No SSO cookie

GENEVA 2012 LIVE: Mercedes SL Class

voteaza
(0/ 0)
GENEVA 2012 LIVE: Mercedes SL Class
Prezentari · · 0 Comentarii
Nota utilizator
0.0

Echipa Masini.ro aflata la Salonul de la Geneva prezinta Mercedes-Benz SL Class

 
 

Asa cum ne-a obisnuit, SL vine cu o sumedenie de imbunatatiri radicale si chiar daca aceasta a sasea editie pare familiara, semanand poate prea mult cu versiunea anterioara, exista mofidicari subtile, vizibile cam peste tot, cea mai notabila fiind farurile sub forma de ochi de vultur, prevazute cu lumini de zi LED.

Ca si pana acum, SL este prevazut cu un plafon solid, retractabil, chiar daca acesta poate fi comandat cu optiunea "Magic Sky Control", adica sticla electrocromatica cu opacitate variabila, care a fost pentru prima data prezentat pe modelul SLK.

Abrevierea SL provine de la Sport and Lightweight, dar in anii recenti, aceasta n-a mai avut legatura cu realitatea, deoarece SL n-a fost nici foarte sportiv, isna cu siguranta n-a fost deloc usor. Versiunea actuala tine sa corecteze aceasta, prin sasiul si caroseria realizate din aluminiu, iar oficialii Mercedes-Benz afirma ca versiunea SL550 cantareste cu aproximativ 125 kilograme mai putin decat generatia precedenta.

Motorizarea SL550 este un 4,6 litri twin-turbo, V8, de 429 CP la 5.250 rpm, care ofera un cuplu motor de 700 Nm, inca dela 1800 rpm. Ca si pana acum puterea este transmisa, printr-un sistem de transmisie cu sapte viteze, catre puntea spate.

In afara caroseriei mai usoare, realizate din aluminiu si a motorului mai mic, Mercedes a mai facut cateva concesii catre zona verde, cum ar fi sistemul start/stop in dotare standard.

Insa cu toate aceste inverziri ale SL550, masina atinge 100 km/h in 4,5 secunde, fata de generatia precedenta care avea nevoie de 5,2 secunde. Viteza maxima este limitata electronic la 260 km/h, iar toate datele de pana acum recomanda noul SL550 ca fiind o masina foarte rapida.



 

Cuvinte cheie: Mercedes | Mercedes SL | Geneva | salonul auto geneva 2012 |
Urmareste masini.ro pe:

Stiri asemanatoare

Comentarii (0)

Pentru a putea comenta la acest articol, te rugam sa te autentifici!

Drive Test

  • Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Cu un exterior conservator dar elegant și cu o configurare interesantă a elementelor de styling, modelul testat a captat suficiente priviri pe stradă pentru a ne confirma că modelele producătorului german sunt apreciate în țara noastră și acest lucru cu siguranță se va observa în cifrele de vânzări

  • TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    Modelul Clasa E All-Terrain nu este unul revoluționar, însă cu siguranță este cel mai convingător model Clasa E Estate din toate timpurile, în primul rând raportându-ne la design-ul exterior special și la funcționalitatea sa pe drumuri nu tocmai bune.

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?
Inregistrare
1.4516 :: 17.89MB