No SSO cookie

LIVE, duminica, ora 18:00: MP de Formula 1 al Braziliei

voteaza
(0/ 0)
LIVE, duminica, ora 18:00: MP de Formula 1 al Braziliei
Formula 1 · · 9 Comentarii
Nota utilizator
0.0

Masini.ro transmite in direct Marele Premiu de Formula 1 al Braziliei, ultima cursa a sezonului 2011 din Marele Circ.

 
 

Dupa 18 etape in care am stat cu sufletul la gura, am aplaudat, am fost suprinsi, entuziasmati, am ras, am plans, am sperat, am incurajat si am asteptat, a venit momentul sa ne inclinam in fata celor care ne-au adus spectacolul din Formula 1 in 2011 si sa ne luam la revedere de la acestia.

Si pentru ca un spectacol ca cel din acest sezon merita un final de gala, circuitul de la Interlagos, din Brazilia, promite sa ofere un show de neuitat duminica 27 noiembrie, incepand cu ora 18:00. De la aceasta ora, masini.ro va transmite live, in format text, cursa din Brazilia, cursa care poate incununa un sezon ireprosabil al lui Sebastian Vettel, deja dublu campion al lumii.

Pilotul Red Bull va pleca din pole-position la Interlagos, pentru a 15-a oara in acest sezon, si va fi urmat la start de coechipierul sau, australianul Mark Webber. In calculele pentru victorie vor mai intra cu siguranta pilotii McLaren, Jenson Button si Lewis Hamilton, care vor lua startul de pe trei si patru, dar probabil si Fernando Alonso, care va pleca de pe cinci.

Cursa braziliana se anunta cu atat mai interesanta cu cat prognoza meteo pentru duminica in Sao Paulo vorbeste de ploi in averse, cu descarcari electrice. Fiti asadar alaturi de spectacolul de incheiere a sezonului 2011 de Formula 1, impreuna cu masini.ro, duminica, de la ora 18:00. Si nu uitati sa apasati F5 sau refresh pentru a putea vedea cele mai noi update-uri la transmisiune, update-uri facute in timp real, in fiecare minut al cursei.

17:58 Cu putine momente inainte de startul cursei, toata lumea asteapta ploaia in Brazilia.

17:59 Primii noua piloti vor lua startul pe pneuri soft.

18:00 Sebastian Vettel conduce plutonul in turul de incalzire. Ploaia a ajuns pana la doi kilometri de circuit, dar nu se stie inca daca si cand va ploua si pe acesta.

18:04 Se da startul in cursa braziliana. Vettel se distanteaza lejer si este urmat de Mark Webber si Jenson Button.

18:05 Ordinea dupa un tur: 1. Vettel 2. Webber 3. Button 4. Alonso 5. Hamilton 6. Massa 7. Rosberg 8. Sutil 9. Senna 10. Di Resta

18:07 Un inceput de cursa neobisnuit de linistit in Brazilia, fara niciun incident si cu destul de putine depasiri.

18:09 Vettel reuseste tur rapid dupa tur rapid si are deja un avantaj de doua secunde si jumatate in fata lui Webber.

18:10 Alonso este foarte aproape de Jenson Button si se pregateste sa-l atace pe britanic, in lupta pentru locul trei.

18:11 Hamilton este si el aproape de Alonso si avem parte de o lupta pasionanta in trei, pentru locul al treilea in cursa.

18:12 Diferenta la varf creste in continuare, cu Vettel avand un avantaj de peste trei secunde in fata lui Webber, iar australianul aproape patru secunde peste Button.

18:14 Nu avem inca nicio veste sigura legata de ploaie, singura care ar putea sa aduca spectacolul in aceasta cursa. Deocamdata este soare, asta stim sigur!

18:16 Schumacher il ataca dezlantuit pe Senna si il acroseaza pe acesta. Ambele masini ies sifonate din duel, iar germanul pare ca va fi nevoit sa abandoneze.

18:18 Fernando Alonso il depaseste frumos pe Jenson Button si urca pe locul trei. Intre timp, Schumacher opreste la boxe si pare ca va putea sa continue cursa.

18:20 Senna opreste si el la boxe si, desi nici el, nici Schumacher nu abandoneaza, cursa amandurora pare compromisa.

18:22 Ordinea dupa 14 tururi: 1. Vettel 2. Webber 3. Alonso 4. Button 5. Hamilton 6. Massa 7. Rosberg 8. Sutil 9. Di Resta 10. Kobayashi

18:23 Vettel este anuntat de la boxe ca are o problema minora la cutia de viteze. Intre timp, Jenson Button este primul pilot din plutonul fruntas care face pit-stop.

18:25 Alonso, Hamilton si Rosberg opresc simultan la boxe, toti cei trei parand sa se indrepte spre strategii cu trei opriri. Alonso iese fara probleme in fata lui Hamilton.

18:26 Vettel opreste inaintea lui Webber, sporind suspiciunile ca Red Bull ar pregati terenul pentru prima victorie din acest sezon a australianului.

18:28 Mark Webber face insa si el primul pit-stop si iese destul de departe in spatele lui Vettel.

