IPB

Welcome Guest ( Log In | Register )

Profile
Personal Photo
Rating
 
Options
Options
Personal Statement
Waffle doesn't have a personal statement currently.
Personal Info
Waffle
perioada de proba
Age Unknown
Gender Not Set
Location Unknown
Birthday Unknown
Interests
No Information
Statistics
Joined: 24-February 14
Profile Views: 0*
Last Seen: 11th March 2014 - 03:17 PM
Local Time: May 13 2024, 11:48 AM
3 posts (0 per day)
Contact Information
AIM No Information
Yahoo No Information
ICQ No Information
MSN No Information
* Profile views updated each hour

Waffle

Membri


Topics
Posts
Comments
Friends
My Content
24 Feb 2014
Fiind nou pe acest forum as vrea sa va salut inainte de toate!

In ultimele 3-4 saptamani am tot cochetat cu ideea de a-mi achizitiona o masina SH dar un an mai apropiat de prezent. Am tot oscilat intre ce aparea pe moment pe piata, am consultat multiple forumuri pe care mi-am pierdut ore-n sir sa citesc despre motorizari, pareri despre tot felul de modele si asa mai departe. Intr-un final am hotarat sa intreb pe cei cu mai multa experienta in acest domeniu despre situatia mea in mod concret, si iata-ma aici.

Dispun de o suma de 5000E plus-minus. Necesitatea masinii a aparut in urma defectionarii celei vechi(o antica si de demult Golf 3 1,9 D ) si deci imi este necesara pentru a merge la munca(distanta ~4-5km) la cumparaturi si cel mai important mersul acasa, in orasul natal(in jur de 80km) drum pe care o sa-l fac in aproape fiecare weekend; Ar mai fi in jur de 1-2 drumuri mai lungi/an in vacanta la mare/munte(~2000km poate). Unul din piticii mei ar fi ca masina sa fie Diesel. Probabil ca o sa-mi ziceti ca pt distante mici/oras este mai indicata un benzinar dar de 5 ani de cand conduc am mers numai cu Diesel si desi am incercat acum diferite masini pe benzina pur si simplu nu ma atrag.

Ce am gasit/mers in teste pana acum :

1.Ford Fusion 1,6 Tdci - An 2006 , Neinmatriculata,Climatronic, geamuri electrice si fumurii din fabrica,incalzire in scaune, parbriz incalzit,pilot,jante aliaj, senzori ploaie si lumina,inchidere pe cheie. Ce dezavantaje am gasit eu : este in afara grupului VAG, respectiv masinelor nemtesti si asta ma face un pic mai precaut in privinta lor. Am luat-o in considerare in urma unor indemnari si sfaturi de la prieteni care jurau fata de Ford-uri. Un alt dezavantaj ar fi spatiul care este mai mic ca la Astra dar mai mare ca la Ibiza ,cu o idee. Avantaje ar fi consumul, garda inalta , si cel mai important(imi doream asa ceva pe viitoarea masina) are incalzire in scaune. In teste masina mi s-a parut sprintena, inchegata, cuplul puternic. Poate nu atat de stabila in momentul cand incercam sa iau curbe ceva mai stranse cu mai mult de 70-80kmh.

2.Opel astra h Break 1,9 cdti - An 2006 - Inmatric. , dotari full, inclusiv navigatie(dar fara incalzire scaune), 130k km(carte service si tot ce trebuie, atat pentru perioada din Germania 0-100k, cat si pentru cat a fost rulata dupa inmatriculare in tara 100-130k). Dezavantaje : Am inteles ca ar fi probleme de la calculatorul de bord pe motoarele acestea. Pretul de achizitie si consumul sunt mai ridicate decat la celelalte 2 masini. Avantaje : Mult mai spatioasa, mai rapida si mai legata. Multiplele dotari ,evident , sunt un + la masina asta. Faptul ca este Break nu reprezinta nici avantaj nici dezavantaj, intrucat desi nu imi va fi intrutotul necesar am condus in mare numai Break si sunt obisnuit cu dimensiunile de gabarit smile.gif .

3. Seat Ibiza 1,4 TDI - An 2008 - Neinm., AC, Geamuri El.,4 Airbag, Mini-computer de bord, Volan Sport, Scaune Recaro(poate ma lamureste cineva ce sunt mai exact aceste scaune), ABS,EPC, Servo asistat electric, jante 15'' , inchidere, sistem audio 6+1 , torpedou frigorific si inchidere centralizata. Dezavantajele care le-am gasit eu ar fi spatiul mic,lipsa unor dotari, zgomotul in relanti si la acceleratii bruste. Totodata nu sunt convins cat de bune/rele sunt aceste servo asistate electric (sunt sensibile? se strica/repara greu? etc)comparativ cu cele cu clasica servo-directie(astea presupun ca sunt mecanice?). Avantajele : Cred ca are consumul cel mai bun, chiar si fata de fusion, face parte din grupul VAG, inchegata chiar si la viteze de 130-140 km/h, design placut, interior impecabil si pretul de achizitie cel mai mic.

Mai ma uitam la opel corsa mai noi 2008+ cu motoare de 1,3 cdti, skoda fabia(1,9 tdi sau sdi) si polo 1,4 tdi(dar care probabil este identic cu ibiza).

Mentionez ca masina o voi folosi probabil in jur de 4ani. Din prisma acestui fapt imi doresc, daca se poate, o masina care sa nu-mi faca probleme majore si sa imi indeplineasca strict nevoile mele. Orice sfat este binevenit smile.gif !

Va multumesc pentru rabdarea acordata.



Last Visitors
Waffle has no visitors to display.

Comments
Other users have left no comments for Waffle.

Friends
There are no friends to display.
RSS Lo-Fi Version Time is now: 13th May 2024 - 01:48 PM
IPS Driver Error

IPS Driver Error

There appears to be an error with the database.
You can try to refresh the page by clicking here