No SSO cookie

Avancronica MP Belgia: Sa reinceapa batalia!

voteaza
(0/ 0)
Avancronica MP Belgia: Sa reinceapa batalia!
Editoriale · · 0 Comentarii
Nota utilizator
0.0

Masini.ro va prezinta o avancronica a Marelui Premiu de Formula 1 al Belgiei, etapa a 12-a a sezonului 2011 din Marele Circ.

 
 

Dupa o vacanta de o luna de zile, dintre care timp de trei saptamani lumea Formula 1 a fost complet inchisa, ''Marele Circ'' se pregateste pentru o revenire de senzatie, pe unul din cele mai grele circuite ale momentului, cel de la Spa-Francorchamps.

Va fi o cursa speciala pentru Michael Schumacher, cel care va aniversa doua decenii de Formula 1, dar va fi si o cursa foarte stransa, pauza nefacand altceva decat sa sporeasca echilibrul care exista in F1 la finele lunii iulie.

Daca adaugam in ecuatie si conditiile atmosferice schimbatoare care se anunta atat in calificarile de sambata, cat si in cursa de duminica, putem sa ne facem o imagine succinta despre spectacolul care ne ''paste'' in acest week-end in Belgia. Sa vedem insa in continuare sansele la victorie ale numelor mari din Formula 1.

1. Sebastian Vettel

Germanul nu a castigat niciodata in Belgia si a obtinut doar un podium in 2009, atunci cand a fost al treilea. In plus, campionul mondial en-titre a avut o evolutie neobisnuit de stearsa in antrenamentele de vineri, in cea de-a doua sesiune reusind cu greutate sa prinda top ten-ul. Mai mult decat atat, imaginea lasata de Vettel in ultimele curse a fost una de om linistit, poate prea linistit, si de om care stie ca nu trebuie sa mai dea chiar totul de acum inainte pentru a-si apara titlul mondial de anul trecut.

Toate acestea, dar si scaderea de forma Red Bull din ultima vreme, contureaza un scenariu din care nu putem trage decat o concluzie. Vettel, pentru prima data in acest sezon, nu este mare favorit la victorie!

Sanse victorie: 25%

2. Mark Webber

Calculele hartiei spun in acest moment ca Webber ar avea cel putin sanse egale cu ale lui Vettel la victorie duminica. In primul rand, australianul a avut o evolutie excelenta anul trecut la Spa, incheind pe locul secund, foarte aproape de Lewis Hamilton. In plus, acesta s-a aratat foarte rapid in a doua sesiune de antrenamente libere de vineri si a demonstrat ca, in cazul in care cursa se va desfasura pe uscat, are toate sansele sa fie sus. Nu in ultimul rand, Webber este in acest moment pilotul de la varf care are cele mai multe de demonstrat si cele mai putine de pierdut, lucruri care ar putea face diferenta.

In ciuda acestor lucruri insa, nu putem uita de labilitatea psihica de care veteranul australian a dat dovada in atatea randuri in acest sezon, dar si de evolutia palida Red Bull din ultimele trei curse.

Sanse victorie: 15%

3. Lewis Hamilton

In afara lui Michael Schumacher, britanicul este cu siguranta specialistul numarul unu al circuitului de la Spa dintre pilotii de Formula 1 aflati in activitate. Pilotul McLaren s-a impus anul trecut la Spa, a terminat pe trei in 2008 si pe patru in 2007. In plus, acesta nu a abandonat niciodata in Belgia, ceea ce nu este putin lucru avand in vedere dificultatea acestui circuit.

Nu trebuie uitat nici progresul inregistrat de masinile McLaren din ultima vreme, ultimele doua curse fiind castigate de monoposturile britanice. Toate acestea adunate si Lewis pleaca cel putin de la acelasi nivel cu Vettel...

Sanse victorie: 25%

4. Fernando Alonso

Trei abandonuri in ultimele sase prezente la Spa, dintre care doua in 2009 si 2010, plus ultimele doua curse in care masinile Ferrari au aratat ca sunt rapide, dar nu la fel de rapide ca cele Red Bull si McLaren si Fernando pleaca din nou din postura de usor outsider. Doar usor insa, pentru ca ibericul poate produce oricand si oriunde o mare surpriza...

Sanse victorie: 15%

5. Jenson Button

Trei abandonuri si pentru Button in ultimii patru ani si doua in ultimele doua sezoane, plus un singur podium in cariera la Spa, iar cursa belgiana pare orice, numai favorita lui Jenson nu. In plus, britanicul vine dupa o victorie entuziasmanta, iar istoria ne spune ca aceasta postura nu-i convine deloc...

Cu toate acestea insa, in cazul in care va ploua duminica, lucrurile se pot schimba la 360 de grade pentru Button, cel care este in acest moment de departe cel mai capabil pilot in conditii grele.

Sanse victorie: 15%

Alti piloti- sanse 5%. Cu toate ca am vorbit atat de mult de dificultatea circuitului de la Spa, iar printre pilotii de la capitolul ''altii'' se afla doi oameni care s-au descurcat bine de-a lungul vremii aici( Felipe Massa si Michael Schumacher), acestia, impreuna cu Nico Rosberg nu par capabili la acest moment sa-si depaseasca modesta conditie.

Atentie la...: Jaime Alguersuari. Ibericul a crescut enorm in ultima vreme, aratand din ce in ce mai mult ca un pilot stapan pe sine, cerebral si capabil de performante bune in conditii grele. Pilotul Toro Rosso a reusit timpi buni si in antrenamentele de vineri, atat in conditii de ploaie, cat si pe circuit uscat si, mai ales intr-o cursa cu multe abandonuri, asa cum se anunta cea de duminica, ar putea fi capabil de cea mai buna performanta a carierei sale de pana acum. Poate un loc sase, poate un loc cinci, poate chiar mai mult...

Pariul nostru: Ne-am obisnuit si v-am obisnuit probabil deja sa spunem la fiecare cursa ca lucrurile vor fi echilibrate si ca va fi mult spectacol. Cu toate acestea, acum vedem un echilibru mai mare ca niciodata, iar pronosticul nostru se bazeaza mai mult pe noroc si hazard. Acestea fiind spuse, il vedem pe Hamilton invingator, pe Webber al doilea si pe Alonso pe ultima pozitie a podiumului, cu Vettel retras din cursa. Fara niciun fel de rautate la adresa campionului mondial en-titre, aceasta este una din putinele ipoteze care ar mai echilibra lucrurile la general si aceasta este ipoteza pe care o dorim realizata duminica.

 

Cuvinte cheie:
Urmareste masini.ro pe:
Comentarii (0)

Pentru a putea comenta la acest articol, te rugam sa te autentifici!

Drive Test

  • Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Cu un exterior conservator dar elegant și cu o configurare interesantă a elementelor de styling, modelul testat a captat suficiente priviri pe stradă pentru a ne confirma că modelele producătorului german sunt apreciate în țara noastră și acest lucru cu siguranță se va observa în cifrele de vânzări

  • TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    Modelul Clasa E All-Terrain nu este unul revoluționar, însă cu siguranță este cel mai convingător model Clasa E Estate din toate timpurile, în primul rând raportându-ne la design-ul exterior special și la funcționalitatea sa pe drumuri nu tocmai bune.

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?
Inregistrare
0.0548 :: 17.79MB