IPB

Welcome Guest ( Log In | Register )

Profile
Personal Photo
Rating
 
Options
Options
Personal Statement
TheCube doesn't have a personal statement currently.
Personal Info
TheCube
sofer profesionist
Age Unknown
Gender Not Set
Bucuresti
Birthday Unknown
Interests
No Information
Statistics
Joined: 2-April 04
Profile Views: 228*
Last Seen: 7th December 2006 - 11:58 AM
Local Time: Mar 28 2024, 05:52 PM
191 posts (0.03 per day)
Contact Information
AIM No Information
Yahoo No Information
ICQ No Information
MSN No Information
Contact Private
* Profile views updated each hour

TheCube

Membri

****


Topics
Posts
Comments
Friends
My Content
29 Sep 2006
Cei de la Opel m-au pus sa jur pe rosu biggrin.gif ca o sa bag numai benzina Euro 4 la Astra-ul meu 1.6. La benzinarii insa clasificarile sunt altele: cu/fara plumb si dupa cifra octanica. Daca-i intreb pe cei de acolo, habar n-au ce sa-mi recomande, in general confunda cifra octanica cu normele de poluare Euro. Adica, pe scurt, imi recomnda de 98 sau de 100.
In cartea tehnica a masinii am vazut insa ca e recomandata benzina de 95, iar ca posibile alternative, de 91 (numai in caz de nevoie disperata) sau de 98. Ideea principala e sa fie fara plumb, cred.
Cine ma poate lamuri in privinta asta? Ce fel de benzina ar trebui sa folosesc?
1 Sep 2006
... sau un mare ghinion?

Sunt un proaspat posesor de Astra H 1.6 16V, Enjoy. Am crezut ca o sa am toate motivele sa fiu multumit de masina mea, insa nu e chiar asa.

Inainte am avut un Clio Bicorp 1.5 dCi, iar in 2 ani nu am avut cu el nici un fel de probleme, nici cu motorul, nici cu "greierasii", nici cu puterea sau cu altceva. Doar spatiul in spate si in portbagaj ma deranja, insa asta e altceva.
In momentul in care mi-am luat Astra mi-am zis ca nu o sa am motive sa regret masina veche, insa, in 7 zile de cand o am:
- m-am dus de doua ori la service cu probleme cu alarma; pornea singura fara nici un motiv
- alarma e montata pe cheie si nu pot cu nici un chip sa incui masina fara sa o armez; daca folosesc cheia, manual, se incuie doar usa soferului
- haionul nu se inchidea bine, tot la service s-a rezolvat
- au inceput deja sa se auda scartaieli prin spate pe undeva, posibil la usa din dreapta; dealtfel, se aud mai multe zgomote, insa nu am reusit deocamdata sa le identific
- pedala de ambreiaj a inceput sa scoata niste pacanituri ciudate cand ridic piciorul de pe ea (si cu mototul pornit si cu el oprit)
- daca am oprit motorul cu geamurile electrice coborate, trebuie sa fac din nou contact pentru a le putea ridica; tipa de la vanzari mi-a spus inainte sa-mi vanda masina ca se ridica din telecomanda
- cand stau la semafor, in relanti, motorul are un zgomot neuniform (vibreaza mai tare din cand in cand si se simte in special in vibratiile volanului)
- uneori trebuie sa tin demarorul cateva secunde bune ca sa porneasca motorul; pentru ultimele doua probleme as putea da vina si pe benzina, poate o fi avut apa, cine stie; ce-i drept am alimentat de la mai multe benzinarii
- uneori, cand introduc in marsarier, caraie ca si cum nu as fi calcat bine ambreiajul, desi pedala e la fund
- cei 105 CP nu-si arata valoarea nici la demaraj, nici la deal, nici in depasiri, decat poate daca as tura foarte tare; pe Clio aveam doar 65 CP dar stiam sigur ce pot face cu ei; aici poate e vina mea ca fiind obisnuit cu diesel, mi-e frica sa turez prea tare si nu obtin mult de la motor

Astea fiind spuse, cuvintelor dealerului: "Opel nici nu se compara cu Renault" le-as da exact interpretarea inversa decat cea dorita de el.

As vrea sa-mi spuneti care e parerea voastra: am fost eu ghinionist, am asteptari prea mari de la masina asta sau masinile germane nu mai sunt ce se spune ca ar fi?
15 Aug 2006
Stie cineva vreo modalitate prin care se poate lasa masina intr-o parcare pazita sau cel putin imprejmuita, pentru perioade mai lungi, cum ar fi o saptamana? Normal, nu la preturi de 30.000/h, ci oarecum rezonabile astfel incat sa poti sa-ti permiti sa lasi masina acolo cat timp pleci in vacanta.

Am nevoie de asta pentru ca o sa-mi iau masina noua si plec in concediu fara ea. Nu mi-e frica atat de faptul ca trebuie s-o las in parcarea blocului, ci mai mult pentru ca masina fiind noua, nu o cunosti si nu poti sti ce-i vine sa porneasca alarma din senin si sa sune doua zile innebunindu-ti vecinii pana se termina bateria...

