IPB

Welcome Guest ( Log In | Register )

Profile
Personal Photo
Rating
 
Options
Options
Personal Statement
adi.mitrea doesn't have a personal statement currently.
Personal Info
adi.mitrea
specialist
Age Unknown
Gender Not Set
Bucuresti
Birthday Unknown
Interests
No Information
Statistics
Joined: 1-August 05
Profile Views: 1.245*
Last Seen: 17th April 2009 - 01:22 PM
Local Time: Mar 28 2024, 01:23 PM
1.067 posts (0.16 per day)
Contact Information
AIM No Information
Yahoo adrian_mitrea85
ICQ No Information
MSN No Information
Contact Private
* Profile views updated each hour

adi.mitrea

Membri

******


Topics
Posts
Comments
Friends
My Content
28 Jan 2009
Da, am început cu sfârșitul. Concluzia:

Lancia Delta este o mașină deosebită pe care ți-o cumperi să te simți special!

Delta este genul de automobil care îți place sau nu, genul de mașină rară, care va rămâne rară, și care va întoarce priviri până când ultimul exemplar va ieși de pe linia de fabricație. Este un model care va rămâne în istoria industriei auto pentru liniile ei, care te fac să simți nobil fără să ai un Rolls Royce ca primă mașină. Pur și simplu Delta te face să te simți superior prin simpla ta apariție alături de ea - îndrăzneața italiancă.

Exteriorul, cel mai bine descris de poze, este ciudat, cursiv... avangardist. Trebuie să recunosc că în cele două zile de drive test, atât mașina, cât și eu, am primit multe priviri măgulitoare.

Interiorul este bine lucrat și materialele sunt peste tot ce oferă concurența directă la 22.000-23.000 euro DDP. Scaunele sunt îmbrăcate în piele întoarsă în combinație cu piele (cred că ecologică), volanul are locuri speciale pentru „ținut mâinile la ora 10 și 10 minute”. Pe bord se găsește un material cauciucat cu aspect de piele, foarte moale și plăcut la atingere. De asemenea, bordul, precum și fețele de uși, au inserții cromate care chiar sunt din metal, nu din plastic!

Iluminarea este poate cea mai plăcută surpriză de la bordul Lanciei Delta. Tot ce înseamnă cifră, literă și simbol din mașină arată alb ziua și alb-neon seara. Pentru cei familiarizați cu mașinile din grupul Fiat, trebuie menționat că Lancia Delta are interiorul și desenul interior general preluat de la Fiat Bravo. De asemenea și platforma tehnică tot de la Bravo vine, Lancia fiind un pic mai mare.

Conforul interior este mediu spre bun, mai ales dacă luăm ca referință scaunele din față. Acestea suferă însă la capitorul susținere laterală, Henry90720 avea dreptate, calitativ fiind însă excelente, după cum spuneam.

Bancheta spate este cam tare și montată mai sus decât scaunele din față, deci poziție de stat ca în amfiteatru. Spătarele banchetei spate, și ea slab profilată, sunt reglabile, deci o dotare ideală care încearcă să compensenze profilarea și confortul deficitare. O dotare interesantă mi s-a părut faptul că șezutul banchetei culisează (fracționat, 60% cu 40% - se poate observa la fotografiile din interior) pentru a permite ori un spațiu de încărcare mai mare în portbagaj, ori spațiu mai mult pentru picioarele pasagerilor din spate.

Motorul și cutia fac un mariaj excepțional. Cu toate astea le-am lăsat mai la urmă pentru că Lancia Delta nu e o mașină pe care să o alergi cu „năduf”, pentru simplul motiv că a fost creată pentru altceva.

Cursele schimbătorului sunt destul de ample, însă levierul este absorbit parcă de treapta în care vrei să schimbi. Etajarea este corectă, permițând o accelerare optimă în orice treaptă.

Pe la 110-120 km/h apare un șuierat care se amplifică odată cu viteza, iar pe la 150 km/h dispare (fiind acoperit mai debrabă de alte zgomote aerodinamice și de sunetul motorului). Antifonarea pare bună și atât dacă o compari cu mașini de clasă superioară (D), care nu sunt neapărat premium sau mai scumpe, cum ar fi Skoda Superb 2008. Practic, confortul acustic interior este de nivel mediu-superior pentru o compactă.

