, in vreme ce Vitaly Petrov si Sergio Perez, care nu au oprit inca, vor face aproape sigur doar doua pit-stopuri.

9:29 Lupta pentru locul patru este acum cea mai incinsa, cu Hamilton, Massa si Webber despartiti de o secunda.

9:31 Diferenta dintre Vettel si Button creste la aproape trei secunde, in vreme ce Alonso este si el la trei secunde in spatele pilotului McLaren.

9:33 Ordinea dupa 18 tururi: 1. Vettel 2. Button 3. Alonso 4. Hamilton 5. Massa 6. Webber 7. Schumacher 8. Petrov 9. Perez 10. Sutil

9:35 Vitaly Petrov opreste in sfarsit pentru prima oara, in vreme ce Sergio Perez, care este depasit de Sutil, ramane singurul pilot fara pit-stop pana acum.

9:36 Vettel si Webber opresc in acelasi tur. Mecanicii Red Bull se descurca fantastic si reusesc sa-i elibereze pe amandoi intr-un timp competitiv.

9:37 Jenson Button opreste si el pentru a doua oara la boxe si iese in fata lui Sebastian Vettel.

9:39 Fernando Alonso face al doilea pit-stop in acelasi timp cu Lewis Hamilton. Massa trece la conducere pentru moment.

9:40 Reluarile ne arata o coliziune de mai devreme dintre Massa si Hamilton. Cei doi au scapat teferi, dar ambele masini au parut usor avariate.

9:41 Felipe Massa opreste la boxe si Jenson Button trece pentru prima data la conducere in aceasta cursa.

9:43 Button si Vettel sunt despartiti de mai putin de o secunda, iar diferenta intre primii patru este de sub opt secunde.

9:44 Safety car-ul intra pe circuit din motive inca necunoscute.

9:45 Se pare ca motivul intrarii safety car-ului este incidentul de mai devreme dintre Massa si Hamilton, in urma caruia au zburat cateva ramasite din masina brazilianului. Totusi, pilotul Ferrari isi continua cursa, ceea ce inseamna ca masina lui este inca in regula.

9:47 Incidentul dintre Massa si Hamilton este in acest moment investigat de catre stewarzi.

9:48 Massa a fost anuntat de la boxe ca are masina usor avariata, dar ca acest lucru nu va avea un efect semnificativ asupra evolutiei sale pana la final.

9:50 Ordinea dupa 27 de tururi: 1. Button 2. Vettel 3. Alonso 4. Webber 5. Massa 6. Hamilton 7. Schumacher 8. Petrov 9. Perez 10. Di Resta

9:51 Masina de siguranta iese acum de pe circuit. Intre timp, stewarzii anunta ca Hamilton nu va fi penalizat pentru contactul cu Massa de mai devreme.

9:53 Button tasneste foarte bine dupa iesirea safety car-ului si are deja peste o secunda in fata lui Sebastian Vettel.

9:55 Nico Rosberg a reusit o cursa buna de recuperare pana acum si a ajuns pe 12, chiar daca a luat startul de pe 23.

9:57 Alonso, Webber si Massa sunt despartiti de mai putin de o secunda si jumatate si lupta pentru locul trei se anunta extrem de incinsa.

9:58 Opt secunde intre primul loc si locul sase, dar nimeni nu pare sa incerce vreun atac momentan.

10:00 Hamilton ii sufla in ceafa lui Massa si ne pregatim de un nou duel incins intre cei doi.

10:01 Vettel este primul pilot important care opreste pentru a treia oara. 20 de tururi inainte de final si ramane de vazut daca germanul va rezista fara alte pit-stopuri.

10:03 Mark Webber face si el al treilea pit-stop.

10:05 Lewis Hamilton intra la boxe si se echipeaza, ca si Webber si Vettel, cu pneuri medii.

10:06 Button intra si el la boxe, ca si Felipe Massa. Pilotul McLaren iese cu mult inaintea lui Sebastian Vettel.

10:08 Oficialii Red Bull ii transmit lui Vettel ca va trebui sa reziste cu acest set de pneuri pana la final. Intre timp, Alonso face si el a treia si ultima oprire la boxe.

