No SSO cookie

Geneva 2012 Preview: Nissan Invitation Concept

Geneva 2012 Preview: Nissan Invitation Concept

Nissan a dat publicitatii primele imagini ale conceptului Invitation, inaintea premierei de la Geneva 2012.

 
 

Inaintea premierei mondiale care va avea loc luna viitoare la Geneva Motor Show 2012, Nissan a dat publicitatii primele fotografii oficiale ale noului concept ptopriu, numit Invitation.

Hatchback-ul in cinci usi, arata ca o versiune deja gata pentru productie, se datoreaza faptului ca Invitation prefigureaza noua linie a segmentului B pe care japonezii vor sa o scoata pe piata europeana, undeva la inceputul anului viitor, alaturi de Micra si Juke.

Daca la acestea adaugam si faptul ca in oferta Nissan pentru Europa, in segmentul B este oferit la aceasta ora un model care are nu mai putin de opt ani vechime, adica micul MPV Note, pare logic sa presupunem ca Invitation constituie inlocuitorul acestuia.

Designul si forma conceptului Invitation duc masina mai departe in categoria hatchback, insa cu un plafon mai inalt care ar trebui sa ofere mai mult spatiu in interior.

Nissan afirma ca tinteste emisii ultra scazute de CO2, undeva sub 100 g/km, pentru cea mai eficienta versiune a seriei, desi nu a dat publicitatii niciun fel de detalii asupra motorizarii.

Cu toate acestea, este mai mult decat probabil ca versiunea pentru productie a conceptului Invitation va fi oferita cu motorul Micra DIG-S Turbo de 1.2 litri, supraalimentat, in trei cilindri, cu alimentare prin injectie directa, cuplat fie la o transmisie manuala, fie la una CVT.

Alte puncte forte le reprezinta prima punere in practica a aplicatiei Nissan Around View Monitor (AVM), care se alatura tehnologiilor privind siguranta auto, la care se adauga Nissan Safety Shield Technologies, care interactioneaza cu soferul, pentru a-l tine la curent cu ceea ce se intampla in jurul vehiculului.

Vom reveni cu date proaspete direct de la fata locului, de la Geneva 2012.

Autor: Cristian Szilvassy
 

Cauta masini

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?
Inregistrare
0.2451 :: 21.97MB