18:29 Massa, care nu a oprit inca la boxe, este pe primul loc pe ''teren propriu'', in vreme ce conationalul sau, Bruno Senna, este penalizat cu un drive-through pentru incidentul de mai devreme cu Michael Schumacher.

18:31 Vettel il depaseste lejer pe Massa si revine pe primul loc. Pilotul Ferrari nu opreste inca la boxe si ar putea fi singurul pilot de top cu o strategie cu doua pit-stopuri.

18:32 Massa face pana la urma primul pit-stop si se echipeaza cu pneuri soft, ceea ce inseamna ca cel mai probabil va opri tot de trei ori, ca si ceilalti piloti importanti. Vettel, Webber si Alonso sunt din nou primii trei.

18:34 Ordinea dupa 23 de tururi: 1. Vettel 2. Webber 3. Alonso 4. Button 5. Hamilton 6. Massa 7. Sutil 8. Rosberg 9. Petrov 10. Di Resta

18:36 Timo Glock este primul pilot care abandoneaza astazi, dupa o eroare a mecanicilor Virgin la oprirea la boxe.

18:37 Diferenta dintre Vettel si Webber scade simtitor si australianul se apropie la doar doua secunde de coechipierul sau. Intre timp, germanul este anuntat de la boxe ca problema legata de cutia de viteze este mai grava decat se astepta initial.

18:39 Webber este din ce in ce mai aproape de Vettel si am putea asista cat de curand la un duel intre cele doua masini Red Bull.

18:40 Pastor Maldonado se retrage, in vreme ce Webber se pregateste sa-l depaseasca pe Vettel.

18:42 Webber il depaseste lejer pe Vettel si trece la conducerea cursei. Ramane de vazut daca problema tehnica a germanului nu se va remedia miraculos odata cu trecerea lui Webber pe primul loc...

18:44 Diferenta dintre Vettel si Alonso, ocupantul locului trei, este de 7,8 secunde, dar nu scade in mod suspect (sau nu...)

18:45 Petrov, Button si Sutil sunt primii piloti care fac a doua oprire programata si se echipeaza cu pneuri hard.

18:47 Asa cum prevedeam, problema tehnica a lui Sebastian Vettel s-a remediat ''miraculos'' si acesta s-a fixat la aproximativ doua secunde de Webber si cu 7,5 secunde peste Alonso.

18:48 Hamilton face al doilea pit-stop, dar se echipeaza cu pneuri hard, avand in mod evident o strategie de cursa diferita fata de cea a lui Jenson Button.

18:50 Fernando Alonso opreste si el la boxe si se echipeaza cu pneuri soft. Intre timp, prognoza meteo anunta ploaie in aproximativ zece minute.

18:52 Lewis Hamilton este anuntat ca are o problema la cutia de viteze. Poate in cazul lui sa fie totusi o problema reala...

18:54 Webber face al doilea pit-stop, se echipeaza cu pneuri soft si iese pe locul doi, dupa Vettel. Germanul insa nu a oprit la boxe...

18:55 Vettel opreste si el la boxe si iese pe circuit pe doi, in spatele coechipierului sau, Mark Webber.

18:57 Felipe Massa este depasit lejer atat de Button, cat si de Hamilton, iar brazilianul se indreapta spre o noua cursa nereusita, avand si o singura oprire la activ pana acum.

18:59 Ordinea dupa 42 de tururi: 1. Webber 2. Vettel 3. Alonso 4. Button 5. Massa 6. Hamilton 7. Rosberg 8. Sutil 9. Kobayashi 10. Buemi ( Massa, Rosberg, Kobayashi si Buemi, cu doar o oprire la activ)

19:01 Rosberg si Kobayashi opresc si ei la boxe, iar Massa l-a depasit pe Hamilton mai devreme.

19:02 Lewis Hamilton opreste pentru a treia oara la boxe, dar nu din cauza problemei tehnice, ci pentru a se echipa cu pneurile hard obligatorii.

19:03 Massa opreste pentru a doua oara la boxe si, asa cum ne asteptam, se echipeaza cu pneurile hard, urmand sa nu mai opreasca pana la final.

19:05 Vettel pare sa aiba probleme reale pana la urma si a ajuns la peste patru secunde de Webber si la doar patru secunde si jumatate in fata lui Alonso.

19:06 Hamilton scapa masina de sub control si este nevoit sa abandoneze. Final nefast de sezon dupa un an complet ratat pentru britanic.

19:08 Inca niciun semn de ploaie in Brazilia, iar Vettel pare ca se joaca cu emotiile noastre, distantandu-se din nou lejer de Fernando Alonso pe locul doi.

19:09 Duel extrem de incins pentru locul sase intre Rosberg si Sutil. Pilotul Mercedes ramane in fata initial, dar Sutil are pana la urma castig de cauza.

19:11 Webber s-a distantat serios in frunte si doar ploaia sau un accident l-ar mai putea face pe australian sa rateze victoria in aceasta seara.

19:12 Button face a treia oprire la boxe, cu toate ca britanicul se echipase mai devreme cu pneuri hard. Pilotul McLaren foloseste inca un set de pneuri hard, iar strategia pare cel putin ciudata.