10:09 Alonso a iesit de la boxe in fata lui Vettel, in vreme ce Lewis Hamilton l-a depasit in sfarsit pe Felipe Massa.

10:10 Michael Schumacher conduce cursa, dar germanul nu a oprit inca decat de doua ori la boxe.

10:12 Vettel il ataca pe Alonso, dar spaniolul rezista momentan. Intre timp, Button se apropie la o secunda si jumatate de Schumacher, cel care se incapataneaza sa ramana pe circuit.

10:14 Rosberg, cu doua opriri la boxe, este pe sapte in acest moment, dupa Hamilton, dar in fata lui Massa.

10:15 Schumacher opreste in sfarsit pentru a treia oara, urmat de coechipierul sau de la Mercedes, Nico Rosberg.

10:17 Ordinea cu 10 tururi inainte de final: 1. Button 2. Alonso 3. Vettel 4. Webber 5. Hamilton 6. Schumacher 7. Massa 8. Perez 9. Kobayashi 10. Di Resta

10:18 Button are cinci secunde in fata lui Fernando Alonso si pare sa aiba victoria in mana. Intre timp, Vettel pare nehotarat daca sa-l atace serios pe pilotul iberic de la Ferrari.

10:20 Nico Rosberg este pe 13 in acest moment, dar masina germanului este echipata cu pneuri soft. Pilotul Mercedes are astfel sanse bune de a prinde puncte.

10:21 Adrian Sutil a urcat pe zece si il ataca acum pe Kobayashi. Germanul il depaseste senzational pe favoritul publicului de aici, din Japonia, si urca pe noua.

10:23 Massa este foarte aproape de Schumacher de tururi bune, dar brazilianul nu pare capabil sa-l depaseasca pe fostul campion mondial.

10:24 Vitaly Petrov urca pe zece, in fata lui Kamui Kobayashi. Intre timp, Alonso se apropie la trei secunde de Button.

10:26 Inginerii Red Bull ii transmit lui Vettel sa nu-si asume riscuri in duelul cu Alonso. In plus, si lui Webber i se transmite sa nu-l atace pe Vettel.

10:27 Ordinea cu 4 tururi inainte de final: 1. Button 2. Alonso 3. Vettel 4. Webber 5. Hamilton 6. Schumacher 7. Massa 8. Perez 9. Sutil 10. Petrov

10:29 Doar o secunda si jumatate intre Button si Alonso in acest moment si cei de la Ferrari incep sa spere la o victorie neasteptata.

10:30 Sutil a cedat in fata lui Petrov si Rosberg, cei doi urcand acum pe noua si zece.

10:32 Doua tururi pana la final, iar Button pare sa fi accelerat serios. Britanicul va rezista probabil in fata lui Fernando Alonso.

10:33 Ultimul tur al cursei nipone. Button se indreapta spre o victorie importanta pentru el, in vreme ce Sebastian Vettel este din nou campion mondial.

Clasament final MP Japonia:

1. Jenson Button (McLaren)

2. Fernando Alonso (Ferrari)

3. Sebastian Vettel (Red Bull)

4. Mark Webber (Red Bull)

5. Lewis Hamilton (McLaren)

6. Michael Schumacher (Mercedes)

7. Felipe Massa (Ferrari)

8. Sergio Perez (Sauber)

9. Vitaly Petrov (Renault)

10. Nico Rosberg (Mercedes)

 

Cuvinte cheie:
Urmareste masini.ro pe:
Comentarii (0)

Pentru a putea comenta la acest articol, te rugam sa te autentifici!

Drive Test

  • Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Cu un exterior conservator dar elegant și cu o configurare interesantă a elementelor de styling, modelul testat a captat suficiente priviri pe stradă pentru a ne confirma că modelele producătorului german sunt apreciate în țara noastră și acest lucru cu siguranță se va observa în cifrele de vânzări

  • TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    Modelul Clasa E All-Terrain nu este unul revoluționar, însă cu siguranță este cel mai convingător model Clasa E Estate din toate timpurile, în primul rând raportându-ne la design-ul exterior special și la funcționalitatea sa pe drumuri nu tocmai bune.

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?
Inregistrare
0.1350 :: 19.28MB