IPB

Welcome Guest ( Log In | Register )

Profile
Personal Photo
Rating
 
Options
Options
Personal Statement
Fiat Panda 1,2 Dynamic
Personal Info
Leone
pilot
Age Unknown
Male
Bucuresti
Birthday Unknown
Interests
No Information
Statistics
Joined: 15-February 06
Profile Views: 359*
Last Seen: 26th June 2014 - 10:27 PM
Local Time: Apr 26 2024, 04:20 PM
353 posts (0.05 per day)
Contact Information
AIM No Information
Yahoo No Information
ICQ No Information
MSN No Information
Contact Private
* Profile views updated each hour

Leone

Membri

*****


Topics
Posts
Comments
Friends
My Content
30 Apr 2006
acum recunosc ca emisiunea s-a difuzat in uk in urma cu fff mult timp, dar eu de-abia acum am apucat sa o vad si vroiam sa comentez un pic: sincer mie nu mi se pare real ceea ce au facut ei; practic mi se pare imposibil ca o masina, fie ea chiar AM DB9, in conditii de" trafic normale sa poata ajunge inaintea tgv-ului la destinatie. recunosc, cu AM nu am mers...desi imi doresc (sincer cine n-ar vrea??!!), dar am circulat cu tgv-ul de curand...si pot sa spun cu mana pe inima ca viteza e fantastica...ca sa ma explic, datele problemei au fost cam asa: paris gare montparnasse- nantes gare: durata calatoriei: 2h 15min, distanta parcursa: 391km, 1 oprire de 3min in Le Mans. asta inseamna o viteza medie de 173km/h!!! iar pe distanta paris-le mans trenul a circulat cu 300km/h (stiu sigur pt ca l-am intrebat pe nas).

avand in vedere ca pe distanta paris-nice tgv-ul merge cel putin la fel de repede, intrebarea mea e: chiar a fost respectiva cursa pe bune?
5 Mar 2006
Inca de demult mi-am pus intrebarea asta: de ce majoritatea producatorilor auto folosesc turbine pt supraalimentarea motoarelor lor in loc de compresor mecanic? Din cate stiu eu, efectul este acelasi, doar principiul de functionare e diferit (turbina e actionata de gazele arse in timp ce compresorul e actionat prin lant/curea la fel ca pompa de apa). Eu cunosc doar 2 producatori care folosesc compresoare pt supraalimentare, e vorba de Mercedes (modelele kompressor) si Jaguar (aici nu sunt chiar sigur, dar in urma cu un an aveau un motor cu supraalimentare compresor). Poate stiti voi si alti producatori care folosesc acest sistem.

Alta chestie care mi se pare ciudata e faptul ca un sistem compresor nu aer nevoie de intercooler (pt ca nu are legatura cu gazele arse), deci e mai usor de construit (in principiu)

Si ultima intrebare ar fi: compresorul sufera si el de fenomenul "turbo lag"?
Last Visitors


20 Jul 2008 - 8:22
NGZ


16 Jul 2008 - 7:02

Comments
Other users have left no comments for Leone.

Friends
There are no friends to display.
RSS Lo-Fi Version Time is now: 26th April 2024 - 04:20 PM
IPS Driver Error

IPS Driver Error

There appears to be an error with the database.
You can try to refresh the page by clicking here