No SSO cookie

Avancronica MP Germania: Echilibru, in sfarsit

voteaza
(0/ 0)
Avancronica MP Germania: Echilibru, in sfarsit
Editoriale · · 0 Comentarii
Nota utilizator
0.0

Masini.ro analizeaza sansele pilotilor importanti din Formula 1 la victorie in Marele Premiu al Germaniei.

 
 

Ceea ce fanii motorsportului asteapta de luni de zile putem spune ca se intampla in sfarsit. Echilibrul a pus stapanire pe Formula 1, iar spectacolul se anunta din ce in ce mai palpitant chiar si pentru prima sau primele pozitii.

In mod surprinzator, nu McLaren a facut pasul spre Red Bull, ci o echipa care incepuse sezonul deplorabil si care a obtinut primul podium de-abia in etapa a patra, in Turcia. Vorbim bineinteles de Ferrari, scuderia italiana careia ii merge atat de bine masina in acest moment incat pana si Felipe Massa este capabil sa se lupte cu pilotii McLaren de la egal la egal.

Astfel, putem spune ca sezonul de Formula 1 incepe cu adevarat acum, odata cu Marele Premiu de la Nurburgring, o cursa care se anunta mai echilibrata ca niciodata si mai spectaculoasa chiar decat pana acum. Sa trecem in revista asadar sansele pilotilor importanti din F1 la victorie in Germania:

1. Sebastian Vettel

Germanul a avut doua prime sesiuni de antrenamente vineri destul de linistite, asezandu-se cuminte de fiecare data in spatele lui Alonso si Webber. Totusi, aceasta stare de fapt este mai mult ca sigur una inselatoare, campionul mondial en-titre dorindu-si sa demonstreze in acest final de saptamana ca ce s-a intamplat in Marea Britanie a fost pur intamplator. Mai mult decat atat, Vettel va fi motivat si de numerosii suporteri germani din tribunele de la Nurburgring, acolo unde pilotul Red Bull nu a reusit inca sa castige.

Sanse victorie: 30%

2. Mark Webber

Australianul depinde in Germania ca intotdeauna sau poate mai mult ca oricand de moral. Dupa discutiile interminabile legate de ordine de echipa si de finalul cursei de la Silverstone, Webber poate raspunde in doua feluri in cursa de la Nurburgring. Fie sa-si dea seama ca nu va fi niciodata la Red Bull nimic altceva decat secundul lui Vettel si sa se multumeasca cu un loc pe podium, fie dimpotriva sa se ambitioneze mai mult ca niciodata, sa dea totul din el si sa arate ca poate fi mai bun decat campionul mondial en-titre macar o cursa pe sezon. Iar la cum il cunoastem noi pe Mark, credem ca va merge pe a doua varianta si, fie va castiga la Nurburgring, fie va abandona cu masina in flacari...

Sanse victorie: 20%

3. Fernando Alonso

Spaniolul va pleca la Nurburgring pentru prima data in acest sezon din postura care-i place cel mai mult. Aceea de favorit. Nu favorit principal, dar in orice caz foarte aproape. Cu o masina in mod clar din ce in ce mai capabila si mai rapida, fara amenintarea unui pilot secund care sa-i dea batai de cap si pe un circuit care-i place si pe care a castigat chiar anul trecut, ibericul pare sa aiba toti astrii aliniati pentru victorie. Ramane insa de vazut daca Vettel il va si lasa sa-i ia coroana chiar la el acasa...

Sanse victorie: 25%

4. Lewis Hamilton

Greu de explicat ce s-a intamplat la McLaren in ultimele saptamani, echipa britanica devenind aproape peste noapte din favorita numarul doi la titlurile mondiale o echipa mediocra ce nu mai poate spera decat maxim la locuri pe podium. O situatie mai mult decat dureroasa pentru Hamilton, cel care, atunci cand avea o masina mai valoroasa la dispozitie, a comis acele erori copilaresti care l-au trimis acum in spatele lui Alonso. Evolutia de vineri din antrenamente nu face altceva decat sa demonstreze picajul McLaren, atat din punct de vedere al vitezei, cat si al fiabilitatii. In aceste conditii, oricat ne-am dori sa vedem multi piloti batandu-se la victorie, in proportie de 99 la suta Hamilton nu va putea sa spere la mai mult de podium.

Sanse victorie: 5%

5. Jenson Button

Lucrurile stau la fel sau poate chiar mai rau pentru Button, pilot cunoscut pentru faptul ca depinde extrem de mult de viteza de care ii este capabila masina. Iar daca in privinta lui Hamilton, nu ne-ar mira o minune, o nebunie, o cursa spectaculoasa iesita din nimic, in ceea ce-l priveste pe Jenson, sansele ca acesta sa castige o cursa cu o masina mediocra sunt de domeniul stiintifico-fantasticului.

Sanse victorie: 5%

6. Felipe Massa

Pentru prima data in acest sezon, il includem si pe brazilian in lista pilotilor importanti si a pilotilor cu sanse la victorie. Cu o masina rapida, cu mult noroc si poate cu erori din partea celor trei din fata, Felipe ar putea demonstra ca a mai ramas ceva din pilotul care se lupta odinioara pana in ultima etapa la titlul mondial. Timpii de vineri o demonstreaza, brazilianul nu este departe de Webber, Alonso si Vettel, ceea ce inseamna ca pilotul Ferrari ar putea avea sanse la o mare surpriza.

Sanse victorie: 10%

Alti piloti- sanse victorie 5%. Pilotii Mercedes promit din nou ceva in antrenamentele libere, fiind totusi greu de crezut ca pot rasturna ierarhiile in cursa, in timp ce Nick Heidfeld sau Vitaly Petrov nu par capabili sa-si depaseasca conditia de piloti de mijlocul clasamentului.

Atentie la...: Greu de prevazut vreo surpriza la varf, in conditiile in care ierarhia pare clara, cu Red Bull si Ferrari primele doua si cu McLaren si Mercedes dupa. Totusi, Adrian Sutil pare un pilot capabil sa explodeze cat de curand, avand la dispozitie o masina mai mult decat decenta si aflandu-se duminica in fata propriilor suporteri.

Pariul nostru: Pentru frumusetea campionatului, dar si pentru ca merita, dupa cat au recuperat italienii in ultima vreme, vedem o noua victorie a lui Fernando Alonso, urmat de Sebastian Vettel si Felipe Massa( v-am spus, pentru Webber va fi o cursa de totul sau nimic si australianul ar putea sfarsi destul de urat in aceste conditii).

 

Cuvinte cheie:
Urmareste masini.ro pe:
Comentarii (0)

Pentru a putea comenta la acest articol, te rugam sa te autentifici!

Drive Test

  • Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Cu un exterior conservator dar elegant și cu o configurare interesantă a elementelor de styling, modelul testat a captat suficiente priviri pe stradă pentru a ne confirma că modelele producătorului german sunt apreciate în țara noastră și acest lucru cu siguranță se va observa în cifrele de vânzări

  • TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    Modelul Clasa E All-Terrain nu este unul revoluționar, însă cu siguranță este cel mai convingător model Clasa E Estate din toate timpurile, în primul rând raportându-ne la design-ul exterior special și la funcționalitatea sa pe drumuri nu tocmai bune.

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?
Inregistrare
0.0684 :: 17.79MB