IPB

Welcome Guest ( Log In | Register )

Profile
Personal Photo
Rating
 
Options
Options
Personal Statement
stefan48077 doesn't have a personal statement currently.
Personal Info
stefan48077
perioada de proba
Age Unknown
Gender Not Set
Bucuresti
Birthday Unknown
Interests
No Information
Statistics
Joined: 31-May 05
Profile Views: 3*
Last Seen: 17th August 2005 - 06:57 PM
Local Time: May 10 2024, 05:53 PM
6 posts (0 per day)
Contact Information
AIM No Information
Yahoo No Information
ICQ No Information
MSN No Information
Contact Private
* Profile views updated each hour

stefan48077

Membri


Topics
Posts
Comments
Friends
My Content
23 Jun 2005
De vreo 2 saptamani imi troncanea ceva la roata dreapta-fata cand treceam peste sine de tramvai sau cand mergeam pe piatra cubica mai denivelata, asa ca m-am dus la service cu masina.

La service mecanicii mi-au zis ca e de la bieleta antiruliu de pe dreapta si ca ar trebui sa la schimb pe amandoua, adica si pe stanga, ca nu e bine sa fie una noua si una uzata. Zis si facut.
Cand masina era pe elevator au tras de toate alea in toate directiile si nu avea nimic joc (asa se testeaza pivotii??)

Faza nasoala e ca acum dupa ce am schimbat bieletele parca tot imi troncane, dar mai incet (mai rar de fapt). Ce naiba sa fac? Am schimbat bieletele degeaba?...Sa ma duc peste aia le service sa le fac scandal?

...aaa masina e un Focus disel din 2000
1 Jun 2005
Salutare, sunt nou pe forumul asta si mi-ar prinde bine o parere (cat mai avizata eventual :angel: )

Am un focus disel de 90 cp, 125.ooo km, nu mi-a facut nici un fel de pb, nu manca ulei, nu fumega, nimic...a venit vremea unei revizii
Am facut revizia la masina si am inlocuit printre altele uleiul și filtrul de ulei.
Am bagat acelasi tip de ulei (mobil 5w30 semisintetic special pt ford) ca inainte de schimb si filtru Mahle (aveam filtru Motorcraft inainte de a-l schimba). Imediat dupa schimbul de ulei am observat ca se stinge mai tarziu un pic becul de la ulei, adica inainte se stingea imediat dupa/sau in timp ce dadeam la demaror iar acum dureaza 2-3 sec pana se stinge, iar in timpul asta - până se stinge - parca și zgomotul motorului este altfel, mai "metalic".

Care sa fie explicatia? Sa fie de la filtru? Sa fie de la ulei? Ca doar nu crapa pompa asa dintr-o data, taman cand faceam eu schimbul la ulei!!!
Ce imi recomandati sa fac in continuare?
...Eu ma gandesc sa schimb uleiul ( am facut deja cam 5000 km cu el) - eventual schimb si marca, am vazut ca si Aral si BP si Valvoline fac uleiuri cu specificatia aia pt Ford. Dat fiind ca vine vara si merg mai mult prin oras as putea chiar sa pun un 5W40 (eventual full-sintetic?).
O sa schimb si filtrul cu unul Motorcraft (astia fac consumabilele "originale" la Ford, de la baterii si becuri pana la bujii si placute de frana, filtre, etc).
Sa fac si un "engine flush" - solutie din aia de se pune in ulei inainte de schimb ca sa curete si elimine depozite etc...????
Alte sugestii?

Cand s-a facut schimbul de ulei eram langa mecanic si a pus exact cat trebuia cu cartea masinii in fata. Imediat dupa schimb am pornit motorul l-am lasat sa merga vreo 5 min, l-am oprit am asteptat - nivel normal. Am ajuns acasa, asteptat, verificat, nivel normal
La vreo 2 sapt de la schimbul de ulei am verificat nivelul la ulei pe joja si surpriza....era peste nivel, cu putin (vreo 2-3 mm), dar peste nivel - si am verificat de mai multe ori, in locuri diferite, perfect orizontal. M-am panicat putin si m-am dus la o benzinarie care are instalatie din aia de scos uleiul pe la joja si am tras cam 200-250 ml ulei.
De atunci verific la 2-3 zile nivelul la ulei si nu au mai fost pb. Am corelat chestia cu nivelul crescut la ulei cu un episod de "forja" ca la carte pe care l-am administrat saracului motoras - ma grabeam taaaare rau si am mers cam 20-25 min cu pedala la fund numa in 180-190 km/h a stat saracul. Poate sa fie vreo legatura cu chestia asta? Am "dat tare " si alta data in el si nu a zis nici pas...

Astept parerile vostre si sper sa nu va fi plictisit cu postul meu.
Last Visitors
stefan48077 has no visitors to display.

Comments
Other users have left no comments for stefan48077.

Friends
There are no friends to display.
RSS Lo-Fi Version Time is now: 10th May 2024 - 11:53 PM
IPS Driver Error

IPS Driver Error

There appears to be an error with the database.
You can try to refresh the page by clicking here