IPB

Welcome Guest ( Log In | Register )

Profile
Personal Photo
Rating
 
Options
Options
Personal Statement
MarkM doesn't have a personal statement currently.
Personal Info
MarkM
sofer incepator
Age Unknown
Gender Not Set
Bucuresti
Birthday Unknown
Interests
No Information
Statistics
Joined: 4-July 06
Profile Views: 3*
Last Seen: 29th December 2006 - 05:51 PM
Local Time: May 4 2024, 04:27 PM
11 posts (0 per day)
Contact Information
AIM No Information
Yahoo No Information
ICQ No Information
MSN No Information
Contact Private
* Profile views updated each hour

MarkM

Membri

*


Topics
Posts
Comments
Friends
My Content
5 Jul 2006
Salut,

Saptamana asta mi-am cumparat Audi A4 2004 Tdi 1.9 100CP 68mii km - 15500euro, AAA Auto - cash, stare f. buna, fiind prima mea masina, si in loc sa fiu fericit ca o am, acum am mai multe griji de purtat. Trebuie sa fac drumurile de nesfarsit (CF, RAR, Udistre), iar parcari nu se gasesc deloc in Bucuresti, sau nu am atata experienta cat sa prind un loc.

Carnetul il am din Februarie si sunt incepator in domeniul auto; doar la cursurile scolii de soferi am mai condus pana acum.

Prima problema a fost cu ambreiajul, pe care il mai scapam din cand in cand, mai ales in panta; trebuia sa ma obisnuiesc mai mult cu el. Am rezolvat prin pozitionarea corecta a scaunului.
A doua problema care este inca prezenta, este cu schimbatorul, cand incetinesc uit ca este in a 2-a, si la repornire, bam se opreste ca si cum ar fi lovit o piatra, dar cred ca cu timpul scap si de aceasta problema - trebuie doar sa misc mai mult bratul drept smile.gif

Totusi azi mi sa intamplat ceva la care nu ma asteptam.
Am pornit de pe loc din acelasi pozitie ca si ieri, treapta 1, am inceput o rotire 180 stanga, si fara sa pricep ce sa intamplat, sa oprit cu acelasi "bam" si debia apucasem sa dau drumu la ambreiaj.
Inainte sa se opreasca am simtit ca masina sa lasat putin in fata dupa care a revenit la loc, cred ca de la o foarte mica denivelare intre pamant si sosea.
Sa fi afectat aceasta pornirea?
Cumva conteaza daca apesi si pe acceleratie cand pornesti foarte incet?
Cu toate ca este destul de cald afara, cumva trebuie sa mai las motorul pornit mai mult, sau sa il opresc dupa care il repornesc?
Nu mi sa intamplat pe Logan la scoala de soferi, si nimeni nu mi-a spus, dar as vrea sa stiu de ce trebuie sa repornesc cu totul masina atunci cand se opreste de la acest "bam"? Este cumva un safety feature la Audi?

Acum incep sa inteleg ce inseamna pietrisul si praful pentru o masina. Amandoua afecteaza destul de mult masina. Apar mici zgarieturi, mai ales in fata si jurul rotilor. Praful se depune peste tot.
Cum rezolvati cu zgarieturile? Am auzit ca exista "pasta corectoare" pentru zgarieturi? De unde iau, de care, si cum se potriveste cu culoarea?
Cand si de cate ori trebuie sa spal masina?

Cu parcarile, am impresia ca o sa merg in cerc o infinitate pana vad pe cineva care pleaca. Sau de asemenea cand vad un loc liber am impresia ca nu pot opri acolo: fie e un semn de interzicere, fie este un garaj, fie e parcare cu plata etc.

De asemenea tot acum inteleg si ce inseamna acele mici plati care se aduna una cate una si te afecteaza la buzunar si te intrebi de ce ai nevoie de ele (schimbari ulei, filtre - ieri am pus 5W-40, huse, parfumuri, perii pentru praf etc). Dar urmeaza din cate am fost anuntat si plati majore (alarma - nu am, distributie - curele, filtre de aer, transmisie etc).

Multumesc pentru feedback,

'Marian'
Last Visitors
MarkM has no visitors to display.

Comments
Other users have left no comments for MarkM.

Friends
There are no friends to display.
RSS Lo-Fi Version Time is now: 4th May 2024 - 10:27 PM
IPS Driver Error

IPS Driver Error

There appears to be an error with the database.
You can try to refresh the page by clicking here