No SSO cookie

LIVE, duminica, ora 15:00: MP de Formula 1 de la Abu Dhabi

voteaza
(0/ 0)
LIVE, duminica, ora 15:00: MP de Formula 1 de la Abu Dhabi
Formula 1 · · 4 Comentarii
Nota utilizator
0.0

Masini.ro transmite in direct duminica 13 noiembrie, incepand cu ora 15:00, Marele Premiu de Formula 1 al Emiratelor Arabe Unite, care are loc pe circuitul Yas Marina din Abu Dhabi.

 
 

Superbul circuit Yas Marina din Abu Dhabi va fi gazda penultimei curse de Formula 1 din sezonul 2011, dar spre deosebire de anul trecut, Grand Prix-ul Emiratelor Arabe Unite nu mai poate modifica ierahia la varf a pilotilor sau echipelor.

Cu toate acestea, cursa se anunta una extrem de interesanta si echilibrata si poate fi urmarita live, in format text, duminica 13 noiembrie, incepand cu ora 15:00, chiar aici, pe masini.ro.

Sebastian Vettel va pleca pentru a 14-a oara din acest sezon din pole-position, dar germanul nu a mai dominat calificarile ca altadata in 2011, ci s-a impus la limita, in ultimele secunde. In ''ceafa'' pilotului Red Bull vor sufla cei doi britanici de la McLaren, Lewis Hamilton si Jenson Button, in vreme ce Mark Webber si Fernando Alonso, care vor pleca in cursa de pe patru si cinci, viseaza si ei la o victorie aproape nesperata.

Fiti asadar alaturi de noi duminica, cu cateva minute inainte de ora 15:00 si, timp de aproape doua ore, veti fi conectati la spectacolul si tensiunea ''Marelui Circ''. Actualizarile vor aparea in fiecare minut, asa ca nu uitati sa apasati tasta F5 a tastaturii dumneavoastra sau butonul de refresh al browserului!

15:00 Sebastian Vettel conduce plutonul in turul de incalzire dinaintea cursei. Vremea este superba si toata lumea este gata de spectacol!

15:02 Primii noua piloti vor lua startul pe pneuri soft, in vreme ce Paul di Resta va incepe cu pneuri medii.

15:04 Start in cursa de la Abu Dhabi. Vettel ramane primul si este urmat de Hamilton si Button. Germanul greseste insa si scapa masina de sub control la cateva secunde dupa start.

15:05 Ordinea dupa un tur: 1. Hamilton 2. Alonso 3. Button 4. Webber 5. Massa 6. Rosberg 7. Schumacher. Vettel este la coada plutonului, dar inca nu abandoneaza.

15:07 Sebastian Vettel abandoneaza pana la urma, in vreme ce Perez si Senna au fost nevoiti sa faca deja un pit-stop.

15:09 Vettel este la primul abandon al sezonului. Motivul nu a fost o eroare a germanului, ci o avarie a unui pneu din spate.

15:10 Hamilton conduce cu un avans de doua secunde si jumatate in fata lui Fernando Alonso, in vreme ce Button si Webber se lupta din rasputeri pentru locul trei. Button ramane deocamdata al treilea, dar pilotul Red Bull este foarte periculos...

15:12 Ordinea dupa 5 tururi: 1. Hamilton 2. Alonso 3. Button 4. Webber 5. Massa 6. Rosberg 7. Schumacher 8. Sutil 9. Di Resta 10. Buemi

15:14 Diferenta dintre Hamilton si Alonso ramane la aproximativ 2,5 secunde, in vreme ce primii cinci piloti sunt despartiti de doar putin peste opt secunde.

15:16 Inginerii Red Bull, ca si Sebastian Vettel, nu stiu inca ce s-a intamplat cu pneul masinii germanului in primul tur al cursei.

15:17 Pilotii Williams au avut un start de cursa foarte bun si au ajuns de pe ultimele doua locuri pana pe 14 (Barrichello) si 15 (Maldonado).

15:19 Fernando Alonso merge extraordinar in acest moment si este cel mai rapid pilot de pe circuit. Ibericul a avut si un start senzational, urcand trei pozitii in mai putin de un tur.

15:20 Lupta pentru locul noua este extrem de incinsa, cu Buemi care il depaseste pe Di Resta pentru a ceda aproape imediat pozitia castigata.

15:21 Sutil se apropie amenintator de Michael Schumacher in lupta pentru locul sapte.

15:23 Alonso ramane in continuare destul de aproape de Lewis Hamilton, in vreme ce Jenson Button este acum la aproape opt secunde de coechipierul sau de la McLaren.

15:24 Paul di Resta rezista eroic pe locul noua in fata lui Buemi, desi masina britanicului este echipata cu pneuri medii, si nu soft.

15:25 Exista zvonuri la boxe ca Jenson Button sufera de pe urma unei probleme mecanice... Ar putea fi chiar sistemul Kers, care nu functioneaza la potential normal.

15:27 Button se plange acum prin radio de o problema tehnica, in vreme ce Mark Webber se apropie tot mai amenintator. Australianul nu depaseste inca si ramane pe locul patru.

