No SSO cookie

BMW la Salonul Auto de la Geneva 2012

BMW la Salonul Auto de la Geneva 2012

La editia din acest an a Salonului Auto de la Geneva, BMW prezinta numeroase modele de serie noi, precum si concepte de avangarda al caror design si tehnologie deschid drumul unor forme de mobilitate.

 
 

Forta inovatoarea a celui mai de succes constructor de automobile premium din lume permite dezvoltarea unor automobile care combina fascinatia si placerea condusului cu reducerea constanta a consumului si a nivelului emisiilor. Prin gama actuala, BMW stabileste repere de tehnologie cu BMW EfficientDynamics si BMW ConnectedDrive. Mentinerea constanta a acestei strategii de dezvoltare este demonstrata de prototipurile BMW i3 Concept si BMW i8 Concept, care vor fi prezentate si la Geneva. Noile modele prezentate in cadrul editiei 2012 a Salonului Auto de la Geneva reflecta echilibrul remarcabil intre pasiunea unica pentru placerea de a conduce si eficienta remarcabila.

Un reper unic pentru designul marcii este premiera mondiala BMW Seria 6 Gran Coupe. Cel dintai model coupe cu patru usi din istoria marcii este unul din principalele puncte de atractie in cadrul standului BMW. Eleganta sportiva a infatisarii sugereaza o experienta fascinanta a condusului definita de motoare puternice, tehnologie extraordinara a sasiului si sisteme inovatoare de asistare a conducatorului.

Actuala gama de produse BMW M GmbH intruchipeaza talentul sportiv remarcabil intr-o forma extrem de contemporana. Salonul Auto de la Geneva 2012 reprezinta scena pe care va avea loc premiera mondiala a noului BMW M6 Coupe. Noul model devine cel mai rapid BMW de serie produs vreodata, cu o acceleratie 0-100 km/h in numai 4,2 secunde, dar si cu un consum redus cu peste 30 de procente comparativ cu generatia precedenta. Valorile emblematice M poate fi regasite si la automobilele BMW M Performance, care vor fi prezentate publicului in premiera la Geneva. Modelele BMW M550d xDrive, BMW M550d xDrive Touring, BMW X5 M50d si BMW X6 M50d pun bazele unei categorii complet noi de produse, care combina o gama exclusiva de motoare si performante ridicate cu o eficienta impresionanta si cu capacitatea de utilizare cotidiana.

In plus, vizitatorii Salonului Auto de la Geneva - deschis publicului intre 8 si 18 martie - vor putea asista la o prezentare extrem de detaliata a noului BMW Seria 3 Sedan. Pentru aceasta, versiuni suplimentare de motoare vor fi disponibile pentru noua generatie a celui mai de succes model premium din lume, precum si varianta BMW ActiveHybrid 3. Noul BMW Seria 1 va dispune de noi motoare - inclusiv BMW 116d EfficientDynamics Edition, primul model de serie al marcii pentru care nivelul emisiilor CO2 va cobori sub 100 grame per kilometru. Seria de premiere mondiale este completata de noul BMW X6, al carui profil individual este accentuat de modificarile de design si de dotarile cu echipamente inovatoare.

Prin premiera mondiala BMW Seria 6 Gran Coupe, BMW ofera unul din punctele de atractie ale Salonului Auto de la Geneva 2012 si isi face intrarea intr-un segment nou de automobile. Designul si dotarile cu echipamente inovatoare ale primului coupe cu patru usi creat de BMW reprezinta simbolul placerii exclusive a condusului in clasa de lux. Proportiile clasice de coupe BMW, cu console scurte, capota alungita si ampatament marit, definesc un stil dinamic si elegant. Interiorul de la BMW Seria 6 Gran Coupe ofera orientarea conducatorului in stilul specific marcii, alaturi de un nivel ridicat al confortului intr-un mediu luxos si stilat.

