No SSO cookie

Avancronica MP Silverstone: A ploua sau a nu ploua

voteaza
(0/ 0)
Avancronica MP Silverstone: A ploua sau a nu ploua
Editoriale · · 0 Comentarii
Nota utilizator
0.0

Masini.ro prefateaza Marele Premiu de Formula 1 de la Silverstone, analizand sansele la victorie ale pilotilor importanti.

 
 

Sper sa ploua. Singura sansa a mea sa fac un podium la Silverstone este ploaia. Aceasta este declaratia lui Michael Schumacher, pilot Mercedes si fost septuplu campion mondial, dupa primele doua sedinte de antrenamente libere din Marea Britanie.

De altfel, acesta este probabil refrenul tuturor adversarilor lui Sebastian Vettel, inainte de fiecare cursa. Sa ploua. Sa aiba Vettel probleme tehnice. Sa se intample ceva. Pentru ca istoria ne spune ca, in cazul in care nu se intampla nimic neprevazut, Vettel defileaza orice ar fi si oriunde ar fi.

In aceste conditii, cu toate ca probabil nu ar trebui sa mai facem comparatia intre Vettel si fiecare alt pilot in parte, ci intre Vettel si toti ceilalti, noi ne facem datoria si analizam sansele la victorie ale tuturor candidatilor la primele locuri.

1. Sebastian Vettel

S-a batut moneda atata timp in ultima vreme cu schimbarile tehnice, cu interzicerea difuzoarelor si a mai stim noi ce, incat parca incepusem sa credem ca germanul ar putea avea ceva dificultati. N-a fost asa insa la Valencia si nu vedem de ce ar sta lucrurile altfel la Silverstone, acolo unde campionul mondial en-titre s-a impus acum doua sezoane. Intr-adevar, ploaia ar putea sa-i puna ceva probleme, dar altfel nu credem ca-l poate opri cineva nici de data aceasta.

Sanse la victorie: 45%

2. Jenson Button

Atat Button, cat si Hamilton au teoreticul avantaj al terenului propriu. Un avantaj insa mai degraba imaginar si valoros poate pe terenul de fotbal, pentru ca in Formula 1 nu prea, avand in vedere ca Hamilton a castigat o singura data, in 2008 la Silverstone, iar Button nu a prins niciodata podiumul pe acest circuit. Iar daca ne amintim si de evolutia masinilor McLaren in cursa precedenta, de la Valencia, ne vine greu sa credem ca Button poate avea vreo sansa la victorie, fie vreme buna, fie vreme rea...

Sanse la victorie: 5%

3. Mark Webber

De saptamani si chiar de luni de zile, asteptam rabufnirea de orgoliu a australianului, care sa ne demonstreze ca poate fi o data, o singura data mai bun si mai rapid ca Vettel. Iar daca nici la Silverstone, acolo unde a castigat in 2010 si a terminat pe locul secund in 2009, atunci unde? Rezultatele din primele antrenamente confirma ambitia pilotului Red Bull, acum mai ramane sa confirme el...

Sanse la victorie: 20%

4. Lewis Hamilton

Si pentru el, cursa de la Silverstone ar putea reprezenta o rabufnire de orgoliu, numai ca in cazul lui Lewis acest orgoliu este cu doua taisuri. Una peste alta, fostul campion mondial depinde foarte mult de randamentul pe care il va da masina sa McLaren in calificarile de astazi, deoarece nu-l vedem pe acesta sa plece de pe locul patru sau cinci si sa incerce cu calm si cerebral sa ajunga pe primul loc...

Sanse la victorie: 10%

5. Fernando Alonso

Pilotul iberic si Ferrari in general reprezinta unul din marile mistere ale acestui sezon. In iarna, se anuntau principalii adversari ai Red Bull, debutul sezonului i-a prins cu chilotii in vine, cum se spune, dar de atunci progresul inregistrat este unul fantastic. Cu toate acestea, scuderiei italiene pare sa-i lipseasca ceva in continuare, erorile mecanicilor din timpul pit-stopurilor fiind egalate doar de erorile de strategie ale oficialilor. Pe de alta parte, daca Ferrari isi poate rezolva aceste fine-tuninguri, este mai mult decat evident ca masina lor este singura care poate pune probleme in acest moment masinilor Red Bull.

Sanse la victorie: 10%

Alti piloti- sanse la victorie 10%. Daca tot am deschis acest articol cu vorbele lui Michael Schumacher, sa spunem ca nu este chiar imposibil sa vedem o mare surpriza la Silverstone. Astfel, acesta este un circuit incomod si solicitant, numarul abandonurilor fiind intotdeauna considerabil, mai ales pe ploaie. O astfel de conjunctura ar putea veni in sprijinul pilotilor Mercedes, de exemplu, mai ales ca acestia au demonstrat in antrenamentele de ieri ca sunt extrem de rapizi in conditii grele.

Atentie la...: Rubens Barrichello. Brazilianul este pariul nostru pe cursa de la Silverstone, acesta reusind timpi extrem de interesanti in antrenamentele de vineri. Sigur, sansele lui la o clasare buna se leaga tot de aparitia ploii duminica, in conditii de circuit uscat fostul pilot Ferrari avand sanse minime la mai mult de doua-trei puncte.

Pariul nostru: Oricat ne-am dori sa se intample una si alta si sa avem spectacol si neprevazut in cursa de duminica, trebuie sa admitem ca Vettel este din nou mare favorit la victorie, mai ales in conditiile in care prognoza meteo spune ca mai degraba nu ar ploua la ora cursei. Mergem asadar pe victoria lui Vettel, dublata de un loc secund al lui Webber, in timp ce pe ultima pozitie a podiumului il vedem pe Fernando Alonso.

 

Cuvinte cheie:
Urmareste masini.ro pe:
Comentarii (0)

Pentru a putea comenta la acest articol, te rugam sa te autentifici!

Drive Test

  • Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Cu un exterior conservator dar elegant și cu o configurare interesantă a elementelor de styling, modelul testat a captat suficiente priviri pe stradă pentru a ne confirma că modelele producătorului german sunt apreciate în țara noastră și acest lucru cu siguranță se va observa în cifrele de vânzări

  • TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    Modelul Clasa E All-Terrain nu este unul revoluționar, însă cu siguranță este cel mai convingător model Clasa E Estate din toate timpurile, în primul rând raportându-ne la design-ul exterior special și la funcționalitatea sa pe drumuri nu tocmai bune.

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?
Inregistrare
0.0774 :: 17.79MB