IPB

Welcome Guest ( Log In | Register )

Profile
Personal Photo
Rating
 
Options
Options
Personal Statement
wizzard doesn't have a personal statement currently.
Personal Info
wizzard
sofer profesionist
Age Unknown
Gender Not Set
Bucuresti
Birthday Unknown
Interests
Masinile - masini.ro
Statistics
Joined: 27-May 03
Profile Views: 193*
Last Seen: 24th May 2010 - 09:54 AM
Local Time: Apr 23 2024, 06:48 PM
105 posts (0.01 per day)
Contact Information
AIM No Information
Yahoo wizzard_n007@yahoo.com
ICQ No Information
MSN No Information
Contact Private
* Profile views updated each hour

wizzard

Membri

****


Topics
Posts
Comments
Friends
My Content
28 Apr 2005
Astazi 27 aprilie, am vazut ca mesajele postate au data de 28 aprilie. Este o eroare de la forum sau trebuie sa fac eu setari la profil? Va rog sa-mi furnizati niste informatii privind setarea datei si a orei (nu corespunde cu cea de la calculator). Va multumesc frumos.
7 Apr 2005
In aproximativ 1 luna voi avea 4000Eur. Am inceput cautarile si deocamdata am doua variante:

1. Opel Vectra 95, 1.6i, 140.000km (40.000 in Ro din 2001), fara aer, fara geamuri electrice. Cat timp a fost in Ro a avut un singur proprietar care s-a ingrijit de masina. Aceasta a cerut numai placute de frana si consumabile (de calitate) - este posibil ca acum sa inceapa sa pice diverse piese la ea gen pivoti, bucse etc. ? Proprietarul vrea 4700Eur, dar sper sa-l conving sa mai lase macar 300eur. Avantaj consum si starea masinii.

2. Daewoo Cielo 96, 80.000km (reali), al doilea proprietar dar ii cunosc. Actualul a schimbat foarte multe pise pe ea doar ca sa fie sigur smile.gif). Este versiunea de top: aer, geamuri etc. Merge si arata impecabil. Pret - 4500eur, dar sper sa mai lase ceva. Avantaj optionale si starea masinii.

Mai am o oferta pentru o Vectra din 93, 2.0i, 165.000km (35.000 in Ro din 2001) cu ceva optionale, fara aer. E a unui baiat membru masini.ro, pare serios, dar nu il cunosc personal si nici masina nu o stiu (am vazut poze). Din ce am vorbit cu el, a schimbat destule la ea si mi-a lasat impresia ca a ingrijit-o bine. Nu stiu consumul si daca masina a fost lovita sau vopsita (e u dezavantaj la Vectra - si la alte masini cam la fel). Pret 4500Eur negociabil.

Ma mai gandesc la Opel Astra sau Ford Escort dupa 96, dar nu am prieteni cu aceste modele si nu prea stiu la ce sa ma astept de la ele. Plus ca in ca in primele doua cazuri cunosc bine soferii si masinile - riscurile "teapa" sunt inexistente.

Voi ce ziceti?
4 Apr 2005
Am ocazia sa cumpar o Vectra A din 95, motor 1,6, 140.000 km la 4700Eur. Masina are servodirectie, oglinzi incalzite, alarma si inchidere centralizata si... cam atat. Nu geamuri electrice, nu aer etc. E o oferta buna. Masina o cunosc. A fost adusa in tara acum 4 ani si a avut un singur proprietar. A schimbat numai consumabilele pana acum si masina merge perfect. Consuma cam 8-9 in oras. E mult, e putin? Astept sfaturi de la posesori sau de la cei care au mers cu modelul asta. Merci
25 Mar 2005
Am avut probleme la pornire cu masina si am ajuns la concluzia ca este de la baterie: pornea ajutata de curent de la alta masina (dar nu intotdeauna) si a pornit cu bateria unui prieten. Se pare ca m-am inselat. Problema nu este de la baterie. Porneste cand vrea ea. Astazi am vandut-o si cumparatorul i-a cumparat o baterie noua, ce-i drept ca mica (eu am avut-o de 92A si acum are 55A). Am pornit-o am facut cateva drumuri scurte (cu 3-4 opriri si porniri de motor) si am plecat sa facem actele. Seara ne-am intors la masina (la acte am plecat pe jos - nu aveam platita asigurarea pe anul acesta). Am urcat sa las numerele mele in casa si cand am coborat l-am gasit butonand la ea sa vada daca functioneaza luminile. Functionau... Cu motorul pornit. Hai sa pornim masina ... nimic. Mi-a spus ca o pornise el cat am fost eu plecat dar ca a lasat-o sa mearga pana intr-un minut. Am zis ca e de la baterie. Ca e un scurt. (facea - in sensul de nu facea nimic - cum facea si cu bateria mea veche). Am zis sa incercam varianta finala (eram la capatul puterilor) si sa o impingem (desi are curea nu lant) - n-a pornit. Se aude - cand dau cheie - un tacanit in spate - am cautat si este vorba de o siguranta de langa antena electrica si un tacanit mai mic in fata la cutia centrala de sigurante. Starterul si demarorul nu schiteaza nici un gest. Nimic, nimic, nimic...

