No SSO cookie

Ferrari se opune noului motor din Formula 1

voteaza
(0/ 0)
Ferrari se opune noului motor din Formula 1
Formula 1 · · 0 Comentarii
Nota utilizator
0.0

Luca di Montezemolo a marturisit ca nu este deloc impacat cu decizia FIA de introducere a unor motoare mai economicoase din 2013 si ca va face tot posibilul pentru a o contesta.

 
 
Presedintele echipei de Formula 1 Ferrari, Luca di Montezemolo, a declarat ca este impotriva introducerii unui nou motor din 2013 si ca va face tot ce-i sta in putinta pentru a impiedica aceasta schimbare.

Federatia Internationala de Automobilism a anuntat oficial ca, incepand cu sezonul 2013, actualele motoare V8 vor fi inlocuite cu unele in patru cilindri, principalul motiv pentru aceasta fiind reducerea costurilor. Initial, Montezemolo a spus ca Ferrari ''nu este fericita'' cu aceasta schimbare, dar ca ''nu se va opune ei''.

Totusi, bossul italian spune acum ca o astfel de schimbare ar face mult rau sportului si ca un motor in patru cilindri suna aproape penibil pentru un sport de viteza, asa cum este Formula 1. Di Montezemolo spera ca decizia FIA poate fi combatuta si spune ca pentru ca aceasta sa se intample este nevoie de unitate.

In acest context, este posibil ca Ferrari sa pregateasca o alianta cu rivalii de la Mercedes, seful acestora, Norbert Haug, spunand cu ceva timp in urma ca era V8 nu ar trebui sa se incheie inca, in conditiile in care motorul este performant si destul de accesibil ca pret.

Adrian Diaconescu

 

Cuvinte cheie:
Urmareste masini.ro pe:

Comentarii (0)

Pentru a putea comenta la acest articol, te rugam sa te autentifici!

Drive Test

  • Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Cu un exterior conservator dar elegant și cu o configurare interesantă a elementelor de styling, modelul testat a captat suficiente priviri pe stradă pentru a ne confirma că modelele producătorului german sunt apreciate în țara noastră și acest lucru cu siguranță se va observa în cifrele de vânzări

  • TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    Modelul Clasa E All-Terrain nu este unul revoluționar, însă cu siguranță este cel mai convingător model Clasa E Estate din toate timpurile, în primul rând raportându-ne la design-ul exterior special și la funcționalitatea sa pe drumuri nu tocmai bune.

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?
Inregistrare
0.0950 :: 22.16MB