Lancia Delta 2008 nu are absolut nimic în comun cu vechea Delta și cu atât mai puțin cu Delta Integrale. Noua Delta este o reeditare a numelui, nu a modelului. Asta nu înseamnă că mașina-i rea, însă rădăcinile ei în trecut se leagă doar de cinci litere frumos alăturate.

Practic nu noul model nu se află în aceeași situație ca Fiat 500 (2007) și Fiat 500 din anii '70-'80.

Pentru cei care se hrănesc cu cifre, consumul mediu la finalul testului de 300 de kilometri a fost de 9%. Impresionant de puțin pentru un 1,9 litri biturbo de 190 Cai Putere.

Dacă Lancia Delta ar fi fost mașina mea personală cred că aș fi scos o medie de 7,5-8%, pentru că valorile au început să crească cu 1 litru % după sesiunea foto în mișcare din Piața Constituției unde mașina nu a fost menajată deloc.

Am observat că în trafic urban aglomerat consumul se stabilizează la 9-10%, iar în extraurban pe drum național mașina consumă 5-7%. La mers tare pe autostradă (150 km/h+) consumul urcă din nou spre 10%.

Lancia Delta este primul model din grupul Fiat pe care este montat noul propulsor diesel de 1,9 litri biturbo. Din punctul meu de vedere, grupul Fiat și-a demonstrat din nou supremația în ceea ce privește motoarele (diesel), ei fiind inventatorii common-rail...

Fotografii:



Alte drive test-uri:

Clasa A: Fiat 500

Clasa B: Dacia Sandero, Mini CooperS, Seat Ibiza 2008

Clasa C (compactă): Skoda Octavia 2 facelift, Fiat Bravo, Honda Civic Hybrid, Kia C’eed, Peugeot 308, Volvo C30, Ford Focus CC, Volkswagen Scirocco

Clasa D: Skoda Superb 2008, Alfa Romeo 159, Volvo XC70

Crossover: Seat Altea Freetrack

SUV: SsangYong Kyron, Chevrolet Captiva
14 Jan 2009
Pentru mine o mașină înseamnă sentiment, bărbăție, pasiune, forță și design. Spun toate astea pentru a-mi justifica într-un fel "relația" cu Scirocco. rolleyes.gif

Ok, designul e important, deși l-am lăsat la urmă. Unii vor spune că Scirocco arată bine. Nu îi contrazic, și mie îmi place, dar la interior am avut o decepție. Ceasurile de bord cu cifre iluminate cu alb și ace roșii contrastează... hai să spun... ciudat... cu iluminarea părții mediene a bordului. Aceasta amintește de "vechea gardă" roș-albastră a interioarelor modelelor Volkswagen și mai ales de Passat. confused.gif

Și cam atât. De rău. thumbsup.gif

Cei 160 CP chiar par cât scrie pe foaie și dacă nu te-ai uita în talon ai putea jura că te afli la volanul unui Scirocco aspirat de 2 litri. Turbo lag-ul există, dar cu o întârziere mai scurtă și mai puțin accentuată decât la diesel de exemplu. Dacă nu ai condus mai multe mașini turbo benzină și turbo diesel ai zice că turbo lag-ul nici nu există. Cutia manuală cu șase trepte este pe măsură, foarte fermă și corect etajată.

Grupul motor-cutie fac un mariaj foarte fericit cu greutatea mașinii și cu setările suspensiei tari, dar în același timp mai silențioasă decât te-ai aștepta. Din prima clipă în care te urci la volanul lui Scirocco și până cobori, sufletul șoferului din tine este îmbrățișat de niște scaune cu o susținere laterală exagerată aș spune (se vede și în poze), drogat cu putere, sedus de finețea pielii de pe volan și hrănit cu ce muzică vrei tu - redată foarte bine de instalația audio. rolleyes.gif

Și că tot spuneam de volan, acesta este și teșit în partea inferioară, precum volanele cumpărate de la magazinele de tuning. Pe lângă faptul că arată bine, forma colțuroasă permite o priză excelentă și te îndeamnă la manevre făcute în scurt.

Consumul m-a interesat mai puțin, pentru că senzațiile de la volan merită cu prisosință mulți litri de benzină.

1,4-le de 160 CP de pe Scirocco este genul de motor care poate consuma cât un 1,4 normal în oraș, dacă mergi (de fapt mai mult stai în realitate) normal, dar care poate sări lejer în 16%-18% ninja.gif dacă folosești toți cei 160 CP.

