IPB

Welcome Guest ( Log In | Register )

Profile
Personal Photo
Rating
 
Options
Options
Personal Statement
Razzzvanel doesn't have a personal statement currently.
Personal Info
Razzzvanel
perioada de proba
Age Unknown
Gender Not Set
Location Unknown
Birthday Unknown
Interests
No Information
Statistics
Joined: 18-August 12
Profile Views: 0*
Last Seen: 17th September 2012 - 12:28 PM
Local Time: Mar 29 2024, 10:58 AM
8 posts (0 per day)
Contact Information
AIM No Information
Yahoo No Information
ICQ No Information
MSN No Information
* Profile views updated each hour

Razzzvanel

Membri


Topics
Posts
Comments
Friends
My Content
15 Sep 2012
Salut,

Pentru a recupera taxa de mediu, trebuie sa actionez in instanta statul in judetul in care am inmatriculat masina, respectiv, platit taxa, sau pot oriunde?

Mersi!
18 Aug 2012
Salutare tuturor! Tocmai m-am inregistrat pe forum si am incercat sa caut post-uri relevante in ceea ce m-ar privi. Totusi, imi e cam imposibil dat fiind faptul ca situatia mea e una speciala, avand in vedere range-ul urias de masini din care incerc sa ma decid. Va rog sa-mi acordati circumstante atenuante daca nu am postat in sectiunea aferenta. That being said, here we go: dispun de ~8000 (cu un mic stretch, chiar 8300) si vreau sa-mi cumpar prima mea masina. Mentionez ca nici permis nu am momentan, abia luni dau traseul (26 sala in 2:53 min biggrin.gif), deci experienta pretty much 0.

Asadar, "aventura" a-nceput acum vreo luna si jumatate, cand am aflat ca o sa beneficiez de suma aceasta de bani pentru a achizitiona o masina si, evident, m-am inscris imediat la scoala de soferi. Nu am fost niciodata un impatimit al domeniului, dar avand in planuri cumpararea masinii, am inceput sa ma documentez si sa fac cunostinta si cu alte modele de masini decat Passat (traiam cumva c-o idee preconceputa ca asta va fi prima mea masina, vazand-o ca e atat de populara am crezut ca e rezonabila ca pret si toata lumea si-o permite). In decursul acestei perioade m-am hotarat si razgandit de nenumarate ori, incat nici macar nu mai tin minte fiecare masina pe care, la un moment dat, eram sigur c-o voi lua. Bugetul initial fiind mai mic, cred c-am inceput cu 307, C4, Lacetti, apoi, marindu-se, am inceput sa consider 407, 308, Cee'd, i30, Mazda 3. Ulterior, am descoperit Leon-u' si-a fost dragoste la prima vedere (how could it not be?!). Apoi, evident, am dat de Megane 3, al carui design mi-a placut si mai mult. Si asa, pentru o perioada, am oscilat intre modelele astea 2, dupa care mi s-a spus ca mi-ar sta bine intr-un Focus (masina pe care o cunosteam) si dai si cauta. Totu' bine si frumos, lucrurile pareau ca se aseaza si Focus-ul e ca si cumparat. Am gasit cateva modele Titanium extraordinare, cu foarte multe dotari, dar care, din pacate - sau din fericire?! -, s-au vandut intre timp. Am inceput sa ma uit si la Golf-uri (desi, initial, eram foarte pornit impotriva modelului, fiind foarte comun si neimpresionandu-ma estetic). Agonia a continuat cu revenirea la vechea-mi iubire, Passat, si am dat si de Saab 9-3.

Asadar, m-ar interesa cu preponderenta un hatchback sau o berlina. Poate suna shallow, dar as vrea sa existe posibilitatea unui interior deosebil, sa nu fie dull. De aia, la toate modelele pe care le-am urmarit, m-am uitat in special la o navigatie mare, la o tapiserie de piele alba, bej, chiar si neagra, la o insertie de mahon etc. Ceva care sa impresioneze placut ochiul. Din pacate, hatch-urile nu prea au asa ceva (cu exceptia Focus-urilor la care am mai gasit, dar s-au dat...). Altfel, era clar ce masina cumparam - Leon. Dar mi se pare ingrozitor interiorul. Ce-i drept, vorbesc doar din poze referitor la toate masinile. Intentionez sa-mi rezerv vreo 2 week-end-uri dupa ce iau permisu' sa merg sa testez niste masini IRL, dar, suprinzator, nu prea gasesc nimic decent in Tm. Cel putin pe autovit, unde de departe e cea mai variata oferta, tot ce-am gasit din modelele anterior mentionate au fost din Bucuresti, Cluj, Pitesti, Targoviste si Zalau si cateva alte cazuri izolate, dar in mare, astea-s orasele de baza.

Ca sa sintetizez nuvela-mi teribil de lunga, situatia se prezinta astfel: bugetu' e in jur de 8000-8200euro, care sa includa si taxa de inmatriculare. Totodata, as aprecia niste referinte cu privire la tarifele pentru RCA/Casco la motoare de 1.9-2cmc (motor mai mare nu doresc). Sa-mi apreciez obiectiv distanta parcursa anual imi e cam greu, nemaiavand masina. Banuiesc ca in jur de 15-20k, mi-e greu sa cred ca mai mult. Se subintelege ca vreau ca masina sa fie cat mai recenta (cel putin 2005) si cu un numar de km rezonabil (pentru marca respectiva). Consumul nu e deosebit de important. Ar fi ideal sa nu depaseasca 10-11% urban si 7-8% extra, dar daca nu se poate, nu e chiar o tragedie. De asemenea, intentionez sa nu tin masina mai mult de 2-3 ani (sper eu), deci o valoare de revanzare buna nu e de neglijat. Daca am omis unele detalii, va rog sa-mi spuneti si le voi include in post-urile urmatoare. Si ca sa va faceti o imagine a ceea ce urmaresc, va las si niste link-uri:
http://www.autovit.ro/volkswagen-passat-C25599142.html
http://www.autovit.ro/saab-9-3-C25600572.html
http://www.autovit.ro/seat-leon-C25563943.html
http://www.autovit.ro/ford-focus-C24919197.html
http://www.autovit.ro/volkswagen-golf-C25423144.html
http://www.autovit.ro/chevrolet-epica-C25476736.html (nici asa ceva nu m-ar deranja biggrin.gif)

Imi cer scuze pentru post-ul inuman de lung si va multumesc anticipat pentru feedback.
Cu respect,
Razvan
Last Visitors


18 Aug 2012 - 18:42

Comments
Other users have left no comments for Razzzvanel.

Friends
There are no friends to display.
RSS Lo-Fi Version Time is now: 29th March 2024 - 11:58 AM
IPS Driver Error

IPS Driver Error

There appears to be an error with the database.
You can try to refresh the page by clicking here