IPB

Welcome Guest ( Log In | Register )

Profile
Personal Photo
Rating
 
Options
Options
Personal Statement
cgsorin doesn't have a personal statement currently.
Personal Info
cgsorin
perioada de proba
Age Unknown
Gender Not Set
Location Unknown
Birthday Unknown
Interests
No Information
Statistics
Joined: 30-April 12
Profile Views: 0*
Last Seen: 28th February 2022 - 01:05 AM
Local Time: Mar 28 2024, 05:11 PM
4 posts (0 per day)
Contact Information
AIM No Information
Yahoo No Information
ICQ No Information
MSN No Information
* Profile views updated each hour

cgsorin

Membri


Topics
Posts
Comments
Friends
My Content
12 Jul 2012
Bună ziua.

Detalii tehnice:
Model: Kalos 1.4 Sedan
An fabricatie: 2005
Km parcurși: 72.000

Problemă:
O să mă exprim în termeni mai puțin tehnici. Este vorba despre acționarea pedalei de ambreiaj care generează următoarele zgomote:
- la acționarea pe loc (cu mașina pornită sau nepornită, nu contează) la eliberare după apăsarea completă se aude un "clanc" asemănător închiderii unui capac. La câteva verificări anterioare cei din service-uri mi-au spus că nu e nimic anormal.
- în timpul mersului dacă eliberez pedala de ambreiaj menținând apăsată frâna se produce de la pedală un scârțâit ca la frecarea a două componente de cauciuc. Zgomotul nu se produce dacă eliberez pedala de ambreiaj fără a avea apăsată și frâna. Cu treaba asta încă n-am ajuns în service pentru că e destul de recentă.

Ați remarcat astfel de zgomote, credeți că sunt un semnal de alarmă a unei eventuale defectări a sistemului?
30 Apr 2012
Buna ziua.

Intrucat nu sunt adeptul mersului la service imediat si pentru orice situatie (in limitele date de defectiunile respective), postez aici o problema cu care ma confrunt de vreo 2-3 saptamani la Kalos-ul meu din 2005 (1,4-94CP) cu 70.000 km parcursi, hranit in ultimul an numai cu benzina OMV MaxxMotion 95 (anterior foloseam 98-100). Precizez ca ce s-a intamplat in aceste 2-3 saptamani nu a mai aparut pana acum nici macar in perioada de incepator (nu ca acum as fi vreun avansat) in care mai mergeam subturat etc.
Problema pe care o acuz este ca in anumite situatii motorul trage greu, isi pierde puterea si masina trepideaza o perioada scurta de timp pana intervin cu schimbarea treptei de viteza sau oprirea aerului conditionat, dupa caz. Aceste situatii ar fi cam asa:
- demarajul este greoi si sunt probleme chiar si la schimbarea din treapta I in treapta a II-a in conditiile in care altadata plecam de pe loc si cu a doua;
- mergand cu 3000 de turatii in treapta a IV-a masina a inceput sa trepideze serios de parca motorul "se sufoca", nu mai avea energie;
- cu AC pornit situatia se agraveaza, nu pot pleca de pe loc decat dupa 4-5 secunde de cuplu, iar la drum lung nu mai pot trece de 130km/h. Pur si simplu masina nu mai accelereaza decat daca opresc AC. In trecut aceasta situatie n-a existat, mergeam cu AC pornit si cu 150-160km/h.
Interesant este ca aceste faze nu apar in mod constant ci aleator fara sa aiba vreo legatura cu temperatura exterioara sau cu gradul de umplere a rezervorului.
Ati intampinat asa ceva, ati putut face si altceva pana ati ajuns la service?

Multumesc.
Last Visitors
cgsorin has no visitors to display.

Comments
Other users have left no comments for cgsorin.

Friends
There are no friends to display.
RSS Lo-Fi Version Time is now: 28th March 2024 - 06:11 PM
IPS Driver Error

IPS Driver Error

There appears to be an error with the database.
You can try to refresh the page by clicking here