În extraurban, TSI-ul consumă mai puțin decât un 1,4 convențional, mai ales dacă îl ții în plaja 80-130 km/h, în treapta a șasea. Ca să n-o mai lungesc, consumul mediu la finalul unui test de 500 de kilometri (100 km prin oraș) a fost de 9%.

Una peste alta, Scirocco este o mașină adevărată, masculină și nervoasă. Din punctul meu de vedere, mașina este o reeditare de succes a bătrânului Scirocco din anii '80.

Dacă pozele nu vi se par suficiente, mie mai mi-a plăcut acest filmuleț:

http://www.youtube.com/watch?v=zzmLCARa24o

Alte drive test-uri:

Clasa A: Fiat 500

Clasa B: Dacia Sandero, Mini CooperS, Seat Ibiza 2008

Clasa compactă: Skoda Octavia 2 facelift, Fiat Bravo, Honda Civic Hybrid, Kia C’eed, Peugeot 308, Volvo C30, Ford Focus CC

Clasa D: Skoda Superb 2008, Alfa Romeo 159, Volvo XC70

Crossover: Seat Altea Freetrack

SUV: SsangYong Kyron, Chevrolet Captiva
Attached File(s)
Attached File  Scirocco_01.JPG ( 514.59K ) Number of downloads: 20
Attached File  Scirocco_02.JPG ( 426.07K ) Number of downloads: 19
Attached File  Scirocco_03.JPG ( 331.65K ) Number of downloads: 10
Attached File  Scirocco_04.JPG ( 520.46K ) Number of downloads: 12
Attached File  Scirocco_05.JPG ( 441.59K ) Number of downloads: 7
Attached File  Scirocco_06.JPG ( 356.97K ) Number of downloads: 3
Attached File  Scirocco_07.JPG ( 382.14K ) Number of downloads: 5
Attached File  Scirocco_08.JPG ( 359.76K ) Number of downloads: 9
Attached File  Scirocco_09.JPG ( 384.71K ) Number of downloads: 19
Attached File  Scirocco_10.JPG ( 328.06K ) Number of downloads: 20
Attached File  Scirocco_11.JPG ( 273.13K ) Number of downloads: 4
Attached File  Scirocco_12.JPG ( 191.17K ) Number of downloads: 4
Attached File  Scirocco_13.JPG ( 162.84K ) Number of downloads: 2
Attached File  Scirocco_14.JPG ( 139.96K ) Number of downloads: 3
Attached File  Scirocco_15.JPG ( 171.23K ) Number of downloads: 24
Attached File  Scirocco_16.JPG ( 176.43K ) Number of downloads: 16
Attached File  Scirocco_17.JPG ( 197.81K ) Number of downloads: 12
Attached File  Scirocco_18.JPG ( 351K ) Number of downloads: 19
Attached File  Scirocco_19.JPG ( 385.49K ) Number of downloads: 14
 
14 Jan 2009
Focus CC, cabrio de noiembrie

Fordul Focus CC este o apariție ciudată și semi-eclusivistă în peisajul auto de la noi. Din două motive. Nimeni nu știe ce mașină e aia care are bot de Focus, dar alt spate. Al doilea - oricum cabriou-rile sunt rare în România. rolleyes.gif

Da, e un moment mai puțin oportun să lansezi un cabrio. La fel și cu testatul. confused.gif Cu toate acestea, dacă îl ai și dacă soarele îți oferă măcar 10 grade Celsius, deja sunt suficiente motive să-l scoți la plimbare. Oricum, scaunele încălzite cu CINCI trepte se încălzesc cel mai repede dintre toate scaunele încălzite în care m-am așezat vreodată într-o mașină. thumbsup.gif

Același interior practic, dar cam lucios, aceeași mecanică, același motor, mult mai multă personalitate față de Focus și un raport calitate preț greu de găsit în segment (31.000 de euro DDP varianta testată). Asta ar fi o descriere sumară a Focus-ului CC.

Fiind primul cabrio pe care l-am condus, modelul m-a impresionat pozitiv din câteva motive. Unul ar fi că zgomotul la rulare cu mașina decapotată nu este semnificativ mai mare decât cu ea acoperită. Nici măcar la viteze mari, de 120 sau 130 km/h. Evident, satisfacția este maximă dacă ai montat paravântul. whistling.gif În caz contrar, experiența s-ar putea să nu mai fie la fel de plăcută.

