IPB

Welcome Guest ( Log In | Register )

Profile
Personal Photo
Rating
 
Options
Options
Personal Statement
Alex61311 doesn't have a personal statement currently.
Personal Info
Alex61311
sofer incepator
Age Unknown
Gender Not Set
Bucuresti
Birthday Unknown
Interests
No Information
Statistics
Joined: 18-November 05
Profile Views: 2*
Last Seen: 25th January 2006 - 08:03 PM
Local Time: Apr 23 2024, 03:54 PM
10 posts (0 per day)
Contact Information
AIM No Information
Yahoo No Information
ICQ No Information
MSN No Information
Contact Private
* Profile views updated each hour

Alex61311

Membri

*


Topics
Posts
Comments
Friends
My Content
25 Jan 2006
Raspunsuri posibile (atentie! in acest sondaj parcarea masinii intr-o zona interzisa nu este luata in consideratie):

1) Da, le respect in totalitate
2) Nu, acest lucru este imposibil
3) Incalc regulile numai cand sunt sigur ca nu voi produce un accident
4) Nu intotdeauna, din motive intemeiate (m-am certat cu prietena si sunt nervos, sunt in intarziere, si altii incalca regulile)
5) Nu intotdeauna, din neatentie sau greseala

Nu stiu cum se poate crea un poll aici, dar mi-ar place sa vad rezultatele unui asemenea sondaj.

Sunt sofer incepator, conduc de la sfarsitul anului trecut, nu am experienta si incerc sa rezist in Bucuresti fara incidente sau accidente. Personal incerc sa respect in totalitate regulile de circulatie dar nu neg ca sunt cazuri cand gresesc. Ce ma surprinde este ca multi soferi pe care i-am intalnit in trafic nu tin cont de reguli, chiar daca prin asta e posibil sa cauzeze accidente.

Am inceput sa-mi creez reflexe penru evitarea masinilor care nu acorda prioritate la schimbarea benzii sau la iesirea de pe o strada laterala (cu stop sau cedeaza trecerea).

Incep sa ma obisnuiesc si cu cei care nu semnalizeaza, si pentru cei care nu o fac sa citeasca asta: nici nu isi dau seama cat de mult ajuta pe cineva aflat in spate semnalul de schimbare a benzii atunci cand ocoliti o masina parcata sau cand faceti slalom printre masini.

Un prieten de-al meu nu semnaliza fiindca "nu era nimeni in spate" ceea ce mi se pare extrem de ciudat. Asta inseamna ca de fiecare data cand da semnal se uita in spate sa vada daca are sau nu pe cineva in spate: timp pierdut inutil si energie cheltuita degeaba. Nu ar fi mai usor un reflex de a semnaliza indiferent daca e cineva in spate sau nu?

Am intalnit soferi care mergeau cu farurile stinse, noaptea. Unul dintre ei m-a depasit si la scurt timp am trecut pe langa el, facuse accident.

O regula nescrisa pe care am vazut ca se bazeaza foarte multi: "chiar daca limita de viteza pe un tronson de drum din oras este 60, mergi mai repede, cu 80-100, si ceilalti merg cu aceeasi viteza si incurci circulatia daca mergi cu viteza legala." Prieteni de-ai mei: "dar e liber, de ce mergi asa de incet?" (aveam 65km/ora, limita 60). "Hai ma, iar ne bati la cap cu centura?"

Fac la stanga intr-o intersectie. Ma opresc, dau prioritate masinilor din dreapta. Masini multe, asteptasera la stop. In spatele meu un sofer dintr-o solenta ma claxona disperat. In fata nu puteam sa mai merg fiindca intram peste cei care treceau. Trebuia sa dau in spate?

Nu toate regulile sunt destepte. Nu toate regulile ne avantajeaza. Dar sunt reguli, si trebuiesc respectate. In avion, daca nu iti pui centura atunci cand este cerut acest lucru risti sa fii dat jos la escala, o amenda usturatoare, sau daca lucrurile degeneraza urat, interdictia de a mai urca intr-un avion. Acolo se pot respecta reguli, la masini de ce nu?

La cei pe care i-am observat, prieteni de-ai mei, vad ca o parte din acestea nu se respecta. Sunt niste lucruri pe care nu le inteleg, vii si povestesti ce ti s-a intamplat tie astazi ca era sa busesti 2 masini fiindca aveai 120 la ora si mergeai asa de tare fiindca erai nervos pe prietena. De cand regulile sunt scutite de astfel de motivatii? Sau mergeam repede ca intarziam la facultate. Zau? Si te-a oprit cineva sa te trezesti mai devreme? Daca intri in cineva e cu ceva vinovat nenorocitul ala ca tu te-ai trezit tarziu? Sunt obligati cei din trafic sa-ti faca "partie" ca nu esti tu in stare sa-ti faci un management corect al timpului?

Am fost singurul care s-a bucurat ca au fost introduse camere pe DN1. As prefera sa fie asa peste tot. Iar amenzile sa fie de 10 ori mai mari. Ca in Anglia. M-as bucura enorm. Fiindca in cazul acesta as conduce si eu pe strazi cu sens unic fara sa ma trezesc cu masini care vin pe interzis in fata mea si as gusta si eu mai mult din placerea condusului. Dar cata suparare ar fi... ca asa suntem noi, ni se strapezesc dintii daca respectam niste reguli.
Last Visitors
Alex61311 has no visitors to display.

Comments
Other users have left no comments for Alex61311.

Friends
There are no friends to display.
RSS Lo-Fi Version Time is now: 23rd April 2024 - 09:54 PM
IPS Driver Error

IPS Driver Error

There appears to be an error with the database.
You can try to refresh the page by clicking here