IPB

Welcome Guest ( Log In | Register )

Profile
Personal Photo
Rating
 
Options
Options
Personal Statement
garabet58197 doesn't have a personal statement currently.
Personal Info
garabet58197
novice
Age Unknown
Gender Not Set
Bucuresti
Birthday Unknown
Interests
No Information
Statistics
Joined: 11-October 05
Profile Views: 115*
Last Seen: 28th August 2007 - 10:49 PM
Local Time: Apr 29 2024, 01:11 AM
27 posts (0 per day)
Contact Information
AIM No Information
Yahoo No Information
ICQ No Information
MSN No Information
Contact Private
* Profile views updated each hour

garabet58197

Membri

**


Topics
Posts
Comments
Friends
My Content
13 May 2007
Data fiind noua forma a taxei de inmatriculare, devine iar rentabila achizitia de SH-uri din afara.

Stie careva care sunt formalitatile pt achizitia unei masini SH din EU pe persoana juridica? Sau daca si cum se poate face leasing la o companie din Austria de ex, persoana juridica utilizator fiind in Romania?

Multumesc anticipat de indicatii
28 Apr 2007
Exista pe undeva o lista cu masinile disponibila la vanzare in Romania cu motoare Euro 5?
19 Oct 2006
La Salonul Auto 2005 am achizitionat o masina in leasing, "profitand" de ofertele evenimentului: discount din partea dealer-ului + dobanda relativ mica din partea companiei de leasing.

Dobanda la Volksbank era atunci 7.5%. In contractul de leasing este un paragraf ce se refera la posibilitatea modificarii dobanzii in functie de oscilatiile ratelor dobanzii conform normelor BNR si a cotatiei EURIBOR. Dupa ce m-am interesat in stanga si dreapta, parea un lucru normal, aceste cote variind uneori, atat in sus cat si in jos, ca atare am semnat contractul.

In primavara am primit instiintare de la Volksbank asupra unei cresteri a dobanzii de la 7.5% la 7.85%, datorita modificarii dobanzilor EURIBOR. Diferenta fiind mica, traducand-se in aprox 20ron/luna, nu am dat mare importanta acestui fapt.

Ieri (la 1 an de la semnarea contractului de leasing) primesc acasa o noua instiintare de la Volksbank cu o noua moajorare a dobanzii, datorita aceluiasi EURIBOR, dobanda ajungand la 8.71%. Deja diferenta e semnificativa, valoarea totala a masinii crescand cu aprox 1000 eur.

In acelasi timp, Volksbank promoveaza o dobanda initiala pt contractele noi de leasing de 6-7%. Cat de normala este o astfel de majorare in timp a dobanzii pt contractele de leasing in desfasurare fata de pastrarea sau chiar micsorarea ofertei initiale?

Conform contractului e normal ca banca/firma de leasing sa modifice dobanda conform unor reglementari sau in functie de evolutia pietii. Insa in cazul de fata nu vad nici o legatura intre evolutia dobanzilor pe piata interna/internationala si cea a dobanzilor Volksbank.

Intern, dobanzile au scazut in ultimul an cu 1 punct, iar EURIBOR s-a majorat cu 1 punct. Acest fapt ma face sa cred ca Volksbank modifica arbitrar dobanzile. Ce imi recomandati sa fac mai departe? In OPC nu am incredere.
12 Oct 2005
Mi-am ales de curand (e pe vine cam in 8 zile) un Yaris 1.4 diesel din varii motive. Alegerea e deja facuta si nu (prea ;p) mai poate fi schimbata, dar nici ca doresc asta smile.gif

As dori sa aud de la detinatorii/soferii de Yaris diesel, horror & success-stories cu aceasta masinuta, puncte forte si bile negre, sau macar la ce sa ma astept.

Pt doritori pot posta si motivele ce m-au dus catre Yaris 1.4 d-4d si nu catre accord, altea, tico sau logan. Iar pt soferii de Yaris d-4d ce vor binevoi a raspunde, pun o bere la rece ;-)

Thanks in advance
Last Visitors


5 Apr 2009 - 17:26

Comments
Other users have left no comments for garabet58197.

Friends
There are no friends to display.
RSS Lo-Fi Version Time is now: 29th April 2024 - 07:11 AM
IPS Driver Error

IPS Driver Error

There appears to be an error with the database.
You can try to refresh the page by clicking here