BMW Seria 6 Gran Coupe este un model cu patru locuri, care ofera un confort ridicat si pentru pasagerii din spate, fiind disponibil si intr-o versiune cu bancheta cu 3 locuri. Datorita rabatarii spatarelor, portbagajul cu un volum de 460 de litri poate fi extins la o capacitate totala de 1.265 de litri.

Pentru BMW Seria 6 Gran Coupe sunt disponibile trei motoare cu tehnologie BMW TwinPower Turbo. Motorul pe benzina, cu sase cilindri dispusi in linie, din echiparea modelului BMW 640i Gran Coupe furnizeaza 235 kW/320 CP, versiunea diesel cu sase cilindri in linie de la BMW 640d Gran Coupe are o putere maxima de 230 kW/313 CP. BMW 650i Gran Coupe este propulsat de noul motor V8 ce dezvolta 330 kW/450 CP, a carui tehnologie BMW TwinPower Turbo include acum si sistem de gestiune complet variabila a supapelor VALVETRONIC. Toate variantele modelului sunt echipate cu o transmisie automata sport, cu opt trepte. Alaturi de functia automata start-stop pentru motor, modul ECO PRO - dotare standard - contribuie si el la reducerea consumului de combustibil. Sistemul inteligent de tractiune integrala xDrive va fi disponibil pentru varful de gama.

Noul model va debuta in vara acestui an, cu un pret de pornire de 67400 Euro fara TVA pentru versiunea 640i Gran Coupe.

Noul BMW M6 Coupe, care va avea premiera mondiala in cadrul Salonului Auto de la Geneva, fascineaza prin designul M emblematic, dar si prin performantele oferite de motorul V8 cu tehnologie M TwinPower Turbo, ce dezvolta 412 kW/560 CP. Acesta permite realizarea sprintului de la 0 la 100 km/h in 4,2 secunde, in timp ce eficienta exceptionala se traduce printr-un consum mediu (in ciclul de testare EU) de 9,9 litri per 100 kilometri. Motorul cu opt cilindri, transmisia dubla M cu sapte trepte, diferentialul M activ din diferentialul spate, sasiul tipic M si noile frane ceramice M Carbon - o noutate pe lista de optiuni - garanteaza performante de top pentru toate criteriile importante si asigura senzatia M specifica.

La noul BMW M6 Coupe, liniile dinamice si elegante sunt completate de trasaturile distinctive M care accentueaza caracterul atletic al acestei masini sport superperformante intr-o maniera derivata direct din exigentele tehnologice. O particularitate emblematica este acoperisul din plastic ranforsat cu fibra de carbon (CFRP), cu contururi atractive la BMW M6 Coupe. Acesta contribuie la reducerea masei automobilului, precum si la coborarea centrului de greutate - doua modalitati de optimizare a agilitatii modelului cu doua usi. Optiunile vaste de configurare pentru functiile trenului de rulare si ale suspensiei, cele doua butoane M de pe volan pentru salvarea si accesarea reglajelor preferate, designul specific M al cockpitului si Head-Up Display (dotare optionala) - precum si dotarile caracteristice M - alcatuiesc baza ideala pentru te delecta cu acest model superperformant intr-o maniera intensa si personala.

Prin cele patru premiere de la Salonul Auto de la Geneva, BMW M GmbH va marca startul unei game complet noi de produse. Modelele BMW M Performance indeplinesc cerintele pentru mai multa putere, manevrabilitate precisa si un design foarte expresiv, dar, in acelasi timp, pastreaza utilitatea cotidiana si eficienta exemplara. Primii reprezentanti ai acestui nou segment vor fi modelele BMW M550d xDrive, BMW M550d xDrive Touring, BMW X5 M50d si BMW X6 M50d. Principalul punct comun al acestora: cel mai inovator, puternic si eficient motor diesel cu sase cilindri dispusi in linie din lume, sistemul inteligent de tractiune integrala BMW xDrive, reglajul suspensiei specific M si caracteristicile de design.