15:29 Buemi si Di Resta fac show in lupta pentru locul noua, depasindu-se si redepasindu-se succesiv. Buemi urca pana la urma pe noua si pare sa fie capabil sa-si pastreze pozitia.

15:30 Webber il ataca in forta pe Button si castiga pentru cateva secunde locul trei. Britanicul revine insa si ramane momentan pe ultima pozitie a podiumului provizoriu. Intre timp, Felipe Massa face primul pit-stop al cursei.

15:32 Hamilton si Alonso opresc in acelasi timp la boxe intr-un moment in care spaniolul se apropiase la mai putin de doua secunde de britanic. Hamilton iese fara probleme pe primul loc. Imediat dupa Lewis, vine si Jenson Button si face si el primul pit-stop.

15:34 Mark Webber intra si el pentru prima data la boxe, ca si Nico Rosberg. Pilotul Red Bull iese in spatele lui Button si Massa dupa un pit-stop extrem de lung.

15:36 Diferenta dintre Hamilton si Alonso a crescut la peste trei secunde dupa primele opriri, in vreme ce Jenson Button este acum la 16 secunde de coechipierul sau si are probleme cu Felipe Massa, cel care este foarte aproape.

15:37 Strategia lui Paul di Resta pare una falimentara, scotianul fiind acum in spatele lui Adrian Sutil, desi germanul a oprit la boxe, iar di Resta inca nu a facut-o.

15:39 Sebastien Buemi are o problema tehnica si pare iesit din calculele pentru puncte, in vreme ce Di Resta s-ar parea sa se indrepte spre o strategie cu o singura oprire la boxe, strategie care ar putea sa functioneze pana la urma.

15:40 Ordinea dupa 20 de tururi: 1. Hamilton 2. Alonso 3. Button 4. Massa 5. Webber 6. Rosberg 7. Sutil 8. Schumacher 9. Di Resta 10. Maldonado

15:42 Sebastien Buemi este nevoit sa abandoneze, ca si Jerome D'Ambrosio.

15:43 Pastor Maldonado planuieste, ca si Di Resta, sa faca o singura oprire la boxe astazi. In alta ordine de idei, ni se confirma ca sistemul KERS al lui Jenson Button nu functioneaza si nu a functionat inca de la inceputul cursei.

15:45 O cursa care se anunta un recital solo Red Bull s-a transformat intr-un duel McLaren-Ferrari. Astfel, Hamilton are trei secunde in fata lui Alonso, in vreme ce Button il conduce pe Massa cu doar doua secunde.

15:48 Jaime Alguersuari are una din cele mai sterse evolutii din acest sezon si se claseaza doar pe locul 17.

15:49 Pastor Maldonado opreste in sfarsit la boxe si il lasa pe Paul di Resta singurul pilot fara opriri in aceasta seara.

15:51 Lupta pentru locul trei pare sa se aprinda, cu Jenson Button, Felipe Massa si Mark Webber despartiti de doar trei secunde.

15:52 Paul di Resta face in fine primul si posibil singurul sau pit-stop de astazi. Massa este la mai putin de o secunda de Button si se pregateste sa-l atace pe britanic.

15:54 Button, Massa si Webber sunt acum unul in spatele celuilalt si orice se poate intampla in urmatoarele tururi.

15:56 Pastor Maldonado este penalizat cu un drive-through pentru ignorarea steagurilor albastre, iar sperantele venezuelanului la puncte sunt practic spulberate.

15:57 Webber il depaseste pe Felipe Massa, dar brazilianul isi recastiga pozitia rapid. Marele castigator este insa Jenson Button, cel care se distanteaza putin de cei doi.

15:58 Ordinea dupa 30 de tururi: 1. Hamilton 2. Alonso 3. Button 4. Massa 5. Webber 6. Rosberg 7. Sutil 8. Schumacher 9. Kobayashi 10. Petrov

16:00 Massa si Webber se lupta in continuare pentru locul patru, in vreme ce sistemul KERS al lui Jenson Button si-a revenit miraculos, permitandu-i britanicului sa se distanteze la patru secunde de Massa.

16:01 Lewis Hamilton s-a distantat aproape pe nesimtite si il conduce pe Fernando Alonso cu aproape sase secunde avantaj.

16:03 Pastor Maldonado nu se potoleste dupa penalizarea de mai devreme si il intarzie inexplicabil pe Mark Webber.

16:05 Diferenta dintre Hamilton si Alonso scade la patru secunde, in vreme ce Button are peste sase secunde in fata lui Massa, dar nu mai putin de 21 in spatele liderului.

16:06 Mark Webber este primul pilot important care opreste a doua oara la boxe. Surprinzator, australianul se echipeaza tot cu pneuri soft, ceea ce inseamna ca va mai trebui sa faca un pit-stop.

16:07 Jenson Button face si el al doilea pit-stop. Pneuri medii pentru britanic, care nu va mai opri astazi.

16:09 Bruno Senna este penalizat cu un drive-through, ca si Pastor Maldonado mai devreme.