Acoperișul dur din două bucăți face ca mașina să fie la fel de rigidă ca un hatch ori un sedan în modul "acoperit". Pe de altă parte, se simte o ușoară derigidizare a caroseriei cu panourile acoperișului "la pachet", în portbagaj.

Față de Focus hatch, CC-ul mi s-a părut că are o calitate a asamblării superioară și o mai bună distribuție maselor. În mod cert asta se întâmplă datorită hardtop-ului și a mecanismelor care adaugă peste 150 de kilograme în partea posterioară a mașinii.

Chiar și în condițiile unui Focus cu greutate, la propriu, ar fi incorect să nu amintesc de motorul TDCI de 2 litri care, în pofida celor doar 136 de căluți, își face treaba onorabil, silențios și ieftin. thumbsup.gif Consumul mediu a fost undeva la 8,7% la mers ușor sportiv. Tot incorect ar fi să NU spun că suspensia sport și jantele de 17 inci compensează greutatea în plus și că îți dă siguranță la volan. Toate astea cu prețul unor zgomotelor specifice oricărei suspensii tari atunci când treci peste denivelări mai pronunțate.

Oricum, mașina nu este și nu se vrea o sportivă. Este genul de cabrio compact cu care poți merge zi de zi la serviciu, dar care îți permite seara să admiri luminile urbane altfel decât ceilalți colegi de trafic. De asemenea escapadele în weekend la munte sau la mare pot deveni oricând o plăcere și mai mare.

Și ca să vedeți cât e de practică mașina, vă spun că în week-end-ul în care am testat Focus CC a trebuit să cumpăr anvelope de iarnă pentru mașina prietenei mele. Ei bine, toate cele patru anvelope de iarnă de 155/65 R14 au încăput în portbagaj. thumbsup.gif

Ca minusuri generale aș menționa faptul că decapotarea și capotarea durează cam mult (peste 25 de secunde ninja.gif ) și că operațiunea nu se poate face și în mers, la viteze de până la 20-30 km/h precum la alte mașini - ce-i drept și mai scumpe.

Știați că Focus-ul CC este produs la uzina auto din grupul Pininfarina? rolleyes.gif

Și că un alt model Ford fabricat de Pininfarina a fost StreetKa? rolleyes.gif

Alte drive test-uri:

Clasa A: Fiat 500

Clasa B: Dacia Sandero, Mini CooperS, Seat Ibiza 2008

Clasa compactă: Skoda Octavia 2 facelift, Fiat Bravo, Honda Civic Hybrid, Kia C’eed, Peugeot 308, Volvo C30

Clasa D: Skoda Superb 2008, Alfa Romeo 159, Volvo XC70

Crossover: Seat Altea Freetrack

SUV: SsangYong Kyron, Chevrolet Captiva
Attached File(s)
Attached File  Focus_CC_01.JPG ( 341.05K ) Number of downloads: 3
Attached File  Focus_CC_02.jpg ( 330.47K ) Number of downloads: 5
Attached File  Focus_CC_03.jpg ( 298.1K ) Number of downloads: 1
Attached File  Focus_CC_04.jpg ( 309.19K ) Number of downloads: 4
Attached File  Focus_CC_05.jpg ( 465.99K ) Number of downloads: 2
Attached File  Focus_CC_06.jpg ( 460.2K ) Number of downloads: 4
Attached File  Focus_CC_07.jpg ( 331.47K ) Number of downloads: 1
Attached File  Focus_CC_08.jpg ( 470.34K ) Number of downloads: 3
Attached File  Focus_CC_09.jpg ( 443.8K ) Number of downloads: 2
Attached File  Focus_CC_10.jpg ( 408.93K ) Number of downloads: 1
Attached File  Focus_CC_11.jpg ( 585.32K ) Number of downloads: 4
Attached File  Focus_CC_12.jpg ( 372.79K ) Number of downloads: 3
Attached File  Focus_CC_13.jpg ( 371.66K ) Number of downloads: 8
Attached File  Focus_CC_14.jpg ( 320.13K ) Number of downloads: 6
Attached File  Focus_CC_15.jpg ( 295.24K ) Number of downloads: 5
Attached File  Focus_CC_16.jpg ( 363.03K ) Number of downloads: 5
 