Bineinteles ca exista solutii de genul "iei masina dupa concediu" sau "cauti pe cineva cu garaj", insa prima nu depinde de mine, ci mai mult de termenele de livrare, iar a doua e foarte putin probabil sa o pot pune in practica.

Thx.
14 Aug 2006
Eeeee, a venit si vremea mea pentru un "versus". Dupa cum bine stiu, exista intotdeauna partizani ai anumitor marci si cel mai bun argument e faptul ca ei insisi au ceea ce recomanda. E normal pana intr-un punct, insa as dori si 2-3 argumente legate de fiabilitate, costuri de intretinere, confort...

Asadar, sunt un proaspat fost posesor de Clio Hatchback 1.5 dCi(pe care am avut o dauna totala) si mi-as dori o masina care sa fie cel putin la fel de buna cum a fost aceasta. Singurele nemultumiri pe care le-am avut la ea au fost dimensiunile cam reduse (pe bancheta, in spatele meu, doar copiii puteau sa stea, iar in portbagaj doua-trei genti acolo), motorul diesel cam galagios si eternii "greierasi". Nu prea mult, dar un pic sacaitori. Si garda un pic prea joasa pentru drumurile noastre (mai joasa decat la Symbol si decat la multe alte masini)

Optiunile pe care le am acum se leaga de o trecere la o clasa superioara, cu un pic de spatiu in plus, insa parca n-as vrea nici sa ma plimb cu ditamai masina prin Bucuresti, in situatia in care in 80% din timp sunt singur in ea.
Asadar:
- Renault Megane Confort expression 1.6 110CP (nu stiu daca Sedan sau Hatchback) -> aprox 14.500 DDP dupa aplicarea reducerii de 1600 DDP
- Opel New Astra Hatchback N'Joy 1.6 Twinport 105CP -> 14.350 DDP, de asemenea dupa aplicarea reducerii de 1250 DDP
- Ford New Focus 5 usi 1.6 Duratec 100CP -> 14.750 DDP dupa aplicare reducere 1200 DDP pentru modelul "Champions league" (cu dotarea Trend ajung la 14.200 DDP, insa nu stiu daca are si ceva reduceri)
- Ford New Fusion 1.6 Duratec 100CP -> 14200 DDP (promotia e un pic mai ciudata, 13.500 DDP cu anumite optionale pentru diesel) - o sa vad la dealer care e exact oferta si ce intra in asta
- Una dintre optiuni ar fi fost chiar si Clio 3, e la limita dimensiunilor acceptabile, insa vine in general in 3 luni si n-am atata timp la dispozitie sa merg cu tramvaiul prin Bucuresti.

Ce-mi puteti recomanda si care ar fi argumentele pentru unul sau altul dintre modele. In afara de cele de genul "masina germana" etc.

Multumiri
25 May 2006
am creat topicul asta pentru a-mi varsa amarul. daca nu e la locul lui rog moderatorii sa il stearga. dupa ce am stat 8 ore la politie sa iau o autorizatie de reparatie si apoi inca una pt alta alt incident am bagat pejoul in service fericit ca am scapat de probleme. i-am rugat pe tinichigii sa imi termine masina mai repede lucru care s-a si intamplat. masina e gata de miercurea trecuta dar nu pot sa o ridic pt ca serviceul nu are acceptul de plata.
m-am dus la omiasig unde e facuta asigurarea casco si cel care se ocupa de dosar nici macar nu il bagase in lucru. se uita peste el si imi zice senin ca asteapta o delegatie de la firma de leasing, si ca a trimis o cerere in acest sens . o sun pe tanti de la firma de leasing (si care nu rasp decat extrem de greu, parca ar fi cel putin CEO de multinationala) si imi rasp la fel de senin AM UITAT. asta s-a intamplat ieri

azi sun din nou la firma de asigurari si imi spune ca cel care se ocupa de dosar a intratin concediu. :minigun: imi dace legatura cu altcineva care a luat dosarul si imi spune ca nu a primit delegatia resp de la firma de leasing/. o sun pe tanti de la firma de leasing si imi spune pe un ton rastit ca are si alta treaba decat sama serveasca tot timpul pe mine. (eu intr-un an de cand am pejoul de la firma am sunat-o doar de 4 ori. e oare prea mult???!!!! mi-am pierdut cumpatul si i-am zis cateva de dulce.

in concluzie masina e gata de o saptamana si eu trebuie sa folosesc masina personala pt a rezolva probleme de serviciu. le doresc tot raul din lume
Last Visitors
TheCube has no visitors to display.

Comments
Other users have left no comments for TheCube.

Friends
There are no friends to display.
RSS Lo-Fi Version Time is now: 28th March 2024 - 04:52 PM
IPS Driver Error

IPS Driver Error

There appears to be an error with the database.
You can try to refresh the page by clicking here