No SSO cookie

Fostul pilot Jacques Swaters a incetat din viata

voteaza
(0/ 0)
Fostul pilot Jacques Swaters a incetat din viata
Formula 1 · · 0 Comentarii
Nota utilizator
0.0

Fostul pilot belgian Jacques Swaters a decedat la varsta de 84 de ani. Acesta a luat startul in opt curse in F1 in anii '50.

 
 
Belgianul Jacques Swaters, fost pilot de Formula 1 in anii '50, a decedat la varsta de 84 de ani. Swaters a luat doar sapte starturi in Marele Circ intre anii 1951 si 1954 , nereusind sa acumuleze niciun punct de-a lungul scurtei sale cariere.

Swaters s-a nascut in 1926 la Bruxelles si si-a facut debutul in motorsport in cursa de 24 de ore de la Spa din anul 1948. Atunci, belgianul a facut echipa cu Paul Frere, conducand o masina MG.

Debutul in Formula 1 avea sa fie facut doar trei ani mai tarziu, cand belgianul a participat in Marele Premiu de la Nurburgring, cand l-a inlocuit pe accidentatul Andre Pilete la bordul unui monopost al echipei Ecurie Belgique. Belgianul a incheiat cursa pe locul 10 si a participat si la urmatoarea, in Italia, unde nu a reusit sa treaca linia de sosire.

Cel mai bun rezultat al lui Swaters in F1 a venit in 1953, tot la Nurburgring, unde a reusit sa se claseze pe pozitia a saptea. Anul urmator, a mai reusit o clasare pe opt in Elvetia, dupa care a trecut in divizii mai putin importante si in curse de anduranta. Belgianul a fost co-fondatorul echipei Ecurie Francorchamps si a avut chiar o afacere Ferrari, fiind un prieten apropiat al lui Enzo Ferrari.

Adrian Diaconescu

 

Cuvinte cheie:
Urmareste masini.ro pe:

Comentarii (0)

Pentru a putea comenta la acest articol, te rugam sa te autentifici!

Drive Test

  • Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Cu un exterior conservator dar elegant și cu o configurare interesantă a elementelor de styling, modelul testat a captat suficiente priviri pe stradă pentru a ne confirma că modelele producătorului german sunt apreciate în țara noastră și acest lucru cu siguranță se va observa în cifrele de vânzări

  • TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    Modelul Clasa E All-Terrain nu este unul revoluționar, însă cu siguranță este cel mai convingător model Clasa E Estate din toate timpurile, în primul rând raportându-ne la design-ul exterior special și la funcționalitatea sa pe drumuri nu tocmai bune.

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?
Inregistrare
0.1145 :: 22.16MB