No SSO cookie

Bridgestone se pregateste pentru ultima cursa de Formula 1

voteaza
(0/ 0)
Bridgestone se pregateste pentru ultima cursa de Formula 1
Formula 1 · · 0 Comentarii
Nota utilizator
0.0

Compania furnizoare de pneuri Bridgestone se va retrage din Formula 1 dupa Marele Premiu de la Abu Dhabi, dupa 14 ani petrecuti in Marele Circ.

 
 
Compania de pneuri Bridgestone isi va consuma ultima cursa de Formula 1 in Marele Premiu de la Abu Dhabi, dupa nu mai putin de 14 sezoane in care a furnizat pneuri pentru numeroase echipe de F1.

La capatul cursei de pe circuitul Yas Marina, compania nipona isi va fi consumat al 242-lea Grand Prix de la debutul in Formula 1. Bilantul celor de la Bridgestone Potenza este unul impresionant, furnizorul de pneuri obtinand 175 de victorii de etapa, 168 de pole-positionuri si 11 titluri la piloti si la constructori.

Bridgestone a debutat in 1997, concurentul din acel moment fiind Goodyear. Un an mai tarziu, Goodyear s-a retras, iar Bridgestone a ramas unic furnizor de pneuri in Formula 1. Monopolul Bridgestone a fost intrerupt in anul 2001, cand Michelin a aparut in Marele Circ, realizand o competitie acerba niponilor. Concurenta a luat sfarsit in 2006, iar din 2007 si pana acum Bridgestone au fost din nou singurii furnizori de pneuri din Formula 1.

'' Bridgestone a castigat extrem de mult din implicarea in acest sport fabulos. '' a declarat directorul Bridgestone Motorsport, Hiroshi Yasukawa, adaugand ca '' Am incercat in acelasi timp sa oferim beneficii societatii ca intreg, conlucrand cu FIA in campanii de imbunatatire a sigurantei pe strazi si de mediu. Speram ca toata lumea va savura ultimul nostru Mare Premiu, asa cum o vom face si noi.''

Adrian Diaconescu

 

Cuvinte cheie:
Urmareste masini.ro pe:

Comentarii (0)

Pentru a putea comenta la acest articol, te rugam sa te autentifici!

Drive Test

  • Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Cu un exterior conservator dar elegant și cu o configurare interesantă a elementelor de styling, modelul testat a captat suficiente priviri pe stradă pentru a ne confirma că modelele producătorului german sunt apreciate în țara noastră și acest lucru cu siguranță se va observa în cifrele de vânzări

  • TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    Modelul Clasa E All-Terrain nu este unul revoluționar, însă cu siguranță este cel mai convingător model Clasa E Estate din toate timpurile, în primul rând raportându-ne la design-ul exterior special și la funcționalitatea sa pe drumuri nu tocmai bune.

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?
Inregistrare
0.0784 :: 17.78MB