No SSO cookie

Avancronica MP Coreea de Sud: Cu gandul in 2012

voteaza
(0/ 0)
Avancronica MP Coreea de Sud: Cu gandul in 2012
Editoriale · · 0 Comentarii
Nota utilizator
0.0

Masini.ro prefateaza Marele Premiu de Formula 1 al Coreei de Sud, etapa a 16-a a sezonului 2011.

 
 

Sebastian Vettel a venit in vacanta, ''contracandidatii'' lui par neinteresati de locul doi de la general, cu exceptia lui Fernando Alonso si in plus Pirelli a hotarat sa faca experimente pe cursa sud-coreeana, aducand pe un circuit dificil doar pneuri soft si super soft.

In aceste conditii, pentru ce ne mai agitam si se mai agita in acest week-end? Ei bine, pentru orgoliu, dar si pentru o perspectiva asupra a ceea ce ar putea sa fie in sezonul viitor.

Sezon in care Vettel va incerca sa doboare alte recorduri, dar in care Alonso, Button, Hamilton si nu numai vor incerca sa se autodepaseasca si sa stearga impresia mai degraba lamentabila lasata in 2011. Sa vedem asadar care sunt favoritii cursei de duminica de la Yeongnam, o cursa mai putin importanta, dar mai relaxata, mai putin crancena, dar poate mai spectaculoasa.

1. Sebastian Vettel

Pentru prima data in acest sezon si poate chiar pentru prima data in ultimii doi ani, germanul pare relaxat si chiar detasat. Lasand sa se intrevada si cateva mici urme de aroganta, Vettel nu mai pare deloc implicat in ce se va intampla in Coreea de Sud. ''Pare'' este insa cuvantul cheie, tanarul pilot Red Bull avand mereu capacitati de a scoate rezultate incredibile in cele mai neasteptate imprejurari.

Sanse victorie: 35%

2. Jenson Button

Concentrat, matur si echilibrat, Jenson insista in interviuri ca nu este interesat de locul doi de la general. Cine-l crede...? Noi cu siguranta nu, avand in vedere ca stim foarte bine ca britanicul are un orgoliu mai ridicat decat cel pe care lasa sa-l intrevada si ca acesta isi doreste sa castige cat mai multe curse, atata timp cat nu este prea ''batran''. Cu o masina care este in mod clar capabila sa se lupte de la egal la egal cu cele Red Bull, fostul campion mondial de la Brawn va trebui sa demonstreze in Coreea de Sud ca poate sa fie cel mai bun si in conditiile unui circuit atipic preferintelor sale.

Sanse victorie: 25%

3. Fernando Alonso

Singurul dintre ''urmaritorii'' lui Vettel care a recunoscut ca este interesat de locul doi la general, Alonso este si singurul dintre pilotii importanti favorizat de pneurile aduse de Pirelli in Coreea de Sud. Scapat de povara unor pneuri medii si hard care au fost mai mereu dezamagitoare in 2011 pentru Ferrari, Fernando are toate sansele sa ocupe un loc pe podium duminica. Victoria pare insa greu de obtinut, masina italiana fiind inca cel mult mediocra in comparatie cu cele McLaren si Red Bull.

Sanse victorie: 15%

4. Mark Webber

Cu un orgoliu aproape calcat in picioare de esecurile sistematice si constante din fata lui Vettel si fara posibilitatea de a fi alergat pe uscat in antrenamentele de vineri pentru a se obisnui cu un circuit care nu-l favorizeaza, veteranul australian este departe de cel care castiga patru curse in 2010. Daca mai luam in calcul si faptul ca cei de la Red Bull nu par chiar atat de rapizi in Asia, Mark are sanse infime sa se impuna duminica.

Sanse victorie: 5%

5. Lewis Hamilton

Cu un orgoliu cel putin la fel de ranit ca cel al lui Mark Webber, britanicul incearca sa se agate de fiecare sansa pe care o primeste pentru a demonstra ca ''he still has it''. Cum altfel sa-ti explici declaratiile entuziasmate ale celui care a fost campion mondial in 2008 dupa o a doua sesiune de antrenamente de vineri in care s-a impus, dar pe fondul unor conditii cel putin dificile? Cu toate acestea, declaratiile razboinice ale lui Lewis ar putea denota o motivatie scoasa cine stie de unde si o ambitie de a castiga mai ridicata decat oricand. Iar daca reuseste sa evite ''contactele'' cu Massa, britanicul are chiar sanse bune sa se impuna in prima sa cursa dupa aproape trei luni de zile.

Sanse victorie: 15%

Alti piloti- sanse de victorie 5%. Michael Schumacher a fost cel mai rapid in primele antrenamente de vineri, Felipe Massa a prins podium in 2010 la Yeongnam, iar Nico Rosberg este intotdeauna capabil de lucruri ''interesante'' intr-o conjunctura nefericita. Din pacate pentru cei trei, sansele de ploaie duminica sunt extrem de reduse, iar in cazul in care cei cinci piloti mentionati mai sus nu vor fi rapiti de extraterestri in timpul cursei, acestia nu pot spera decat maxim la o clasare in preajma podiumului.

Pariul nostru: Jenson Button pare cel mai in masura sa-si adjudece victoria duminica, in ciuda faptului ca Sebastian Vettel ii va da probabil mari de cap... Pe german il vedem asadar pe locul doi, in vreme ce Fernando Alonso va ''bifa'' aproape sigur un nou podium.

Atentie la...: Greu de spus cine va fi surpriza cursei, in conditiile in care timpii din antrenamentele de vineri, precum si clasarea de anul trecut nu ne spun nimic semnificativ in acest moment. Cu toate acestea, al saselea nostru simt ni-l indica pe Paul di Resta ca principal candidat la titlul de ''revelatie'' pe circuitul de la Yeongnam. De ce? Ei, ar fi culmea sa mai stam sa explicam o presimtire...

 

Cuvinte cheie:
Urmareste masini.ro pe:
Comentarii (0)

Pentru a putea comenta la acest articol, te rugam sa te autentifici!

Drive Test

  • Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Cu un exterior conservator dar elegant și cu o configurare interesantă a elementelor de styling, modelul testat a captat suficiente priviri pe stradă pentru a ne confirma că modelele producătorului german sunt apreciate în țara noastră și acest lucru cu siguranță se va observa în cifrele de vânzări

  • TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    Modelul Clasa E All-Terrain nu este unul revoluționar, însă cu siguranță este cel mai convingător model Clasa E Estate din toate timpurile, în primul rând raportându-ne la design-ul exterior special și la funcționalitatea sa pe drumuri nu tocmai bune.

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?
Inregistrare
0.1085 :: 22.13MB