Noul motor diesel cu trei turbocompresoare si injectie directa common-rail furnizeaza 280 kW/381 CP si are capacitatea de a oferi un cuplu maxim de 740 Nm. Transmisia automata sport cu opt trepte, xDrive, tehnologia suspensiei si echilibrul aerodinamic al modelelor BMW M Performance sunt configurate cu precizia specifica BMW M GmbH, astfel incat sa se potriveasca performantelor fiecarui model. Noul standard este atins mai ales in ceea ce priveste agilitatea, dar si eficienta. De exemplu, BMW M550d xDrive accelereaza de la 0 la 100 km/h in 4,7 secunde, in timp ce consumul mediu de combustibil in ciclul de testare EU este de 6,3 litri per 100 kilometri.

Designul expresiv si elegant, talentul sportiv remarcabil si confortul imbunatatit sunt particularitatile celei de-a sasea generatii BMW Seria 3 Sedan. Noul epitom al placerii condusului in segmentul premium compact adauga si o amprenta de pionierat printr-o gama de optiuni inovatoare cum sunt transmisia automata cu opt trepte, BMW Head-Up Display si BMW Lines. Editia 2012 a Salonului Auto de la Geneva marcheaza debutul unor motoare suplimentare pentru noul BMW Seria 3 Sedan. Fiecare cu patru cilindri, o capacitate de 2,0 litri si tehnologie BMW TwinPower Turbo, propulsoarele modelelor BMW 316d, BMW 318d si BMW 320i furnizeaza un nivel al puterii specific marcii, precum si un nivel extrem de redus al consumului si al emisiilor. Puterea motorului pentru cele doua motoare diesel suplimentare este de 85 kW/116 CP la BMW 316d, respectiv de 105 kW/143 CP la BMW 318d. Ca noua versiune entry-level printre modelele cu motorizare pe benzina, BMW 320i dispune de o putere maxima de 135 kW/184 CP.

Pachetul M Sport pentru noul BMW Seria 3 Sedan este si el prezentat alaturi de noile motoare. De asemenea, se arunca o privire si spre alte versiuni de propulsoare: BMW va oferi sistemul inteligent de tractiune integrala xDrive pentru noua generatie a sedanului sportiv. In plus, BMW ActiveHybrid 3 va fi prezentat la Geneva: lansare pe piata va avea loc in lunile urmatoare.

La doar cateva luni dupa lansarea pe piata - cu succes - a noului BMW Seria 1, gama de motoare a modelului compact va fi extinsa prin includerea a trei motoare cu patru cilindri. Pozitia de cea mai puternica varianta cu motor pe benzina va reveni modelului BMW 125i, al carui propulsor cu patru cilindri, cu tehnologie BMW TwinPower Turbo, dezvolta un maxim de 160 kW/218 CP, in timp ce cuplul maxim va fi de 310 Nm. Modelul cu cea mai puternica motorizare diesel va fi 125d, care va avea aceeasi putere maxima si un varf al curbei de cuplu de 450 Nm. Tehnologia BMW TwinPower Turbo include un turbocompresor in mai multe etape si cea mai noua generatie a injectiei directe common-rail.

Noul lider al gamei de modele BMW in ceea ce priveste eficienta va fi si el prezentat la editia 2012 a Salonului Auto de la Geneva. BMW 116d EfficientDynamics Edition este propulsat de un motor diesel de 85 kW/116 CP, cu tehnologie BMW TwinPower Turbo. Acceleratia de la 0 la 100 km/h se realizeaza in 10,5 secunde, iar consumul mediu de combustibil, in ciclul de testare EU, este de 3,8 litri per 100 kilometri. Cu un nivel al emisiilor CO2 de 99 grame per kilometru, BMW 116d EfficientDynamics Edition stabileste un nou punct de referinta in reducerea continua a emisiilor din trafic. In premiera, un nivel al emisiilor CO2 exprimat cu doua cifre poate fi combinat cu placerea condusului specifica modelelor BMW.