9 Dec 2008
Estetic vorbind, designerii Skoda au rezolvat la facelift problemele de ergonomie și de ambianță interioară care aduceau un aer ușor bătrânesc în vechea Octavia 2. Interiorul este sensibil mai bun calitativ și păstrat punctele forte ale vechii Octavia 2, adică lipsa scârțâiturilor plasticelor. thumbsup.gif

Iluminarea este un pic mai vie și mai armonioasă, iar senzorii de parcare din fabrică (cu radio-cd-ul Bolero) te fac să uiți că mașina e cam greu de parcat în spații înguste/scurte. Acest radio cd are și un slot SD pentru a citi informații direct de pe card, iar funcțiile multimedia sunt completate de o mufă AUX care se găsește în cotieră. rolleyes.gif

Comenzile de la climatizare sunt preluate de la Superb (și sunt similare cu cele din BMW Seria 5 dacă vreți... thumbsup.gif ). În loc de un display pe care este afișată temperatura dorită, butonul de reglare a temperaturii este înconjurat de cifre iluminate care reprezintă temperatura aleasă.

La exterior, cum ați observat și voi, farurile nu mai au expresia posomorâtă a vechii Octavia 2 și au integrat pe lateral numele modelului, ca la Superb.

Un minus estetic ar fi proiectoarele, care au colțurile în jos, în timp ce farurile sunt curbate în sus. Cred că niște proiectoare mai mici și rotunde ar fi arătat mai bine. Pe de altă parte, dacă ar fi ales soluția unui bloc optic rotund, nu ar mai fi putut integra bine acele cornering lights. confused.gif Practic, fiecare proiector are două becuri. Cele din exterior se aprind atunci când activezi semnalizarea la viteze mici (de până în 30 km/h mi se pare) pentru a putea vedea mai bine unde virezi. Alături de farurile direcționale, iluminarea este peste media clasei C.

Se observă că au umblat și la desenul stopurilor spate. Banda roșie reflectorizantă dintre semnalizări și luminile de marșariere a fost înlocuită de una albă, un pic mai lată. Eu zic că stopurile vechi arătau mai bine. Pe de altă parte, catadioptri din bara spate sunt bine integrați și oferă o siluetă mai elegantă posteriorului.

Una peste alta, aș spune că facelift-ul le-a ieșit bine spre foarte bine, mașina fiind clar un progres față de Octavia 2.

Dacă ținem cont și de faptul că în ofertă se regăsește acum și un 1,4 TSI de 122 CP, atunci chiar vorbim de o ofertă îmbunătățită.

Manuală 6 trepte vs. DSG 7 trepte

Fiindcă la drive-test-ul din străinătate am condus 1,8 TSI manuală 6 trepte, iar weekend-ul ăsta am avut DSG 7 trepte, pot să zic că prima cutie pune mai bine în evidență puterea motorului decât DSG-ul. Pe de altă parte DSG schimbă mai rapid, muuult mai rapid, are 7 trepte și e mai comod.

Un minus la DSG ar fi simptomul următor: Nu retrogradează din 7 în 6 în modul Drive (D) decât la kick down.

Situație: Pe autostradă mers cu 120 km/h în drive (D) cu treapta 7. Apăsat pedală de accelerație la fund, dar fără kick down - cutia huruie, turația variază cu 500 de rpm în sus și în jos, iar mașina accelerează foarte greu.

Apăsat pedala complet (cu tot cu kick down), cutia trece în treapta a 4-a și mașina accelerează ca o nebună.

Pe modul sport nu se întâmplă asta. Totul merge normal. Nu știu dacă mașina cu care am mers eu era defectă sau nu, dar cei care mai au ocazia să facă drive test ar fi bine să cerceteze și comportamentul descris de mine.

În rest, mașina stă bine în curbe, nu manifestă ruliu mai mare decât te-ai aștepta și e silențioasă la viteze mari. Lui S O R I N nu-i venea să creadă cât de silențioasă e, asta pentru că Type R-ul lui e la cealaltă extremă.

Peste viteze de 170 km/h se simte că Octavia 2 facelift devine mai ușoară, contrar a ceea ce ar trebui să se întâmple, adică să îți dea senzația de lipit de drum. Probabil că același lucru se întâmplă și la vechiul model, deci n-aș zice că e o problemă nou apărută.