In urma discutiilor cu tata si un prieten (care a venit sa ma ajute s-o pornesc cu cabluri de la bateria lui - incercare esuata insa) am ajuns la concluzia ca vina o poarta starterul. Sunt aproape sigur ca asta este - 90%. Am inteles (nu radeti va rog de explicatii) ca este ceva care se misca in starterul asta, ceva gen un arc, ceva gen deschis inchis si ca este posibil ca de la umezeala sau praf acest ceva din starter sa ramana blocat in asa fel incat sa nu permita pornirea. Deblocarea acestui ceva se face de la sine (daca este vorba de acel arc sau ceva in genul suprafata care nu mai este neteda - repet, de la praf - duce la cresterea fortei de frecare) si are loc intr-un timp mai scurt (normal sa zicem) sau unul mai lung (5-10-40 minute, 1-10 ore). Sper ca m-am facut cat de cat inteles prin limbajul meu de lemn in ale mecanicii.

Ma gandesc ca maine sa ciocanesc usor in starter si demaror (am inteles ca asa se face la dacii) sa vedem daca o ia. Va rog sa ma ajutati cat mai repede cu sfaturi si idei. Masina nu mai este a mea, dar nici nu pot sa-l las pe saracul om sa se chinue singur mai ales ca nici el nu este priceput in ale mecanicii. As fi mers cu el la un service dar nu stiu unul apropiat de zona mea, ori sa impingem masina 4-5 km este exclus... Omul este supermultumit de masina, atat estetic cat si tehnic (la test-drive am condus un pic mai sportiv si se tinea putin teapan in "fotoliu" ). Nici nu se gandeste sa anulam contractul. Vrea doar sa rezolve problema asta.

Help!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

PS: problema cred ca este pana in starter - demaror din moment ce acesta nu face nici un zgomot nici un gest. Cablurile intre starter si baterie nu cred sa fie problema, nici cablul de la contact la baterie sau starter sau unde mama ***** s-o duce... Siguranta nu pare sa aiba ceva. Prietenul meu s-a curentat de 3-4 ori la atingerea caroseriei, dar se curenteaza la fel de des si la masina lui care este din 99 si merge perfect. Deci problema nu cred ca este pierderea de curent ci chiar el prietenul biggrin.gif . Geamurile electrice functioneaza perfect, oglinzile etc. - nimic care sa ateste problema la baterie si totusi...
26 Feb 2005
Am un Ford Sierra din 86 2000cmc etc. de care sunt foarte multumit. Am de achitat un credit la banca de 30 mil (cam atat cer si pe masina - vezi la anunturi). O sa fac un alt credit pentru a-mi cumpara o masina: 2500 Euro (sau in cazul in care gasesc o super oferta sa mai plusez 500 Eur).

Iata ce vreau eu: o masina ieftina (2500 Eur), cu piese ieftine, cat mai fiabila (dintre variantele la acest pret), consum mic (10-11 la suta Cielo nu mi se pare exagerat de mult pentru Buc), sa fie mai noua de 95" (exceptie poate astra si vectra). Nu vreau diesel pentru ca nu merg foarte mult si nu imi plac dieselurile vechi.

Variante:

1. Cielo 95-96: Am pe cineva care a cumparat unul scurt la 2000 Eur (superocazie). Gasesc una cu pana in 100.000 km in pretul meu (2.500 Eur)? Se merita? De ce da, de ce nu?

2. Opel Astra: 93-94: Sunt piesele la Opel ieftine comparativ cu Daewoo? Adica sunt mult peste? Ma gandeam la motorul de 1,6, varianta scurta cu 5 usi. Se merita?

3. Vectra 92-93: Stiu ca Vectra cu cat este mai noua cu atat este mai fiabila, dar asta e capitalul si nam ce-i face. Ma gandeam la un motor de 1,6 sau 1,8. Piesele sunt ieftine? Ce probleme pot aparea?

4. Dacia Berlina ultimul model (zambetul lui Iliescu)99-00, pe carburator: Stiu ca este Dacie, dar e destul de noua si piesele sunt foare foarte ieftine. Stiu ca bagi tot timpul bani in ea, dar sumele sunt, zic eu, mici. As prefera varianta break nu pentru ca as avea ceva de carat ci pentru ca pur si simplu imi place? Berlina sau break? De ce? Se merita din moment ce este cea mai ieftina varianta?

Nu vreau variante mai scumpe pentru ca la 4-4500 Eur mi-as lua Ford Ka fara discutie. Sunt un tip de 24 de ani, activ, nu merg foarte mult cu masina dar nici prea putin (20-30.000 km pe an sa zicem). Nu am sotie, copiii. Voi merge mai mult eu si din cand in cand voi avea o "copiloata" smile.gif . Dacia este in topul preferintelor mele pentru costuri mici (dar ar insemna sa trec de la straineza la Dacie, desi merg deseori si cu Dacie). Urmatorul pe lista ar fi Cielo, urmat de Astra si Vectra. Astept parerile voastre insotite de argumente solide va rog. Multumesc
Last Visitors
wizzard has no visitors to display.

Comments
Other users have left no comments for wizzard.

Friends
There are no friends to display.
RSS Lo-Fi Version Time is now: 23rd April 2024 - 05:48 PM
IPS Driver Error

IPS Driver Error

There appears to be an error with the database.
You can try to refresh the page by clicking here