Noile modele vor debuta si in Romania o data cu Salonul Auto de la Geneva, de la 1 martie. Noul 116d EfficientDynamics este disponibil pentru 21000 Euro fara TVA, la fel ca versiunea standard 116d, 125i – 26100 Euro fara TVA si 125d – 28400 Euro fara TVA.

Anumite modificari de design si noi particularitati atractive in programul de dotari ofera modelului BMW X6 un profil si mai rafinat. In continuare singurul Sports Activity Coupe din lume, automobilul beneficiaza de un nou impuls pe drumul spre succes. Peste 150.000 de unitati BMW X6 au fost vandute pretutindeni in lume dupa lansarea pe piata.

In ceea ce priveste imaginea frontala a noului BMW X6, prezenta puternica este accentuata si mai intens printr-un design aparte al grilei BMW a radiatorului si de noua pozitionare a proiectoarelor de ceata. Stopurile, si ele modificate, reflecta si mai clar designul nocturn caracteristic marcii. In plus, noul BMW X6 este singurul automobil din cadrul gamei BMW X care este disponibil - optional - cu faruri LED adaptive cu incepere din primavara 2012.

Continuarea constanta a strategiei de dezvoltare BMW pentru mobilitate cu caracter durabil este sustinuta in cadrul Salonului Auto de la Geneva 2012 prin prezentarea BMW i. BMW i3 Concept si BMW i8 Concept ofera introspectii concrete in modelele aflate in prezent in faza de dezvoltare pentru productia de serie. BMW i3 va fi produs la uzina BMW din Leipzig in 2013, urmand a fi primul automobil premium din lume care va avea propulsie electrica. Startul productiei de serie a modelului BMW i8 va urma la scurt timp dupa aceea. Masina sport cu transmisie hibrid plug-in va fi lansata pe piata la inceputul anului 2014.

Ocazii atractive de personalizare, orientate constant spre un stil sportiv, sunt oferite de un nou program in sectorul produselor BMW M Performance. Din primavara 2012, produsele BMW M Performance ce privesc trenul de rulare, suspensia, aerodinamica si cockpitul vor fi disponibile pentru BMW Seria 5 Sedan, noul BMW Seria 3 Sedan si noul BMW Seria 1. Componentele ce pot fi montate au fost dezvoltate in stransa colaborare cu BMW M GmbH si fac parte din programul Original BMW Accessories. Acestea imbunatatesc dinamica, dar pun si o amprenta speciala pe stilul sportiv in ceea ce priveste aspectul si stilul interior al fiecarui automobil.

In plus, in cadrul gamei Original BMW Accessories vor fi prezentate mai multe dotari noi care au fost concepute special pentru noile BMW Seria 1 si BMW Seria 3 Sedan. Din primavara 2012, o varietate de produse va fi disponibila pentru personalizare speciala, cu un design armonizat pentru a se potrivi particularitatilor BMW Lines disponibile la aceste modele. Gama pentru BMW Seria 1 este orientata spre Sport Line si Urban Line. Produsele pentru BMW Seria 3 Sedan se adreseaza variantelor Sport Line, Luxury Line si Modern Line.

Cele mai recente inovatii BMW ConnectedDrive optimizeaza suplimentar confortul, siguranta si infotainment din interiorul masinii. Serviciile BMW Live ofera o selectiune din programul BMW Online existent. Conexiunea online necesara este realizata prin telefonul mobil al clientului. Prezentarea din cadrul Salonului Auto de la Geneva va include o gama extinsa de functii ale optiunii Apps. Aceasta permite posesorilor de Apple iPhone sa utilizeze in automobil dotari precum functie web radio sau servicii precum Facebook si Twitter. Inovatoare, functia de asistare a fazei lungi impotriva orbirii este si ea prezentata pentru noul BMW Seria 3 Sedan.

 

Autor: Liana Florescu
 

Cauta masini

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?
Inregistrare
0.1475 :: 17.68MB