No SSO cookie

GENEVA 2012 LIVE: Giugiaro Brivido Concept

GENEVA 2012 LIVE: Giugiaro Brivido Concept

Direct de la Salonul Auto de la Geneva, echipa masini.ro ne prezinta Giugiaro Brivido Concept

 
 

Casa de design a revenit in Elvetia, pentru editia din acest an a salonului auto, cu un singur model concept numit Brivido, care, desi nu are logo-urile VW pe capota, are un sistem de propulsie hibrid de la grupul german.

"2012 va fi un an important pentru noi si pentru grup si, cu aceasta masina, dorim sa continuam sa permitem oamenilor sa viseze si sa-si imagineze viitorul", a spus Giorgetto Giugiaro. "Aceasta este o incercare de a crea un vehicul care ofera o uimitoare performanta de masina sport intr-o maniera eco-friendly, de a prezenta noi tehnologii si, mai presus de toate, de a avea un confort deosebit", a adaugat el.

Brivido este un concept complet conceput, proiectat si fabricat in uzina Italdesign Giugiaro de la Moncalieri.

Este dotat cu un sistem de propulsie hibrid care cuprinde un motor de 3.0 litri si, probabil, un motor electric (societatea nu a dat detalii), ce produce 360 de cai putere , care permite coupe-ului cu usi Gullwing sa ajunga de la 0-100 kilometri pe ora  in 5,8 secunde si sa atinga o viteza maxima de 275 kilometri pe ora.

La exterior, Brivido utilizeaza aluminiu, fibra de carbon si  materialele din sticla.

In interior, prototipul cu patru locuri are un tablou de bord cu aspect impresionant, cu electronice interactive si display-uri care au fost dezvoltate de Italdesign in colaborare cu Grupul Volkswagen Electronics Research Lab (ERL), in California.

Atat soferul cat si pasagerul au propriile lor panouri de instrumente. Pe partea soferului, exista doua ecrane LCD care afiseaza imagini de la camerele montate in laterale si spate, in timp ce pe partea pasagerului exista un sistem integrat iPad.

 

Autor: Liana Florescu
 

Cauta masini

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?
Inregistrare
0.1639 :: 17.66MB