No SSO cookie

Tarani fara frontiere (60) - E pur si muove! Dacia melc.

voteaza
(5/ 1)
Tarani fara frontiere (60) - E pur si muove! Dacia melc.
Editoriale · · 0 Comentarii
Nota utilizator
5.0

Pana si Galileo Galilei ar fi exclamat uimit la vederea aratarii pe roti: "E pur si muove!". Asa s-a nascut de fapt celebra propozitie.

 
 

Masini.ro este pe cale sa faca cea mai tare dezvaluire a tutror timpurilor de la existenta sa incoace. Cum s-a nascut propozitia "E pur si muove!" a la fel de celebrului Galileo Galilei.

Legendele populare spun ca dupa ce ar fi retractat teoria ca Pamantul se misca in jurul Soarelui, Galileo ar fi murmurat fraza care a ramas celebra: "E pur si muove!"! (Si totusi se invarteste!). '

Noi am aflat ca nu s-a intamplat tocmai asa. Prima parte este adevarata, insa se pare ca imediat dupa ce a redactat cartea, Galileo a facut o calatorie temporala si din greseala si spatiala, ajungand in zona judetului Ilfov. Aici a vazut o batrana Dacia 1300, fabricata probabil in anii '80-'90, carand precum melcul, ceva mult mai mare decat propriul corp, ceva ce pare a fi o casa. De fapt, initial a vazut o coloana nefireasca pe acel drum unde se circula, de regula, cu viteza. Apoi cand masinile au depasit obstacolul, vizibil de la departare, Galileo a vazut... surpriza pe roti.
Desi pentru Galileo Galilei vederea unui vehicul autopropulsta ar fi insemnat o adevarata revelatie, o minune, dat fiind faptul ca prin 1640 nu existau decat trasuri trase de cai, se pare ca pe celebrul matematician, fizician, astronom si filosof italian, l-a uimit faptul ca acea Dacie inca mai poate. Si ce poate!
Se mai spune ca dupa ce a vazut "minunea", in anul 1642, Galileo Galilei a orbit. El s-a resemnat in urma acestui fapt, spunandu-si ca oricum le-a vazut pe toate.

Ceea ce este mai interesant decat fabulatia scrisa mai sus, este faptul ca da, Dacia aceea a fost suprinsa ieri, 31.03.2013, pe un drum national, mai precis DN1A, ceea ce este chiar impardonabil. Nici macar nu stim daca intrarea in categoria Taranilor fara frontiere e prea putin pentru geambasul din imagini. Macar a scris o cifra rotunda, fiind episodul 60.

 

Cuvinte cheie:
Urmareste masini.ro pe:

Stiri asemanatoare

Comentarii (0)

Pentru a putea comenta la acest articol, te rugam sa te autentifici!

Drive Test

  • Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Cu un exterior conservator dar elegant și cu o configurare interesantă a elementelor de styling, modelul testat a captat suficiente priviri pe stradă pentru a ne confirma că modelele producătorului german sunt apreciate în țara noastră și acest lucru cu siguranță se va observa în cifrele de vânzări

  • TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    Modelul Clasa E All-Terrain nu este unul revoluționar, însă cu siguranță este cel mai convingător model Clasa E Estate din toate timpurile, în primul rând raportându-ne la design-ul exterior special și la funcționalitatea sa pe drumuri nu tocmai bune.

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?
Inregistrare
0.1566 :: 17.79MB