Consum mediu 11,6% după 4 zile de drive test și 400 km (70-80 prin București, restul afară). Aș zice că e mai puțin relevant consumul pentru că am tras mult de mașină (cei care au mers cu ea știu ce vreau să spun). La asta se adaugă și faptul că avea 40 km pe bord când m-am urcat în ea, deci după un minim rodaj sigur se va mai așeza.

Ca referință aș lua mai degrabă niște consumuri instante. 5,8% la 120 km/h pe cruise control și 8% la 150 km/h pe cruise control.
Attached File(s)
Attached File  Octavia_FL01.jpg ( 708.85K ) Number of downloads: 57
Attached File  Octavia_FL02.jpg ( 708.97K ) Number of downloads: 57
Attached File  Octavia_FL03.jpg ( 690.4K ) Number of downloads: 34
Attached File  Octavia_FL04.jpg ( 787.63K ) Number of downloads: 49
Attached File  Octavia_FL05.jpg ( 552.25K ) Number of downloads: 34
Attached File  Octavia_FL06.jpg ( 240.81K ) Number of downloads: 51
Attached File  Octavia_FL07.jpg ( 123.49K ) Number of downloads: 77
Attached File  Octavia_FL08.jpg ( 101.87K ) Number of downloads: 39
Attached File  Octavia_FL09.jpg ( 303.71K ) Number of downloads: 59
Attached File  Octavia_FL10.jpg ( 229.47K ) Number of downloads: 47
Attached File  Octavia_FL11.jpg ( 129.84K ) Number of downloads: 43
Attached File  Octavia_FL12.jpg ( 125.29K ) Number of downloads: 34
Attached File  Octavia_FL13.jpg ( 240.48K ) Number of downloads: 38
Attached File  Octavia_FL14.jpg ( 352.56K ) Number of downloads: 34
Attached File  Octavia_FL15.jpg ( 262.63K ) Number of downloads: 30
Attached File  Octavia_FL16.jpg ( 387.91K ) Number of downloads: 29
Attached File  Octavia_FL17.jpg ( 318.65K ) Number of downloads: 30
Attached File  Octavia_FL18.jpg ( 382.04K ) Number of downloads: 44
Attached File  Octavia_FL19.jpg ( 406.4K ) Number of downloads: 76
Attached File  Octavia_FL20.jpg ( 417.42K ) Number of downloads: 42
Attached File  Octavia_FL21.jpg ( 421.15K ) Number of downloads: 28
Attached File  Octavia_FL22.jpg ( 544.17K ) Number of downloads: 32
Attached File  Octavia_FL23.jpg ( 778.44K ) Number of downloads: 25
Attached File  Octavia_FL24.jpg ( 2.1MB ) Number of downloads: 36
 
26 Nov 2008
Din păcate hard disk-ul calculatorului mi-a făcut o figură urâtă și aproape că am pierdut pozele cu Peugeot 308 și cu Alfa Romeo 159. Le-am recuperat într-un final, motiv numai bun să vă spun cum a fost experiența cu Peugeot-ul, dar și Alfa. thumbsup.gif

Pe scurt, mașina a fost așa cum mă așteptam. Adică motorul de 1,6 cu 120 CP de origine BMW trage un pic mai bine decât arhicunoscutele motoare de 1,6 litri de ~100 de cai, cum este și cel de la mașina mea din semnătură. Sunetul are și el „aere” sport de la 3.500 de ture în sus, iar consumul de carburant e în limitele decenței, adică până-n 13% în oraș și până-n 8% în extraurban. Media o faceți voi. whistling.gif

Din păcate cutia de viteze e de Peugeot, adică trebuie să „alergi” un pic schimbătorul printre scaune la fiecare schimbare de treaptă. rolleyes.gif Compensează în schimb printr-o etajare corectă raportată la puterea motorului. O a șasea treaptă ar fi fost utilă pentru autostradă.

Confortul este a la mașină franțuzească. Scaunele bine profilate, poziția de condus cu adevărat ajustabilă (adică scaunul șoferului poate coborî foarte jos, dar poate fi și cocoțat spre plafon) și reglajele ample sus-jos și în profunzime ale volanului chiar aduc un plus de confort, mai ales la drumuri lungi.

