No SSO cookie

FIA introduce interdictii in privinta folosirii eleronului reglabil

voteaza
(0/ 0)
FIA introduce interdictii in privinta folosirii eleronului reglabil
Formula 1 · · 0 Comentarii
Nota utilizator
0.0

FIA a anuntat o prima reglementare in privinta utilizarii noului eleron reglabil in Formula 1, mai multe interdictii urmand sa apara in urmatoarele saptamani pentru a se asigura o folosire a noii caracteristici cat mai cumpatata.

 
 
Federatia Internationala de Automobilism a trimis deja primele detalii cu privire la utilizarea exacta a noului eleron spate reglabil, cat si cu privire la interdictiile folosirii acestuia in sezonul 2011 de Formula 1. Toate detaliile nu sunt inca puse la punct, urmand sa fie comunicate echipelor in viitorul apropiat.

Mai multi oficiali, cat si piloti din Formula 1 si-au exprimat temerile in ceea ce priveste acest eleron reglabil nou intrat in Marele Circ. Astfel, se pune problema ca, daca li se va permite pilotilor sa-l utilizeze ori de cate ori doresc, depasirile vor deveni prea frecvente si vor plictisi spectatorii si telespectatorii.

Ca un rezultat la aceste temeri, FIA a anuntat deja o prima masura de limitare a uzului eleronului. Astfel, o masina care urmareste o alta masina nu va avea voie sa activeze eleronul decat intr-o zona de aproximativ 600 de metri de la capatul unei linii drepte. Aceste zone vor fi marcate in prealabil cu linii albe, pentru a li se permite pilotilor sa le observe fara probleme.


Cu toate acestea, orice fel de reglementare cu privire la noul eleron nu poate inlatura o alta problema a pilotilor, cea a suprasaturarii muncii pe care vor fi nevoiti sa o depuna in cockpit. Astfel, marea majoritate a pilotilor au declarat ca le va fi extrem de greu sa se acomodeze cu toate butoanele, manetele si controalele pe care trebuie sa le manevreze in interiorul masinii, acestea putand deveni periculoase pentru integritatea lor fizica.

Adrian Diaconescu

 

Cuvinte cheie:
Urmareste masini.ro pe:

Comentarii (0)

Pentru a putea comenta la acest articol, te rugam sa te autentifici!

Drive Test

  • Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Cu un exterior conservator dar elegant și cu o configurare interesantă a elementelor de styling, modelul testat a captat suficiente priviri pe stradă pentru a ne confirma că modelele producătorului german sunt apreciate în țara noastră și acest lucru cu siguranță se va observa în cifrele de vânzări

  • TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    Modelul Clasa E All-Terrain nu este unul revoluționar, însă cu siguranță este cel mai convingător model Clasa E Estate din toate timpurile, în primul rând raportându-ne la design-ul exterior special și la funcționalitatea sa pe drumuri nu tocmai bune.

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?
Inregistrare
0.0925 :: 22.11MB