No SSO cookie

Avancronica MP Valencia: Vine si vremea lui Alonso?

voteaza
(0/ 0)
Avancronica MP Valencia: Vine si vremea lui Alonso?
Editoriale · · 0 Comentarii
Nota utilizator
0.0

Masini.ro analizeaza sansele tuturor pilotilor importanti de a-si adjudeca victoria in Marele Premiu de Formula 1 al Europei care se va desfasura la Valencia.

 
 

Sezonul 2011 de Formula 1 este rezolvat. Nu, nu pare rezolvat, este rezolvat! Campion este Sebastian Vettel si asta o stiu prea bine atat el, cat si oficialii Red Bull, cat si principalii sai adversari din campionat.

Oricat ne-am dori noi sa o dam cu vorbe frumoase precum ''mingea e rotunda''( sau in cazul de fata ''pneul e rotund''), diferentele de 60 de puncte in fata lui Button, 67 de puncte in fata lui Webber, 76 in fata lui Hamilton si 92 in fata lui Alonso sunt insurmontabile.

Cu toate acestea, the show must go on, iar sezonul mai are nu mai putin de 12 etape de disputat. In prima dintre acestea, cea de la Valencia, numita pompos Marele Premiu al Europei, diferenta va fi facuta, credem noi, de orgoliu.

1. Sebastian Vettel

Un inceput stangaci in antrenamente pentru campionul mondial en-titre, cel care a fost al 16-lea in prima sesiune si al treilea in a doua sesiune. Dar chiar mai crede cineva ca Vettel nu are o clasa peste toti ceilalti piloti din competitie? Si in ciuda erorii din Canada, sau mai ales datorita erorii din Canada, germanul nu pare deloc genul de pilot care sa se multumeasca doar cu clasari ''onorabile'' care sa-i aduca puncte pretioase in clasament. Vettel isi doreste totul sau nimic si sansele sunt sa obtina totul, mai ales in conditiile in care circuitul de la Valencia este unul in care calificarile conteaza extrem de mult.

Sanse de victorie: 30%

2. Jenson Button

Nici el nu a impresionat deloc in antrenamentele de vineri, dar nici in cazul lui acestea nu spun foarte multe. Cu toate acestea, Button, in ciuda evolutiei fantastice din Canada, ramane un pilot care nu exceleaza prin viteza pura si sclipiri de geniu, lucru care probabil o sa-l coste in calificarile si implicit in cursa de la Valencia. Mai mult decat atat, britanicul are dezavantajul paradoxal de a veni dupa o victorie fantastica, lucru care l-ar putea face sa trateze putin mai superficial Marele Premiu al Europei.

Sanse de victorie: 10%

3. Mark Webber

Australianul, spre deosebire de primii doi piloti din ierarhia generala, a pornit ca din tun in antrenamentele din Valencia si a spulberat orice concurenta in prima sesiune de vineri. Nimic nou, am spune noi, in conditiile in care cam acesta este modul de operare al pilotului secund Red Bull, cel care pare intotdeauna ca are ceva de demonstrat, dar cel care nu reuseste cam niciodata sa demonstreze pana la capat. Cu toate acestea, daca tot am caracterizat cursa de la Valencia ca una a orgoliilor, Webber nu poate fi ignorat de pe lista favoritilor, in conditiile in care are si niste amintiri extrem de neplacute de la Marele Premiu al Europei de anul trecut, atunci cand a fost implicat intr-un accident mai mult decat nefericit cu finlandezul Heikki Kovalainen.

Sanse de victorie: 10%

4. Lewis Hamilton

Daca exista cineva care are ceva de demonstrat la Valencia in acest weekend, acesta este cu siguranta Lewis Hamilton. Britanicul vine dupa doua curse extrem de nefericite, aflandu-se in acest moment pe ''lista neagra'' a mai multor foste glorii din Formula 1, dar si a mai multor actuali piloti, toti avand cuvinte destul de dure la adresa fostului campion mondial. Hamilton va lua asadar startul in Spania cu o ambitie extraordinara, iar daca nu va mai repeta prostiile din ultima vreme, are toate sansele sa-si egaleze macar performantele din ultimii trei ani din Marele Premiu al Europei( locul secund in toate cele trei sezoane).

Sanse de victorie: 15%

5. Fernando Alonso

Cel putin la fel de mult orgoliu va avea si pilotul Ferrari in cursa de la Valencia, a doua din acest sezon desfasurata pe ''teren propriu''. Iar daca de abilitatile fostului dublu campion mondial nu se indoia nimeni, monopostul sau pare sa fi crescut progresiv in ultimele saptamani cel putin din punctul de vedere al vitezei. Astfel, Alonso si Massa au fost foarte aproape de Vettel in calificarile din Canada, ibericul reusind si un timp fenomenal in cea de-a doua sesiune de antrenamente de vineri de la Valencia, cel mai rapid timp al zilei. Iar daca abilitate este, viteza este, sprijin al suporterilor este, nu vedem ce i-ar mai putea lipsi lui Fernando Alonso pentru a bifa prima victorie in Formula 1 din octombrie anul trecut.

Sanse de victorie: 25%

Alti piloti- sanse de victorie 10%. Felipe Massa a dat in ultimele saptamani primele semne de viata din ultimii ani, Michael Schumacher a facut in Canada cea mai buna cursa a sa de la revenirea in Formula 1, Vitaly Petrov pare mereu ca poate multe, dar ii lipseste acel ceva care sa-l duca in fata de tot, iar Nico Rosberg are o revansa de luat in fata coechipierului sau pentru ultimele curse in care acesta a fost net superior. Toate conditiile asadar pentru ca o surpriza sa se intample la Valencia, cu toate ca ar trebui totusi sa vedem lucruri cu adevarat neobisnuite pentru ca Vettel, Alonso sau Hamilton sa fie ingenuncheati de outsideri.

Pariul masini.ro: Pentru frumusetea spectacolui, dar si pentru ca suntem de parere ca ghinionul nu poate sa continue la nesfarsit pentru el, mergem pe mana lui Fernando Alonso. Dupa acesta il vedem pe Sebastian Vettel, cel care probabil ar trebui bombardat pentru a nu prinde un podium in acest sezon, iar pe locul al treilea il vedem pe Jenson Button, cel de la care asteptam confirmarea cursei excelente din Canada.

Atentie la...: Felipe Massa, pe care l-am criticat de atatea ori, dar care pare sa fi inteles in sfarsit( speram sa nu fie prea tarziu) ca daca nu face ceva special in curand, va zbura din Formula 1 mai repede decat ai zice ''Sergio Perez''... Nu credem ca brazilianul poate sa lupte pentru victorie la Valencia, dar un loc pe podium ar putea sa fie si pentru castigatorul din 2008 al acestei curse, in cazul in care cativa dintre pilotii de pe primele locuri vor claca.

 

Cuvinte cheie:
Urmareste masini.ro pe:
Comentarii (0)

Pentru a putea comenta la acest articol, te rugam sa te autentifici!

Drive Test

  • Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Cu un exterior conservator dar elegant și cu o configurare interesantă a elementelor de styling, modelul testat a captat suficiente priviri pe stradă pentru a ne confirma că modelele producătorului german sunt apreciate în țara noastră și acest lucru cu siguranță se va observa în cifrele de vânzări

  • TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    Modelul Clasa E All-Terrain nu este unul revoluționar, însă cu siguranță este cel mai convingător model Clasa E Estate din toate timpurile, în primul rând raportându-ne la design-ul exterior special și la funcționalitatea sa pe drumuri nu tocmai bune.

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?
Inregistrare
0.0911 :: 17.79MB