16:11 Diferenta dintre Hamilton si Alonso scade cu fiecare tur. Spaniolul are acum doar trei secunde si jumatate in spatele pilotului McLaren.

16:14 Mark Webber il ataca pe Jenson Button pentru locul cinci. Totusi, australianul nu va putea sa termine in fata lui Button, deoarece va trebui sa mai faca o oprire la boxe. Intre timp, Lewis Hamilton si Felipe Massa opresc pentru a doua oara la boxe.

16:15 Fernando Alonso va mai ramane cateva tururi pe pista pentru a incerca apoi sa ramana in fata lui Hamilton dupa al doilea pit-stop.

16:17 Diferenta dintre Alonso si Hamilton este de 20 de secunde acum, iar ibericul ar putea castiga a doua sa cursa in acest sezon.

16:18 Webber il depaseste intr-un final pe Button. Australianul are insa sanse ''bune'' sa termine chiar in spatele lui Nico Rosberg.

16:20 Alonso scade ritmul si este nevoit sa opreasca la boxe. O masina Hispania il incurca pe spaniol pe linia boxelor si pilotul Ferrari iese pe locul doi.

16:21 Nico Rosberg si Mark Webber sunt in acest moment pe trei si patru, despartiti de doar doua secunde. Ambii vor trebui sa mai opreasca o data la boxe si vor incheia cel mai probabil pe cinci si sase.

16:23 Ordinea cu 10 tururi inainte de final: 1. Hamilton 2. Alonso 3. Rosberg 4. Webber 5. Button 6. Massa 7. Schumacher 8. Sutil 9. Di Resta 10. Perez

16:24 Webber a urcat pe trei si are acum prima sansa la locul cinci. Australianul ar putea chiar sa termine pe patru, in conditiile in care ar lua un avans suficient in fata lui Massa pana la ultimul pit-stop (diferenta este acum de doar 16 secunde).

16:26 Hamilton are din nou un avans confortabil in fruntea cursei si pare sa nu mai aiba probleme in a obtine victoria astazi.

16:29 Nico Rosberg face a doua oprire la boxe, iar germanul va incheia mai mult ca sigur pe locul sase, in fata coechipierului sau, Michael Schumacher.

16:30 Felipe Massa a gafat si Mark Webber are culoar liber spre locul patru. Ar putea insa brazilianul sa fie batut si de Nico Rosberg?

16:32 Sase tururi pana la final si podiumul este batut in cuie. Hamilton va castiga a treia sa cursa in acest sezon, Alonso va ocupa locul doi, iar Button va fi al treilea.

16:33 Massa are un avans suficient in fata lui Rosberg pentru a fi linistit, dar are sanse minime sa mai termine in fata lui Mark Webber.

16:34 Locul sapte pare in acest moment cel mai disputat din puncte, cu Schumacher si Sutil despartiti de doar o secunda si jumatate.

16:36 Daniel Ricciardo se retrage si ridica numarul abandonurilor de astazi la patru.

16:39 Mark Webber face in sfarsit ultimul pit-stop, cu doar doua tururi inainte de finalul cursei.

16:40 Intram in ultimul tur si nimic nu se mai poate schimba. Lewis Hamilton castiga fara probleme, beneficiind de abandonul timpuriu al lui Sebastian Vettel.

Clasament final MP Abu Dhabi:

1. Lewis Hamilton (McLaren)

2. Fernando Alonso (Ferrari)

3. Jenson Button (McLaren)

4. Mark Webber (Red Bull)

5. Felipe Massa (Ferrari)

6. Nico Rosberg (Mercedes)

7. Michael Schumacher (Mercedes)

8. Adrian Sutil (Force India)

9. Paul di Resta (Force India)

10. Kamui Kobayashi (Sauber)

 

Cuvinte cheie:
Urmareste masini.ro pe:
Comentarii (4)

scris de carmenflorin

cine nu si-ar dori sa ajunga la un astfel de eveniment

scris de sims

felicitari mclaren

scris de ovyy

Circuitul Yas Marina din Abu Dhabi este o locatie importanta pentru Pirelli, deoarece aici echipele din Formula 1 au testat pentru prima oara, dupa Marele Premiu din sezonul 2010, pneurile P Zero.

scris de cameluss

este superb circuitul Yas Marina din Abu Dhabi , mi-ar place sa ajung si eu o data acolo .

Pentru a putea comenta la acest articol, te rugam sa te autentifici!

Drive Test

  • Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Cu un exterior conservator dar elegant și cu o configurare interesantă a elementelor de styling, modelul testat a captat suficiente priviri pe stradă pentru a ne confirma că modelele producătorului german sunt apreciate în țara noastră și acest lucru cu siguranță se va observa în cifrele de vânzări

  • TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    Modelul Clasa E All-Terrain nu este unul revoluționar, însă cu siguranță este cel mai convingător model Clasa E Estate din toate timpurile, în primul rând raportându-ne la design-ul exterior special și la funcționalitatea sa pe drumuri nu tocmai bune.

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?
Inregistrare
0.0970 :: 22.13MB