19:14 Fernando Alonso opreste si el pentru a treia si ultima oara la boxe si iese pe locul trei, in fata lui Jenson Button.

19:16 Ordinea dupa 55 de tururi: 1. Webber 2. Vettel 3. Alonso 4. Button 5. Massa 6. Sutil 7. Rosberg 8. Di Resta 9. Kobayashi 10. Petrov

19:17 Button este foarte rapid dupa ultima schimbare de pneuri si se apropie la doar trei secunde si jumatate de Fernando Alonso, ocupantul locului trei.

19:19 Diferenta dintre Alonso si Button scade cu fiecare tur si pare ca este doar o problema de timp pana cand britanicul il va ataca pe pilotul Ferrari.

19:20 Webber face o a treia oprire ''curata'' la boxe si se indreapta apasat spre victorie.

19:21 Vettel opreste la box in turul imediat urmator dupa oprirea lui Webber si iese pe circuit pe locul doi, departe de coechipierul sau.

19:23 Button il ataca furibund pe Alonso, dar spaniolul se apara, cel putin deocamdata.

19:24 Button isi foloseste sistemul DRS si il depaseste pana la urma pe bravul Alonso, recastigandu-si pozitia de pe care a lua startul astazi.

19:26 Ordinea cu 8 tururi inainte de final: 1. Webber 2. Vettel 3. Button 4. Alonso 5. Massa 6. Sutil 7. Rosberg 8. Di Resta 9. Kobayashi 10. Petrov

19:28 Button este mult mai rapid ca Vettel, dar pare greu de crezut ca britanicul va putea sa recupereze cele peste zece secunde care il despart de locul secund.

19:29 Vitantonio Liuzzi se retrage si ridica numarul abandonurilor de astazi la patru.

19:30 Mai sunt cinci tururi pana la final si diferentele de timp dintre primii zece piloti ne fac sa credem ca nu vom mai avea parte de vreun eveniment pana la sfarsitul cursei.

19:33 In cazul in care cursa se va incheia cu aceasta ordine, Button va ocupa locul doi la general la piloti, in vreme ce Webber va fi al treilea, cu doar un punct peste Alonso.

19:34 In lipsa ploii, cursa de final de sezon a fost chiar mai neinteresanta decat ne asteptam, cu putine evenimente notabile, cu doar patru abandonuri si cu destul de putine depasiri.

19:36 Final de cursa in Brazilia. Mark Webber castiga prima sa cursa a sezonului, Sebastian Vettel incheie pe doi si isi adjudeca un titlu de campion mondial extrem de lejer, iar Jenson Button se claseaza pe trei la Interlagos si pe doi la general.

Clasament final MP Brazilia:

1. Mark Webber (Red Bull)

2. Sebastian Vettel (Red Bull)

3. Jenson Button (McLaren)

4. Fernando Alonso (Ferrari)

5. Felipe Massa (Ferrari)

6. Adrian Sutil (Force India)

7. Nico Rosberg (Mercedes)

8. Paul di Resta (Force India)

9. Kamui Kobayashi (Sauber)

10. Vitali Petrov (Renault)

 

Cuvinte cheie:
Urmareste masini.ro pe:
Comentarii (9)

scris de pistruiatamica

Am urmarit si eu cu sufletul la gura, felicitari pentru Mark Webber.Si felicitari si voua ca ne-ati tinut la curent la tot pasul!

scris de bogdan7817

asteptam sezonul viitor cu nerabdare si sa speram ca va fi mai palpitant din toate punctele de vedere

scris de bogdan7817

pana la urma m-am inselat si webber a iesit pe primul loc.felicitari tuturor concurentilor

scris de utilizator_257653

Felicitari pentru transmisiune si la mai multe

scris de ovyy

Fernando Alonso nu a reusit sa ocupe un loc pe podium, nu a fost o zi buna pentru el.

scris de carmenflorin

Cursela de Formula 1 si nu numai , nu sunt pasiunea mea , dar pentru cei pasionati este o adevarata placere.

scris de ovyy

Felicitari Masini.ro, la mai multe transmisii din Formula 1 si nu numai.

scris de sims

la asta o sa se uite sotul ca e mai interesat de sporturi cu masini ca mine :)

scris de bogdan7817

se pare ca iar vom avea un monopol in privinta primului loc din partea lui Vettel, care se anunta si sezonul viitor candidatul numarul 1 la castigarea titlului de campion mondial

Pentru a putea comenta la acest articol, te rugam sa te autentifici!

Drive Test

  • Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Cu un exterior conservator dar elegant și cu o configurare interesantă a elementelor de styling, modelul testat a captat suficiente priviri pe stradă pentru a ne confirma că modelele producătorului german sunt apreciate în țara noastră și acest lucru cu siguranță se va observa în cifrele de vânzări

  • TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    Modelul Clasa E All-Terrain nu este unul revoluționar, însă cu siguranță este cel mai convingător model Clasa E Estate din toate timpurile, în primul rând raportându-ne la design-ul exterior special și la funcționalitatea sa pe drumuri nu tocmai bune.

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?
Inregistrare
0.1309 :: 19.28MB