„Ochimetric”, planșa de bord foarte înclinată, dominată de cinci guri de aerisire (trei centrale – ca la Audi TT – și câte una pe fiecare laterală) separă destul de bine locul șoferului de cel al pasagerului. Nu am putut să înțeleg dispay-ul de deasupra oglinzii care-ți arată care dintre pasageri nu și-a pus centura. O dată pentru că e cam mare, iar mașina nu e autobuz să nu vezi cine n-are centura pusă, și, doi, un martor în bord și un avertizor sonor enervant cred că și-ar fi făcut bine treaba. Iluminarea galben-portocalie din interior este foarte plăcută pe timp de noapte și alături de grafica ceasurilor de bord dă mașinii o eleganță interioară discretă.

Comenzile pentru radio-cd și climatizare sunt la locul lor și sunt ușor de folosit. De menționat aici că senzația tactilă pe care ți-o oferă butoanele este premium-like, de calitate. La fel și cauciucul cu care este îmbrăcat bordul. Fețele de uși sunt de asemenea moi în partea superioară.

Aspectul exterior al gărgăriței compacte nu îl comentez. Mie îmi pare o mașină frumoasă per ansamblu, deși nu sunt neapărat adeptul gurii mari și zâmbitoare cu care Peugeot și-a marcat modelele de după 2004. Minusurile de design exterior sunt compensate de interiorul absolut frumos.

Contrar așteptărilor pe care le aveam în legătură cu o mașină franțuzească, m-am „confruntat” cu suspensii cam tari. ninja.gif Nu mă înțelegeți greșit. Pe drumuri bune suspensia lucrează impecabil și aproape că poți să treci cu vederea faptul că pe spate nu există independentă, deși mașina costă aproximativ 18.000 de euro DDP. Între timp criza și scăderea vânzărilor a mai reglat oferta Peugeot.

Pe drumuri proaste, cum ai ocazia să întâlnești peste tot în țara asta, zgomotele punții spate sunt deranjante.

Senzația din 308 a fost comparabilă cu cea din C4 (3 uși) și Peugeot 307. Practic 308-ul este o evoluție din toate punctele de vedere față de 307, mai puțin la capitolele cutie de viteze, suspensie și preț, care e totuși cam mare. Recesiunea și scăderea vânzărilor au mai "umblat" și la prețurile Peugeot-urilor. rolleyes.gif

Motorul 1,6 turbo pe benzină, de 150 CP este clar o ofertă mai bună și recomandată aș zice pentru cine vrea o compactă puternică, care să coste aproximativ 20.000 de euro DDP.
Attached File(s)
Attached File  Peugeot_308_01.JPG ( 355.35K ) Number of downloads: 7
Attached File  Peugeot_308_02.JPG ( 318.12K ) Number of downloads: 7
Attached File  Peugeot_308_03.JPG ( 298.27K ) Number of downloads: 6
Attached File  Peugeot_308_04.JPG ( 1.56MB ) Number of downloads: 13
Attached File  Peugeot_308_05.JPG ( 241.17K ) Number of downloads: 13
Attached File  Peugeot_308_06.JPG ( 371.8K ) Number of downloads: 7
Attached File  Peugeot_308_07.JPG ( 312.67K ) Number of downloads: 6
Attached File  Peugeot_308_08.JPG ( 513.85K ) Number of downloads: 4
Attached File  Peugeot_308_09.JPG ( 243.2K ) Number of downloads: 14
Attached File  Peugeot_308_10.JPG ( 165.56K ) Number of downloads: 9
Attached File  Peugeot_308_11.JPG ( 249.86K ) Number of downloads: 9
Attached File  Peugeot_308_12.JPG ( 205.8K ) Number of downloads: 13
Attached File  Peugeot_308_13.JPG ( 315.36K ) Number of downloads: 4
Attached File  Peugeot_308_14.JPG ( 234.79K ) Number of downloads: 4
 
Last Visitors


28 Jan 2013 - 15:12


25 Jan 2011 - 10:27


2 Apr 2010 - 8:44


16 Mar 2010 - 16:04


25 Dec 2009 - 19:05

Comments
Other users have left no comments for adi.mitrea.

Friends
There are no friends to display.
RSS Lo-Fi Version Time is now: 28th March 2024 - 01:23 PM
IPS Driver Error

IPS Driver Error

There appears to be an error with the database.
You can try to refresh the page by clicking here