No SSO cookie

Mazda la Geneva 2012

Mazda la Geneva 2012

Mazda va prezenta conceptul Takeri in premiera europeana la Geneva 2012.

 
 

Mazda va expune la Salonul Auto de la Geneva in premiera in Europa conceptul TAKERI, un sedan de clasa medie ce incorporeaza tehnologia unica Mazda i-ELOOP de franare regenerativa. Acesta va fi prezentat alaturi de noua Mazda CX-5, un SUV compact crossover echipat cu intreaga gama de tehnologii inovatoare SKYACTIV Mazda, impreuna cu o editie speciala de primavara 2012 MX-5, proiectata doar pentru piata europeana, si cu o serie de tehnologii noi si de modele de serie.

 

Mazda TAKERI concept

Cea mai noua adaptare a temei de design Mazda “KODO – Sufletul Miscarii”, prin conceptul TAKERI, aduce o noua viziune in materie de stilizare pentru un sedan. TAKERI ofera o imagine asupra directiei viitoare a modelelor sedan de clasa medie, mostenind viziunea conceptului SHINARI, un coupe sport cu patru usi prezentat anul trecut la Geneva. In spatele acestui exterior captivant, TAKERI integreaza motorizarea diesel SKYACTIV-D echipata cu sistemul i-stop si cutia automata cu sase rapoarte SKYACTIV-Drive.

TAKERI urmareste sa obtina eficienta maxima in consumul de energie fara a compromite performanta Zoom-Zoom specifica Mazda. Acesta este primul model echipat cu i-ELOOP (Intelligent Energy Loop), primul sistem de franare regenerativa al constructorului care foloseste o solutie unica pentru a converti energia cinetica in electricitate in timpul franarii si o stocheaza intr-un capacitor electric cu doua straturi. Puterea este apoi utilizata pentru a alimenta componente electrice, reducand astfel solicitarea motorului si scazand consumul de combustibil cu pana la 10%. i-ELOOP contribuie la un consum remarcabil al conceptului TAKERI, obtinut fara a sacrifica confortul sau performantele.

 

Mazda CX-5

Noul CX-5 este primul model de serie care foloseste linia de design KODO – Sufletul miscarii si, de asemenea, primul construit cu toata gama de tehnologii SKYACTIV: motoare, transmisii, caroserii si sasiu. CX-5 livreaza performante de condus si feedback remarcabile in conditiile unei manevrabilitati intuitive si a unei tinute de drum superioare, precum si ale unor echipari de siguranta de exceptie. Designul aerodinamic si greutatea redusa, alaturi de motorizarile (toate echipate cu i-stop) si transmisiile SKYACTIV permit CX-5 sa inregistreze printre cele mai bune rezultate din clasa in materie de consum si emisii de CO2.

 

Mazda MX-5 Editie Speciala Primavara 2012

Noua editie de primavara 2012 MX-5 include noi elemente premium pentru un plus de clasa. Inserturi cromate pentru faruri, cadrul grilei si cadranele proiectoarelor de ceata,  precum si tapiterie de piele in nuanta Havana Brown. Versiunea este disponibila doar in Europa si va fi furnizata atat in varianta soft top, cat si hardtop, alaturi de patru optiuni de culoare: Radiant Ebonz, Crystal White Pearl, Metropolitan Grey si Brilliant Black. In plus fata de conectivitate audio crescuta, editia speciala de primavara 2012 va fi primul MX-5 dotat cu sistem de navigatie.

Autor: Cristian Szilvassy
 

Cauta masini

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?
Inregistrare
0.1340 :: 17.66MB